maritbet girişmaritbet
Aşkale Çimento: Fabrikalarımızla bölgesel aktör haline geldik!

Aşkale Çimento: Fabrikalarımızla bölgesel aktör haline geldik!

Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, çimento sektöründe Aşkale, Van, Trabzon, Gümüşhane ve Erzincan’daki fabrikaları ile bölgesel aktör haline geldiklerini iddia etti

Türkiye'de çok ortaklı ve aile şirketlerinin ömürlerinin uzun olmamasına rağmen istikrarlı bir şekilde büyüdüklerini belirten Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, çimento sektöründe Aşkale, Van, Trabzon, Gümüşhane ve Erzincan'daki fabrikaları ile bölgesel aktör haline geldiklerini iddia etti. Aşkale Çimento'ya bağlı tesis ve işletmelerin bugün AB normlarının bütününü içine alan sistemlerle donatılmış olduğuna dikkat çeken Yücelik, “Şirketimiz Erzurum, Ağrı, Aşkale, Trabzon, Beşikdüzü, Tirebolu ve Rize'deki hazır beton tesisleri ile de göz dolduruyor. Çağdaş yönetim sistemi ve profesyonel çalışma tarzları ilk günden bu yana, fabrikanın her ferdi tarafından düstur edilmiştir. Firmanın özelleştiği günden beri Türkiye ekonomisinin sık sık krizlerle boğuşmasına rağmen fabrikamız etkin kriz yönetim anlayışı sayesinde krizlerden büyüyerek çıktı” diye konuştu.

Türkiye çimento üretiminin yüzde 6'sını karşılıyor

Türkiye çimento üretiminin yaklaşık yüzde 6'sını ve Doğu Anadolu ile Karadeniz Bölgeleri'nin çimento üretiminin yüzde 27'sini karşıladıklarını söyleyen Yücelik, “2012 yılında çimento satış rakamımız 3 milyon 346 bin ton iken hazır beton tesislerimizdeki satış rakamımız 748 bin 763 tona ulaştı. Yaşanan yoğun rekabet ortamında şirketimiz, serbest piyasa ekonomisinin gereği olarak ve rekabet şartlarına uyarak ürünlerini en üst kalite seviyesinde üretip müşteri memnuniyetini sağlayarak, yaşanan ekonomik krizlere rağmen hep ayakta durmasını başardı” diye konuştu. Firmanin bünyesinde binden fazla istihdam sağladığını ve dolaylı yoldan bu rakamın 5 bini geçebildiğini aktaran Yücelik, sosyal ve ekonomik açıdan da Türkiye'ye destek olduklarını ifade etti.

Aşkale Çimento'nun,  yönetim kurulu üyelerinden ortaklarına, yönetim kadrosundan çalışanlarına kadar hem zorlu hem de özverili bir mücadele gösterdiğini anlatan Yücelik, şunları söyledi: “Kamu kurumu olmanın getirdiği hantal yapıdan sıyrılan Aşkale Çimento, bu gün dünya ve Avrupa normlarının bütününü içine alan sistemleri kurmuş bir firmadır. Aşkale Çimento, kolektif bir ruhun temsilcisi olma vizyonuyla beraber dünya ve Türkiye'nin ekonomik gerçeklerini asla göz ardı etmeyen vizyona sahiptir. Krizlere rağmen büyümesini sürdürmesinin tarifi de bu gerçekte saklıdır. Çimento sektörüne paralel olarak son yıllarda hazır betona yönelik çok ciddi yatırımlar gerçekleştirdik.”

Sürdürülebilir kalkınmanın; ekonomik büyüme ve refah seviyesini yükseltme çabalarının, çevreyi ve yeryüzündeki tüm insanların yaşam kalitesini koruma yollarından geçtiğini hatırlatan Yücelik, “Bu suretle, enerji yatırımları ve yeni hammadde ocaklarının elde edilmesi tesislerimiz için olmazsa olmazlardandır. Yenilenebilir enerji kaynakları noktasında arayışlarımız her zaman olduğu gibi devam ediyor. Bu noktada, stratejik planlar oluşturmaya çalışıyoruz. Özellikle yenilenemeyen enerji kaynakları yerine yenilenebilir enerji kaynaklarının verimli kullanımının ve doğaya karşı sorumlu davranılmasının, çevresel sürdürülebilirliğin gereksinmelerinden olduğu inancındayız” dedi.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı görüntülendi!
  • 30.01.2024 17:24

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı görüntülendi!

Türkiye'nin ve dünyanın en modern hastanelerinden biri olarak tasarlanan Trabzon ...

Trabzon Şehir Hastanesinin yapımı hızla devam ediyor
  • 21.07.2023 10:18

Trabzon Şehir Hastanesinin yapımı hızla devam ediyor

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta yapımı devam eden Trabzon Şehir Hastanes ...

Türkiye'nin büyük depremleri!
  • 02.03.2023 14:27

Türkiye'nin büyük depremleri!

1924'te Erzurum'da gerçekleşen depremden günümüzde Kahramanmaraş merkezli deprem ...

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak
  • 01.09.2022 16:05

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak

Van Edremit Belediyesi, yıllarca Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığı y ...

 Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!
  • 03.02.2022 14:23

Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!

Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen seferlerine yeniden başlayan Turistik Doğ ...