maritbet girişmaritbet
Betofiber yanmaz dış cephe sistemi üretti

Betofiber yanmaz dış cephe sistemi üretti

Yeni TS 825’e göre yoğuşma problemine kesin çözüm getiren Betofiber, A1 Yanmazlık Sınıfı’nda her noktada eşit kalınlıkta izolasyon sağlayan, muadili sistemlere göre yüzde 50 oranında binaya daha az yük olan ‘Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi’ üretimine başladı

 

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük GRC fabrikasına sahip olan Betofiber dış cephe kaplamada yeni bir sayfa açtı. Betofiber, bu yıl 33.'sü düzenlenen Uluslararası Yapı - Turkeybuild 2010 İstanbul Fuarı'na cephe kaplamada yeni bir sayfa açan ürünü ile katıldı. Bina dış cephe sistemlerinde olması gerekli tüm kriterleri, tek bir sisteme taşıyan Avrupa Standartlarında bir marka olan Betofiber, Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi ile Türkiye'de bir ilke imza attı. Betofiber Yalıtımlı GRC Panelleri, bölge koşullarına göre gerekli kalınlıkta yanmaz yalıtım malzemesi ile GRCA normlarında üretilen, binalarda yalıtım ihtiyacını da karşılayan kompozit bir malzeme olarak yeni bir çözüm getiriyor.
 
Betofiber, tüm dünyada Stud Frame GRC Cladding Panel System (Karkaslı Elyaf Katkılı Beton Cephe Panel Sistemi) olarak bilinen cephe panel sistemini, A1 yanmazlık sınıfında bir izolasyon malzemesi olan Alüminyum Folyolu Taşyünü ile birleştirdi. Betofiber Isı Yalıtımlı Panel Sistemi, muadili panel sistemlerine göre yüzde 50 oranında binaya daha az yük getirirken, yangın yönetmeliğinin zorunlu tuttuğu A1 yanmazlık sınıfını sağlamakta, üzerinde bulunan alüminyum folyo ile de yeni TS 825'e göre incelendiğinde yoğuşmayı tamamıyla engelliyor.
 
Güvenlik amaçlı da kullanılabilir
Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, yenilikçi ve teknolojik ürünler üreten Betofiber'in kendi laboratuarında sürekli araştırma ve testler yaparak elde ettiği ürünleri de uygun fiyatla tüketiciye sunduğunu ifade etti. Yangına dayanıklı dış cephe sisteminin özellikle yüksek binalarda zorunluluk haline geldiğinin altını çizen Durbakayım, yeni ürünün güvenlik amaçlı kullanılabileceğini de belirtti. Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi'nin istenirse kurşun geçirmeyen cephe kaplaması olarak da üretilebileceğine değinen Umut Durbakayım “Özellikle güvenlik kabinlerinde veya silahlı kuvvetlerin birçok alanında da kullanılabilecek bir ürün üretiyoruz. Ayrıca Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi, günümüzde kullanılan ancak estetikten uzak olan güvenlik kabinlerine de daha güzel ve güvenli görünüm verecektir” dedi.
 
Betofiber Isı Yalıtımlı Panel Sistemi, binaya 55-65 kg / m2 gibi muadillerine göre yüzde 50 oranında daha az yük getirmesi yanında, A1 yanmazlık sınıfına sahip, ısıl iletkenlik değeri, yoğunluğu, sertifikalı olarak belgeli ve her noktada eşit kalınlıkta kullanılan alüminyum folyolu taşyünü ile tam bir izolasyon sağlıyor.
 
Rakamlarla Betofiber
Faaliyeti başlama tarihi: 3 yıllık araştırma ve pilot üretimden sonra Ocak 2008'de faaliyete girdi
Fabrika alanı: 22 bin m²
Ulaştığı üretim kapasitesi: 180  bin m²/yıl 
Toplam Yatırım Tutarı: 15 milyon Euro
Hedeflenen 2010 üretim miktarı: 200 bin m²/yıl
2011'de hedeflenen üretim miktarı: 300 bin m²/yıl
Mevcut Pazar payı : % 30
2010 sonu hedeflenen Pazar payı : % 50
Mevcut istihdam: 400
3 yıllık hedef istihdam: 700
Ar-Ge Yatırım: Her yıl 1 milyon Euro
Pazarın mevcut büyüklüğü: Yaklaşık 70 milyon Euro
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz