maritbet girişmaritbet
Çimentonun inşaattaki payı yüzde 4’ü geçmiyor

Çimentonun inşaattaki payı yüzde 4’ü geçmiyor

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Başkanı Adnan İğnebekçili, İnşaat maliyetlerindeki artışın çimento fiyatlarından kaynaklandığı iddialarına yanıt verdi

İnşaat maliyetlerindeki artışın çimento fiyatlarından kaynaklandığı iddialarına yanıt veren Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Başkanı Adnan İğnebekçili, “Son dönemde inşaat sektörü adına görüş bildirdiği anlaşılan bazı kişilerin, konut sektöründeki fiyat artışlarını çimento fiyatlarındaki artışa bağlayan açıklamaları tarafımızdan üzüntüyle takip ediliyor.

Konut sektöründeki fiyat artışlarını sadece çimento fiyatlarına ilişkilendirme çabalarının gerçekle bir ilgisi olmayıp, tüm dünyada gösterdiği başarı ile kendini kanıtlamış olan sektörümüze yönelik vahim bir haksızlık olarak addediyoruz” diye konuştu.

Çimento şirketlerinin sürekli yüksek fiyat tartışması ile gündeme taşınmasının sadece sektöre değil, ülke ekonomisine de zarar verdiğini söyleyen İğnebekçili, şu açıklamayı yaptı:

“Çimentonun konut maliyetindeki payı sadece yüzde 4' tür. Toplam inşaat maliyetinde yüzde 4 etkisi olan bir sektörün, konut fiyat artışlarında birinci unsur olarak gösterilmesinin haklı gerekçesi olamaz.”

  • Etiketler:

Yorum Yaz