maritbet girişmaritbet
Artema 1 milyon 500 bin kez açılıp kapanan ürünleriyle Avrupa standartlarını geçti!

Artema 1 milyon 500 bin kez açılıp kapanan ürünleriyle Avrupa standartlarını geçti!

Şener Şen'in rol aldığı ve "Aç-Kapa Artema" sloganıyla hafızalara kazınan reklam filminden tam 25 yıl sonra, bu kez Engin Günaydın'ın rol aldığı yeni reklam filmiyle tüketicinin karşısına çıkan Artema, 1.5 milyon kez test ettiği ürünleriyle Avrupa ve ABD standartlarının üstüne çıktı

Şener Şen'in rol aldığı ve "Aç-Kapa Artema" sloganıyla hafızalara kazınan reklam filminden tam 25 yıl sonra, bu kez Engin Günaydın'ın rol aldığı yeni reklam filmiyle tüketicinin karşısına çıkan Artema, 1.5 milyon kez test ettiği ürünleriyle Avrupa ve ABD standartlarının üstüne çıktı. Artema, yeni dönemde iki yıl içinde, pazar payını yüzde 50 artırma hedefine odaklandı. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun mutfak ve banyo aksesuarları markası Artema başlattığı yeni reklam kampanyasıyla beraber 2013'e hızlı bir giriş yaptı. Reklam filmlerinin yanı sıra pazar payı hedefleri ve tasarımlarıyla adından sıkça söz ettiren marka oldukça iddialı. Artema, iki yıl içinde pirinç döküm kapasitesini üç milyon adede ulaştırmayı ve 2015 yılına kadar pazar payını yüzde 50 oranında artırmayı hedefliyor. Öte yandan aldığı ödüllerle de sektörde birçok ilki geliştiren marka, gerçekleştirdiği tüm çalışmalarda standartları zorlamayı hedefliyor.

"Ürün standartlarımızla Avrupa ve ABD'yi geçtik"

Artema ürünlerinin su ve enerji tasarrufunu esas alınarak geliştirildiğini ve dayanıklılık, sızdırmazlık, aşınma ve kararmazlık alanlarındaki testleriyle dünya standartlarını zorladığını savunan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grup Başkan Yardımcısı Atalay Gümrah, inovasyon çalışmalarına önemli yatırımlar yaptıklarını, PVD kaplama özelliğinin de bu yatırımların sonucunda ortaya çıktığını dile getirdi. Armatür pazarındaki dünya verilerini karşılaştıran Gümrah, "Yaklaşık dört kişilik bir aile, günde ortalama bir armatürü 40 kere açıp kapıyor. Bu rakam da 100 yıllık bir ömre eş değer oluyor. Aç kapa testlerinde Artema olarak, Avrupa standardı olan 210 bin ve Amerika standardı olan 500 bin ile yetinmiyoruz. Armatürlerimize açma kapama testini 1 milyon 500 bin kez uyguluyoruz" ifadelerini kullandı. Gümrah, kararmazlık testi için standart olan 200 saatlik korozyon testini ise 720 saate, 5 barlık şebeke suyuna karşı 25 bar ile uygulanan basınç testini ise 50 bara çıkarttıklarını kaydetti. Gümrah, "Ayrıca aşınmazlık testini de geliştirdiğimiz PVD teknolojisiyle armatürlerimize uygulayıp, başarılı sonuçlar aldık" şeklinde konuştu.

Pazar payı artacak

Atalay Gümrah, Artema'nın 150 milyon TL'yi aşan cirosuyla, pazardan yüzde 20 oranında pay aldığını söyledi. Artema'nın 2013 yılıyla birlikte pazara test standartlarının çok üstünde ürünler sunduğunun bilgisini veren Gümrah, yeni dönemde yapacakları çalışmalarla birlikte 2015 yılına kadar pazar paylarını yüzde 50 oranında artıracaklarının bilgisini verdi. Gümrah, "Aynı zamanda Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun global rekabet gücünü artırmak ve bu alanda Avrupa'nın ilk üç grubu arasında yer almak da planladığımız hedefler arasında. Grup olarak bu hedefe ulaşmak için de satın alma veya ortaklık kururak, büyümeyi tercih ediyoruz" şeklinde bilgi verdi. Gümrah, bu hedefe ulaşmak için faaliyet gösterdikleri pazarlardaki lojistik güçlerini artıracak, büyüme potansiyeline sahip, teknoloji ve insan kaynakları açısından katma değer yaratacak kuruluşları incelediklerini açıkladı. Bu doğrultuda, son yıllarda dünya ekonomisinin büyüme lokomotifini üstlenen Çin, Rusya, Brezilya ve Hindistan'a yatırım yapmaya çalıştıklarını anlatan Gümrah, adı geçen ülkelerin hammadde, lojistik ve ucuz işgücü imkanlarıyla, üretim yatırımları için cazip olduğunu bildirdi. Gümrah, "Ekonomik durgunluğun tüm sektörlerde üretimi sekteye uğrattığı için Batı Avrupa'daki yatırım planlarımız ise inorganik büyüme hedefine hizmet edecek marka satın almaları ve birleşmelere odaklanıyor" dedi.

İnovasyona her yıl 30 milyon TL

Artema'nın 2.5 milyon pirinç döküm kapasitesi ile Avrupa'nın önde gelen döküm merkezlerinden birine sahip olduğunu anlatan Atalay Gümrah, markanın iki yıl içinde yüzde 50 oranında büyüyerek, döküm kapasitesini 3 milyon adede çıkarma hedefinin bulunduğunu söyledi. Bu pararelde inovasyon çalışmalarına da ciddi miktarda yatırım yaptıklarını anlatan Gümrah, Artema'nın inovasyon çalışmalarını kurumsal bir değer olarak benimsediklerinin altını çizdi. Gümrah, "Biz yalnızca Artema olarak değil, grup olarak inovasyonu kurumsal bir değer olarak görüyoruz ve ciddi yatırımlar gerçekleştiriyoruz. İnovasyon çalışmalarımıza her yıl 30 milyon TL kaynak ayırıyoruz. Bu alanda yurtiçi ve yurtdışında toplam 80 kişilik bir ekip çalışıyor" değerlendirmesinde bulundu. Yaygın dağıtım ağı ile Türkiye genelinde 10 binin üzerinde satış noktasında tüketici ile buluşan Artema'nın armatür pazarına öncülük ettiğine işaret eden Gümrah, "Geleneksel nalbur dükkânlarında aç kapa armatürün adı olan Artema'nın her geçen gün artan yapı marketlerde de kategori liderliğine sahip. Ürünlerimiz Türkiye'deki yapı market mağazalarının yüzde 95'inde sergileniyor " şeklinde bilgi verdi. Gayrimenkul sektöründeki hareketlenmenin armatür pazarına da etki ettiğini belirten Gümrah, Türkiye'de yapılan her 10 nitelikli konut ve otel projesinden dördünün Artema ürünlerini tercih ettiğini de belirtti. Pazar lideri olmanın sadece satışa odaklı bir anlayışla sürdürülemeyeceğini de vurgulayan Gümrah, "Lider olmak sorumlulukları da beraberinde getirir. Tüketicilerimize en kaliteli ürünü sunmanın ötesinde, satış sonrasında da Artema kalitesini yaşamalarını sağlamak için eğitimleri her dönem yenilenen, Türkiye genelinde 135 yetkili servis ve ile montaj ve bakım hizmeti de veriyoruz" aktarımını yaptı.

Yeni tasarımlar ödülleri de beraberinde getirdi

Ürün testleriyle standartları zorlayan Artema'nın özgün ve farklı tasarımlarla da adından söz ettirdiğini anlatan Gümrah, Nest Trendy ve Minibox gibi yeni ürünleriyle birçok önemli ödülün sahibi olduklarını bildirdi. Son dönemde; "Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma" ve "Altın Çekül" gibi önemli ödülleri aldıklarını anlatan Gümrah, yurtdışında da önemli başarılara imza attıklarını hatırlattı. Avrupa'nın en prestijli ödüllerinden biri olan Plus X Ödülleri'nde toplam iki farklı kategoride Artema'nın ödüle layık görüldüğünü bildiren Gümrah, "Bir Türk markası olarak dünyanın en prestijli yarışmalarında ödüller kazanıyoruz. Artema olarak ödül almaktan gurur duyuyoruz. Ekipçe büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Dünya çapında sektörde ilk sayılabilecek uygulamaları hataya geçiren firma olma hedefiyle de çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 

Artema, Şener Şen'den 25 yıl sonra Engin Günaydın ile ekranlarda

 Artema'nın yeni reklam kampanyasında, sevilen oyuncu Engin Günaydın standartları zorlayan Artema armatürlerini bozmaya çalışan bir karakter olarak izleyenlerin karşısına çıkıyor. Artema'nın ürün testlerinin esprili bir dille anlatıldığı reklam filmleri hakkında da bilgi veren Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grup Başkan Yardımcısı Atalay Gümrah, "1988 yılında Şener Şen'in rol aldığı reklam filmlerimizden sonra dönem dönem farklı reklam kampanyaları yapsak da genel anlamda sessiz kalmayı tercih ettik" dedi. 

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artema'dan yeni paslanmaz çelik eviye bataryası: Inox Pull-Down
  • 10.12.2022 13:43

Artema'dan yeni paslanmaz çelik eviye bataryası: Inox Pull-Down

Mutfakta hem yemek yaparken, hem de temizlik sırasında en çok kullanılan ürünler ...

Artema’dan zahmetsiz ve konforlu duş keyfi!
  • 03.10.2022 17:19

Artema’dan zahmetsiz ve konforlu duş keyfi!

Hayatı kolaylaştıran çözümler geliştiren Artema, sıva altı çözümü V-Box’ın AquaC ...

Artema Split Dual-Flow ile temiz su ihtiyacına pratik çözüm!
  • 11.09.2022 10:56

Artema Split Dual-Flow ile temiz su ihtiyacına pratik çözüm!

Artema’nın arıtma çıkışlı eviye bataryası Split Dual-Flow, mutfaklardaki temiz s ...

Artema’dan konforlu ve tasarruflu eviye bataryaları!
  • 10.08.2022 09:22

Artema’dan konforlu ve tasarruflu eviye bataryaları!

Artema’nın el duşlu eviye bataryalarından V3 Pull-Out, bulaşık yıkarken hayatı k ...

Artema AquaHeat Bliss ile güvenli duş keyfi!
  • 05.07.2022 17:14

Artema AquaHeat Bliss ile güvenli duş keyfi!

Artema’nın AquaHeat Bliss ve Bliss S duş kolonları, kare ve yuvarlak hatlı iki t ...

Artema ile %70 su ve %60 enerji tasarrufu!
  • 12.03.2022 14:11

Artema ile %70 su ve %60 enerji tasarrufu!

Artema armatürler ile kombiyi gereksiz yere çalışmayıp sıcak su tüketilmediğinde ...