maritbet girişmaritbet
Çimsa ilk antibakteriyel beyaz çimentoyu geliştirdi!

Çimsa ilk antibakteriyel beyaz çimentoyu geliştirdi!

Gri çimentonun yanı sıra ürettikleri beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosu gibi özel ürünlerle de inovasyon konusunda çimento ve yapı malzemeleri sektöründe önemli bir konumda olan Çimsa, Türkiye’nin ilk Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne sahip

Gri çimentonun yanı sıra ürettikleri beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosu gibi özel ürünlerle de inovasyon konusunda çimento ve yapı malzemeleri sektöründe önemli bir konumda olan Çimsa, Türkiye'nin ilk Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne sahip. Bu merkezde sektör adına dünyada bir ilke imza atarak Antibakteriyel Beyaz Çimento üretmeyi başardıklarını açıklayan Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, İstanbul Üniversitesi Mikrobiyoloji Anabilim dalı ile işbirliği içinde geliştirdikleri bu yeni nesil ürünün bakteri oluşumunu büyük ölçüde engellediğini ifade etti. 2.5 yıl boyunca üzerinde çalıştıkları bu ürünün 2012 yılında geliştirildiğini ve piyasa sürülmesinin bir yılı bulacağını söyleyen Hacıkamiloğlu, “Bu yeni ürün, başta yapı kimyasalları ve prefabrik sektörleri için katma değere sahip özel ürünler üretme imkanı sunacak özel bir beyaz çimentodur. Özellikle yer karosu imalatı için oldukça önem arz ediyor. Antibakteriyel Beyaz Çimento ürünümüz, insan elinin değdiği ve yüksek hijyenin hedeflendiği her noktada eşsiz bir ürün olacak” dedi.

Portlant çimentonun yanı sıra katma değeri yüksek ve özel ihtiyaçlara özel ürünler ürettiklerinden bahseden Hacıkamiloğlu, beyaz çimentoda ekobeyaz ve süper beyaz ürünler ile sektörde beyaz çimento üretiminde ilk sıralarda yer aldıklarının altını çizdi.

Türkiye'nin tek kalsiyum alüminat çimentosu üreticisi olduklarını vurgulayan Hacıkamiloğlu, “Özellikli bir ürün olan kalsiyum alüminat çimento markamız Isıdaç 40, normal çimentonun 28 günlük dayanımını 6 saatte yakalama özelliğine sahip ve yüksek ısıl ve asit direncine karşı eşsiz bir üründür. Karo, prekast, prefabrik ve yapı kimyasalları sektöründe sayısız uygulamaya sahip bu ürünümüz hızlı sonuç almak isteyenler için idealdir” diye konuştu. Hacıkamiloğlu, hazır betonda ise dramiksli beton, kendiliğinden yerleşen beton, dekoratif beton ve izoşap uygulamalarının geliştirdikleri ürünler arasında yer aldığını kaydetti.

“İhracatımızın önemli kısmı beyaz çimento ve özel ürünlerden”

Çimsa'nın operasyonel performansını her yıl istikrarla artırdığını ve bu performansı sürdürülebilir kılacak çalışmalara aralıksız olarak devam ettiklerini bildiren Hacıkamiloğlu, şöyle devam etti:

“Gri çimento operasyonumuzun yanında özel ürünler konusundaki yetkinliğimizi üst düzeye taşıyarak, özel ürünler konusunda dünyanın en önemli şirketlerinden biri haline geldik. Bugün ihracat gelirimizin oldukça önemli bir kısmını beyaz çimento ve özel ürünlerden elde ediyoruz. Ar-Ge faaliyetlerimiz sonucu geliştirdiğimiz yüksek katma değerli ürünleri dünyanın pek çok bölgesine satarak, hem ülkemizin ihracat gelirine katkıda bulunuyoruz hem de Türkiye ekonomisindeki konumumuzu her geçen gün biraz daha güçlendiriyoruz.” Türkiye'de 2012 yılında 58 milyon ton çimento tüketimi ve 13 milyon ton çimento ve klinker ihracatı gerçekleştiğini ifade eden Hacıkamiloğlu, “5.5 milyon ton klinker kapasitesi, 1.1 milyon ton beyaz klinker kapasitesi, 2.7 milyon metreküp hazır beton satışı ile Çimsa'nın 2012 net satış rakamı 857 milyon TL'dir. Bin 138 çalışanı ile büyük bir aileye sahip olan Çimsa, başarılı bir yılı geride bıraktı ve önümüzdeki üç yıl içinde kârlı bir büyüme planlıyor” şeklinde konuştu.

“Beyaz çimentoda dünyanın ilk üç markasından birisiyiz”

Çimsa'nın bugün, Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde ve Afyonkarahisar'da bulunan beş entegre fabrikası, Ankara'da bulunan bir öğütme tesisi, Marmara Rota Limanı Çimento Paketleme tesisi ve Malatya Çimento Paketleme tesisiyle faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Hacıkamiloğlu, şöyle devam etti: “Beyaz çimento alanında dünyanın ilk üç markasından biri olan Çimsa, Almanya'da Hamburg, İtalya'da Trieste, İspanya'da Sevilla ve Alicante, KKTC'de Gazimagusa, Romanya'da Köstence ve Rusya'da Novorossiysk'de bulunan terminalleriyle uluslararası bir çimento üreticisidir. Pazar odaklı yaklaşımı ve geniş dağıtım ağıyla müşterilerimizin ürün ve hizmet ihtiyaçlarını eksiksiz ve zamanında karşılamak için çalışıyoruz. Dünya'ya 55'ten fazla ülkeye ihracat yapma başarısına sahip Çimsa için hem iç hem de dış talebi karşılamak en öncelikli konudur. Ortadoğu ve Afrika ülkeleri, Rusya en büyük ihracat bölgeleri arasındadır. Biz tüm talepleri katma değerli ürünlerimizle özel ihtiyaçlara özel çözümler sunarak karşılamak için çalışıyoruz.”

Enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularında Mersin fabrikasında atık gazdan elektrik üretme yatırımlarını tamamlayarak fabrikanın iki üretim hattında harcanan elektriğin yüzde 50'sini geri kazanmayı sağlayan bu yatırım ile fabrikanın karbon salımının önemli ölçüde azaltıldığını ileten Hacıkamiloğlu, “Alternatif yakıt kullanımı fırın başına Eskişehir'de yüzde 21 ve Mersin'de yüzde 5 seviyelerine ulaştı. Eskişehir'deki ikinci fırın, Türkiye'de bir fırında en yüksek atık kullanılan fırın oldu” ifadesinde bulundu. Çimsa'nın Mersin beyaz ve gri klinker ve çimento üretim tesislerinin, Kayseri çimento fabrikasının, Eskişehir çimento fabrikasının Mersin, Adana, Kayseri-Niğde ve Sakarya-Eskişehir bölgesi hazır beton üretim tesislerinin K-Q TSE-ISO-EN 9000 sistem belgelerine sahip olduğunu belirten Hacıkamiloğlu, iş sağlığı ve güvenliği konusunda ise TS-18001 şartnamesine uygun bir sistem kurarak bu sayede tüm çalışanların sağlığını ve güvenliğini etkileyen riskleri kontrol ederek, bilinçlendirmeyi ön planda tutarak iş kazalarını sıfıra indirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çimsa'dan Mersin'e 1,5 milyar liralık yatırım
  • 07.05.2024 10:27

Çimsa'dan Mersin'e 1,5 milyar liralık yatırım

Çimsa, yeni tesis kapasitesinin yaklaşık yüzde 90'nını dünya pazarlarına ihraç e ...

Çimsa’nın varlık satışı 110 milyon euro karşılığı 2 milyar TL bedelle tamamlandı
  • 29.07.2022 10:40

Çimsa’nın varlık satışı 110 milyon euro karşılığı 2 milyar TL bedelle tamamlandı

Sabancı iştiraki Çimsa’nın Kayseri ve Niğde Fabrikaları ile Ankara Öğütme Tesisi ...

Çimsa'dan 52 milyon TL'lik güneş enerjisi yatırımı!
  • 25.06.2022 00:36

Çimsa'dan 52 milyon TL'lik güneş enerjisi yatırımı!

Sabancı Topluluğu’nun global markası Çimsa, Afyon Fabrikası’nda çimento sektörün ...

Çimsa yılın ilk çeyreğinde cirosunu 1.355 milyon TL’ye çıkardı!
  • 11.05.2022 16:55

Çimsa yılın ilk çeyreğinde cirosunu 1.355 milyon TL’ye çıkardı!

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine g ...

Çimsa, sektöründe Türkiye'nin en mutlu işyeri seçildi!
  • 01.04.2022 17:25

Çimsa, sektöründe Türkiye'nin en mutlu işyeri seçildi!

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, Türkiye’nin En Mutlu İșyerleri Araștırması’nda T ...

Çimsa’nın cirosu %80 artışla 3,7 milyar TL’ye ulaştı
  • 23.02.2022 11:33

Çimsa’nın cirosu %80 artışla 3,7 milyar TL’ye ulaştı

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, geçen yıla göre cirosunu yüzde 80 artırarak 2 mi ...