maritbet girişmaritbet
3. Kastamonu Ahşap Fuarı açıldı!

3. Kastamonu Ahşap Fuarı açıldı!

Kastamonu Valiliği tarafından organize edilen 3. Kastamonu Ahşap Fuarı törenle açıldı

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kuzeykent kapalı pazar yerinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri fuarın her yıl gelişerek devam ettiğini söyledi.

Bektaş, 3 yıl önce bu yola çıkarken çok çeşitli çekinceleri ve tereddütleri olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kastamonu o gün bize ses verdi ve bizi anladı. Bu işin devam etmesi gerektiğini ve bu işte bir potansiyel olduğunu ifade etti. Geçen yıl ikincisini yapmıştık. Bu yıl biraz daha gelişti ve üçüncüsüyle huzurlarınızdayız. Umarız fuara değer bir manzarayla sizleri buluşturmuş olacağız.  Ahşapta ciddi bir potansiyelimiz var. Hem hammadde olarak, hem deyarı mamül madde olarak. Gerçekten burada yatırım yapılabilecek, gelecek kurulabilecek ve umut bağlanılabilecek bir potansiyel söz konusu. Şehrin bütün unsurları bunu bir şekilde gösteriyor."

Bektaş, Kastamonu'nun, geçmişte bölgesinin merkezi olma duygusunu tatmış bir yer olduğunun altını çizerek, böyle yerlerde sonradan bu büyüklüğün ve önemliliğin devam etirilmediği takdirde hayal kırıklıklarının yaşandığını söyledi.

Bu hayal kırıklıklarıyla da baş etmenin çok zor olduğunu vurgulayan Bektaş, "Kastamonu'da geçmişimize mütenasip, onunla doğru orantılı bir gelecek arıyoruz. Bu geleceği bulabilmemiz için de önümüze koyduğumuz hedeflerin altyapılarının, ipuçlarının ve potansiyelinin bu şehirde bulunması gerekiyor" diye konuştu.

"Ahşap, dünyanın üzerine yoğunlaştığı bir konu"

Vali Bektaş, ahşap konusunun dünyanın yeniden üzerine eğildiği, yeniden modaların, trendlerin ve eğilimlerin üzerine yoğunlaştığı bir konu olduğunun altını çizerek, şöyle devam ettii:

"Ahşap konusunda başarılı olmak için çok güçlü rakiplerimizin olmaması gerekiyor. Evet, gerçekten de çok güçlü rakipleriniz yok. Neredeyse bir boşluk var. Bu boşluğu kim erken doldurursa o ipi göğüslemiş olacak. Sonucu ve hedefi yakalamış olacak. Yine ahşap konusunun gelişebilmesi için gerekli potansiyelin bütün unsurları Kastamonu'da var. Daha çok el işçiliğiyle, el becerisiyle gün yüzüne çıkan bir ürün. Bu konuda da bizim hiçkimseyle örtüşmeyecek, kökleri tarihe dayanan bir ustalığımız, bir el becerimiz, bir tarihi kendimize has mimari tarzımız var. Bütün bunlar çok önemli şeyler. Bütün  bunları bir araya toparladığımızda,  tabiri yerindeyse unu, şekeri, yağı ve suyu bir araya getirdiğimizde helvayı yememek için bir sebep kalmıyor. Biz bu yolda emin adımlarla ve doğru yolda başarıyla devam ettiğimizi düşünüyoruz."

Konuşmanın ardından 43 firmanın katıldığı fuarın açılış kurdelesi, Vali Bektaş, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı tarafından kesildi.

Açılışın ardından stantları gezerek, ahşap ürünlerini inceleyene protokol üyeleri, İhsangazi Kaymakamlığı tarafından siyez bulgurundan yapılan pilav ikram edildi.

Sinan Özmüş, Yusuf Çelik, Zekeriya Kaya/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bozkurt'ta TOKİ konutlarının teslimine başlanacak
  • 15.03.2023 14:37

Bozkurt'ta TOKİ konutlarının teslimine başlanacak

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından selzedeler ...

Kastamonu'da su baskınları nedeniyle köprüler yıkıldı!
  • 27.06.2022 10:40

Kastamonu'da su baskınları nedeniyle köprüler yıkıldı!

Kastamonu'nun İnebolu ve Bozkurt ilçelerinde sağanağın ardından taşan çaylar ned ...

Sel felaketinin vurduğu Kastamonu Bozkurt hızla ayağa kaldırılıyor!
  • 09.10.2021 10:01

Sel felaketinin vurduğu Kastamonu Bozkurt hızla ayağa kaldırılıyor!

Kastamonu Valisi Avni Çakır ''Amacımız sayın Cumhurbaşkanımıza da söz verdiğimiz ...

Bakan Kurum: "Artık afetlerin altında kalmayan bir Türkiye var"
  • 14.09.2021 11:28

Bakan Kurum: "Artık afetlerin altında kalmayan bir Türkiye var"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kastamonu Bozkurt'ta konuştu.   ...

Bakan Kurum, Bozkurt'ta incelemelerini sürdürdü
  • 26.08.2021 13:01

Bakan Kurum, Bozkurt'ta incelemelerini sürdürdü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun ...

Kastamonu Bozkurt'tan 13 bin kamyon çamur çıkarıldı!
  • 26.08.2021 09:33

Kastamonu Bozkurt'tan 13 bin kamyon çamur çıkarıldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ...