maritbet girişmaritbet
60 bin çelik konut yapılacak

60 bin çelik konut yapılacak

İnşaat sektöründe bu yıl yüzde 1O’luk büyüme ile 600 bin konutun satılması planlanıyor. Hızlı, depreme dayanıklı ve çevreci yapılar inşa eden yapısal çelik firmalarının hedefi ise bu yıl pazardan yüzde 10'luk pay almak

İnşaat sektöründe bu yıl yüzde 1O'luk büyüme ile 600 bin konutun satılması planlanıyor. Hızlı, depreme dayanıklı ve çevreci yapılar inşa eden yapısal çelik firmalarının hedefi ise bu yıl pazardan yüzde 10'luk pay almak.


Zbs Alfaçelik inşaat Sanayi Genel Müdürü Rıdvan Murat, "Hem fabrikalarımız, hem teknolojimiz, hem de insan kaynağımız bunun için yeterli" dedi. Türk inşaat sektöründe ağırlıklı olarak betonarme sistemin kullanıldığını söyleyen Murat, deprem kuşağındaki Türkiye'de çelik yapıların ve inşaatlarda çelik kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek "Çelik hafif bir yapı sistemidir. Esnektir, özgül ağırlığına göre yüksek yük taşıma kapasitesine sahiptir. Bu da deprem gibi durumlarda çeliğin dayanıklılığını artırır" dedi.

Ayrıca çelik bir projenin 50-60 yıl sonra bile geri dönüştürülüp kullanılabileceğini anlatan Murat "Örneğin 7-8 tane hurda arabadan bir ev yapabilirsiniz. Ancak ahşaptan bir ev yapmak için en az 50 ağaç kesmeniz lazım" diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz