maritbet girişmaritbet
Aşkale, çimentodaki büyümesini sürdürüyor!

Aşkale, çimentodaki büyümesini sürdürüyor!

Türkiye inşaat sektöründeki olumlu seyrin etkisiyle çimento sektöründeki büyümelerinin sürdüğünü söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, mevcut talebi karşılamak için tüm tesislerinde kapasite artırımına yöneldiklerini dile getirdi

Çimento sektöründeki faaliyetlerine bundan 20 yıl önce başlayan Aşkale Çimento, bugün itibarıyla inşaat sektöründen aldığı güçle büyümesini sürdürüyor. Firma Türkiye çimento üretiminin yaklaşık yüzde 6'sını ve Doğu Anadolu/Karadeniz Bölgeleri çimentosunun yüzde 27'sini üretiyor. Çimento satış rakamı yıllık 3.5 milyon tonu bulan Aşkale Çimento'nun hazır beton tesisi ise 750 bin metreküplük satış yapıyor. Çimento sektöründe Aşkale, Van, Trabzon, Gümüşhane ve Erzincan'daki fabrikaları ile bölgesel aktör haline gelen Aşkale Çimento; Erzurum, Ağrı, Aşkale, Trabzon, Beşikdüzü, Tirebolu ve Rize'deki hazır beton tesisleri ile de dikkat çekiyor. Ayrıca firmanın Erzincan'da bulunan demir ve çelik tesisi de önemli bir eksiği tamamlıyor.

"Aşkale'de kendine özgü bir paylaşma iklimi oluşturduk" diyen Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, firmalarına olumlu bir havanın hakim olduğunu söyledi. Aşkale'deki fabrikadan başlayan kapasite artırımının sırasıyla Trabzon, Erzincan, Gümüşhane ve Van fabrikalarına da yansıtıldığını anlatan Yücelik, "Erzurum'daki hazır beton tesisi Ağrı, Aşkale, Giresun, Trabzon ve Rize işletmelerine öncülük etti. Tesisler arttıkça daha fazla genç iş imkânı buldu. Yine daha fazla üretim gerçekleşti" diye konuştu. 

Standartlar artıyor

Aşkale Çimento'ya bağlı fabrika ve tesislerde sosyal, çevresel, yönetim anlayışı ve çalışma kültürü dünyanın kabul ettiği standartlara doğru hızla yükseliyor. Bu anlamda sürekli stratejiler geliştiriliyor, planlar yapılıyor ve şirketin özellikle krizlere karşı dinamik tutulması sağlanıyor. Fabrika ve hazır beton tesislerinde 24 saat esaslı çalışan kalite ve kontrol laboratuvarları şirketin imajını koruma yönünde önemli bir rol üstleniyor. Firmanın tüm tesislerinde Kalite Yönetim Sistemi uygulanıyor. Aynı zamanda çalışanların sağlık ve güvenliğini sistematik olarak sağlamak için İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi'nin standartları yerine getiriliyor. 

Firma, son yıllarda çevre ile ilgili beklentilerin dünya ölçeklerine getirilmesi amacıyla biri dizi hazırlık ve iyileştirme de yapıyor. Tesislerde modern filtrelerin kullanılması, ağaç dikimi, peyzaj çalışmaları, yasal gereklerin yerine getirilmesi ve tesislerde görüntü kirliliğine sebep olacak olumsuzlukların giderilmesi, çevreye yönelik hassasiyetlerin başında geliyor. Firma, çimentonun üretim süreçlerinden biri olan fırın soğutmasındaki atık sıcak gazdan enerji üretmeye de başladı. Tesis atık gazın miktarına bağlı olarak maksimum 6.82 megavat ila minimum 3.8 megavat saat elektrik enerjisi üretiyor. 

"Kendi alanımızda başarılıyız" 

Aşkale Çimento tesislerinin hammadde ihtiyacını bulunduğu bölgeden karşıladığını ve yaklaşık bin 200 kişiye istihdam sağladığını anlatan Lütfü Yücelik, Anadolu'daki 500 şirket temel alınarak yapılan araştırmanın sektörlerle ilgili analizinde Aşkale Çimento'nun, sektöründe 5'inci sırada yer aldığına dikkat çekti. Yine İSO 500 listesinde 231'inci sırada yer aldıklarını hatırlatan Yücelik, Anadolu'nun en büyük sanayi kuruluşları arasında da gösterildiklerinin altını çizdi. 

Son dönemde ihracatın da toplam satışlar içinde aldığı payı artırmak için çalışma yaptıklarını anlatan Yücelik, bu alanda başarılı olmak için kapasite artırımına gittiklerini sözlerine ekledi. 

 Dünya Özel Ek

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı görüntülendi!
  • 30.01.2024 17:24

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı görüntülendi!

Türkiye'nin ve dünyanın en modern hastanelerinden biri olarak tasarlanan Trabzon ...

Trabzon Şehir Hastanesinin yapımı hızla devam ediyor
  • 21.07.2023 10:18

Trabzon Şehir Hastanesinin yapımı hızla devam ediyor

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta yapımı devam eden Trabzon Şehir Hastanes ...

Türkiye'nin büyük depremleri!
  • 02.03.2023 14:27

Türkiye'nin büyük depremleri!

1924'te Erzurum'da gerçekleşen depremden günümüzde Kahramanmaraş merkezli deprem ...

Rize'de 4 yeni turizm noktası için imar planı hazırlandı!
  • 06.12.2022 17:04

Rize'de 4 yeni turizm noktası için imar planı hazırlandı!

Rize'de, artan turizm faaliyetlerinin karşılanması için master planı hazırlanan ...

Bakan Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili paylaşımda bulundu
  • 28.11.2022 11:20

Bakan Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili paylaşımda bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili ...