maritbet girişmaritbet
Aspen felaketlere dayanıklı malzemeyle güvenliğin çıtasını yükseltiyor!

Aspen felaketlere dayanıklı malzemeyle güvenliğin çıtasını yükseltiyor!

Yangın ve deprem gibi felaketlerin sonuçları yapı sektöründeki firmaları her gün daha dayanıklı, daha güvenli binalar inşa etmeye zorluyor. Türkiye’nin ilk yanmaz duvar ve tavan üreticisi ASPEN, yaptığı AR-GE çalışmalarıyla ve geliştirdiği ürünleriyle yapı sektöründe güvenliğin çıtasını yükseltiyor

Yangın ve deprem gibi felaketlerin sonuçları yapı sektöründeki firmaları her gün daha dayanıklı, daha güvenli binalar inşa etmeye zorluyor. Türkiye'nin ilk yanmaz duvar ve tavan üreticisi ASPEN, yaptığı AR-GE çalışmalarıyla ve geliştirdiği ürünleriyle yapı sektöründe güvenliğin çıtasını yükseltiyor.

Uzun AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirdikleri yanmaz duvar ve tavan sistemleriyle ASPEN, içyapı malzemelerinde güvenlik standartlarını yükseltiyor. Yangına müdahale süresine 45 dakika gibi önemli bir zaman kazandıran yangına dayanıklı içyapı sistemleri, binaların yangın sırasında tahliyesini kolaylaştırıyor ve kurtarma ekiplerine bu tür durumlarda çok önemli sayılabilecek dakikalar kazandırıyor. 
 
Aspen firmasının Genel Müdürü Ertuğrul Gündoğdu, Aspen İntegra Perspekta metal asma tavan ve Aspen Diversa duvar sistemleriyle, binada oluşan yangının, alevler büyümeden kontrol altına alınabilmesine olanak sağlandığını, böylece yangın nedeniyle yaşanan çökme gibi durumların ortadan kaldırılmaya çalışıldığını belirtiyor. Ertuğrul Gündoğdu ürünlerinin güvenliğiyle ilgili; “Her olasılığı hesaba katarak AR-GE çalışmalarını yürüttüğümüz yanmaz duvar ve tavan sistemlerimizi uluslararası enstitülerde test ettirerek sertifikalandırıyoruz.” diyor.
 
Testler artık Türkiye'de de yapılabiliyor
 
Ürünleri yurtdışına göndererek yapılan testlerin oldukça maliyetli ve zahmetli olduğunu belirten Ertuğrul Gündoğdu, “Türkiye'de ilk kez kurulan yangın simülasyon laboratuvarlarıyla artık testleri Türkiye'de de yapabiliyor ve sertifika alabiliyoruz.” diyor. Yangın, patlama, duman yayılımı gibi durumların gerçek senaryolarla canlandırıldığı laboratuvarlarda, içyapı malzemesi üreticileri ürünlerinin dayanıklılıklarını test edebiliyor. Havaalanları AVM'ler gibi birçok dev projenin çözüm ortağı olan ASPEN firmasının Genel Müdürü Ertuğrul Gündoğdu, yangına dayanıklı içyapı malzemelerinin artık yapı sektörünün vazgeçilmezi haline geldiğini belirtiyor.
 
ASPEN'in şu ana kadar yaptığı diğer başarılı projelerden bazıları:
 
Bodrum Milas Havalimanı, Esenboğa Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Atatürk Havalimanı, Tenerife, Schiphol, Kiev Boryspol, İstanbul Metro Raylı Sistemleri, İstanbul Mimarlar Odası, Bursa Merkez Bankası, Garanti, Akbank, İş Bankası, Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası Yönetim Binaları, İstinye Park Alışveriş Merkezi, Galleria, Pelikan Mall, Trump Towers, Nish İstanbul, Torium, Terracity, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Doğuş Otomotiv, Swiss Otel Grand Efes İzmir, Adam Eve Otel, Mardan Palace Oteli, Grant Hyatt Oteli, Hilton Bursa, Divan Otel, Coca Cola Yönetim Binası, Mercedes Benz Pazarlama Merkezi, Gama Güç Sistemleri Yönetim Binası, Unilever İstanbul, Tefken İnşaat Yönetim Binası, Sony Amsterdam Yönetim Binası, Novartis Yönetim Binası, Doğan Holding Yönetim Binası, Pfizer, 
 
ASPEN HAKKINDA:1989'dan beri Türk Yapı Sektörü'ne modern mimarinin gereklilikleri olan malzeme ve uygulama yöntemlerini sunan ASPEN Yapı ve Zemin A.Ş., başarılı uygulamaları ile sektördeki uzman marka konumunu güçlendiriyor.
“Mekanı oluşturan tüm boyutlara en kaliteli çözümleri sunma” felsefesinin arkasında duran, bu sayede sektördeki liderliğini koruyan ASPEN; tavan ve zemin ürünleriyle mekanın altını ve üstünü biçimlendirirken, estetik ve fonksiyonelliğin ön planda olduğu bölme duvar sistemleriyle, yapılardaki yaşam kalitesini en üst düzeye çıkarıyor.
 
ASPEN Yapı ve Zemin Sistemleri'nin konusunda lider marka olarak hedef kitlelerin zihninde konumlanmasında etkili rol oynayan faktörler ise ASPEN'in ilke olarak benimsediği kalite, istikrar, teknoloji ve yenilik anlayışıdır. 
                                                                                                                               
www.aspen.com.tr

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Bakan Uraloğlu: "Sabiha Gökçen Havalimanı hava trafik kapasitesini en az 2 katına çıkaracağız"
  • 26.12.2023 17:13

Bakan Uraloğlu: "Sabiha Gökçen Havalimanı hava trafik kapasitesini en az 2 katına çıkaracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pis ...