maritbet girişmaritbet
Capatect ortalamanın üzerinde büyüme hedefliyor!

Capatect ortalamanın üzerinde büyüme hedefliyor!

Capatect markasıyla 2003 yılından beri yalıtım sektöründe faaliyetlerini sürdüren Betek Grubu, pazar içindeki payı 2012 yılında 15 milyon metrekarenin üzerinde oldu

Capatect markasıyla 2003 yılından beri yalıtım sektöründe faaliyetlerini sürdüren Betek Grubu, pazar içindeki payı 2012 yılında 15 milyon metrekarenin üzerinde oldu. 2013 yılında yalıtım pazarının, inşaat sektörü ve Türkiye gelişiminin önünde bir büyüme trendine sahip olmasının beklendiğini belirten Betek Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk, hedeflerini bu yönde yaptıklarını ve planladıkları gibi 2013 yılının ilk yarısında inşaat sektörünün önünde bir büyüme gerçekleştirdiklerini söyledi. 2013 yılında pazarın yüzde15'in üzerinde bir büyüme sergileyeceğini tahmin ettiklerini ve firmanın yine bu rakamının üzerinde bir büyüme yakalamasının hedeflendiğini kaydeden Dindoruk, “Türkiye'de yalıtım sektörü 2012'de yüzde 10'un üzerinde bir büyüme göstererek 55 milyon metrekarelik bir pazar büyüklüğüne ulaştı. Bu 55 milyon metrekarelik pazarın 15 milyon metrekareden fazlası, başta Capatect Isı Yalıtım Sistemi olmak üzere Betek Grubu Yalıtım markaları ile yalıtıldı” diye konuştu.

Kayseri fabrikası 36 milyon m² yalıtım ürünü üretebilecek

Gebze'deki 152 bin metrekarelik ve Mısır'daki 11bin metrekarelik fabrikalarının ardından, 2012 yılı Nisan ayında 104 bin metrekarelik Kayseri fabrikalarının açılışını gerçekleştirdiklerini bildiren Dindoruk, bu tesisin teknolojik altyapısı, üretim kapasitesi ve yatırım değeri açısından Anadolu'nun en büyük dış cephe ısı yalıtım sistemleri üretim tesisi olduğunu iddia etti. Dindoruk, Kayseri fabrikasının yılda 36 milyon metrekare ısı yalıtım sistem ürünleri üretebileceğini aktardı. Gelecek yıl yurtdışı yalıtım ürünlerinin satışına yönelik Rize'de de yatırım planlarına başladıklarını açıklayan Dindoruk, “Ayrıca hem yurtiçi hem de yurtdışında yaptığımız fabrika yatırımlarının yanı sıra pazara yaptığımız yatırımlar ile de faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu kapsamda mimarlar ve mühendisler, yerel yönetimler, apartman yöneticileri ve toplumun her kesiminden bireylerin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz seminerler ile yalıtım bilincini tüm topluma yaymayı hedefliyoruz” dedi.

Haksız rekabet ve kalitesiz ya da amaçsız ürünlerin sektörde kendisine yer bulma çabalarını sektörün en önemli sorunları olduğunu dile getiren Gülay Dindoruk, şunları söyledi: “Bina yalıtımında ortaya konulan yasal düzenlemelerin, bu uygulamaların belli bir kalite standardında gerçekleşebilmesi için daha geniş kapsamlı ürün ve uygulama detaylarını da kapsamına alması önümüzdeki dönemde sektörümüzün önemli bir ihtiyacı konumundadır. Eğer bu konuda bir takım önlemler alınmaz ise, kalitesiz ürünlerden ötürü hem milli servetimizin boşa harcanması hem de ısı yalıtımı ile tasarruf etmek isteyen kişilerin mağduriyetler yaşaması kaçınılmaz olacaktır. İlgili standartlara göre üretilen yalıtım sistemi ürünlerinin, konusunda profesyonel kişilerce uygulanması, ısı yalıtımı özelliği olmayan bazı yapı malzemelerinin piyasaya hatalı tanıtılmalarının önüne geçilmesi, sektörün sağlıklı gelişimi açısından önemlidir. Her doğru yapılan ısı yalıtım uygulaması, hem kullanıcılarını kısa ve uzun vadede tasarrufa ulaştırmakta, hem de sektörün gelişimine katkı sağlamaktadır.”

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Son 50 yılın en soğuk kışında tasarrufa dikkat çekildi!
  • 28.10.2015 08:50

Son 50 yılın en soğuk kışında tasarrufa dikkat çekildi!

Capatect, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nde evlerimizde ısınma için harcadığımız e ...

Filli Boya Yalıtım’dan 2.6 milyon hane halkının faturasına katkı!
  • 30.10.2014 16:05

Filli Boya Yalıtım’dan 2.6 milyon hane halkının faturasına katkı!

Filli Boya Yalıtım, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü nedeniyle yalıtımla tasarrufa vu ...

Capatect, organik ısı yalıtım sistemleri geliştirdi
  • 08.07.2014 15:48

Capatect, organik ısı yalıtım sistemleri geliştirdi

Capatect, teknolojik ve pratik ürünlere sahip Organic Isı Yalıtım Sistemi’ni gel ...

Capatect, çevre dostu ürünleriyle çalışmalarına devam ediyor!
  • 03.06.2014 10:20

Capatect, çevre dostu ürünleriyle çalışmalarına devam ediyor!

Filli Boya Yalıtım; sürdürülebilir enerjiye verdiği önem çerçevesinde 5 Haziran ...

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi İstanbul’da yapılacak
  • 31.01.2014 15:28

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi İstanbul’da yapılacak

Kentsel dönüşüm’ün 2013 değerlendirmeleri ve 2014 hedefleri bu zirvede tartışıla ...

Gülay Dindoruk ‘Isı yalıtımı, en büyük tasarruf aracıdır’
  • 30.12.2013 11:58

Gülay Dindoruk ‘Isı yalıtımı, en büyük tasarruf aracıdır’

Algı araştırması sonuçlarını yorumlayan Betek Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı G ...