maritbet girişmaritbet
İzmir'de Manhattan Planı, iş dünyasını sevindirdi

İzmir'de Manhattan Planı, iş dünyasını sevindirdi

Dev gayrimenkul yatırımlarını İzmir'e kazandıracak olan, Turan ile Alsancak arasında, "Manhattan" diye adlandırılan bölgede imar sorunları yaşanıyordu. Büyükşehir Meclisi'nde alınan karar ile krizde sıkıntı yaşayan inşaat sektörünün hareketlenmesi beklenirken, ilk etapta 10 milyar dolarlık yatırımın da önü açıldı

Kaynak: Murat Şahin / Yeni Asır

.
İzmir'in önünü açacak ve dev gayrimenkul yatırımlarını kente kazandıracak olan Turan ile Alsancak arasındaki Yeni Kent Merkezi planının İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilmesi iş dünyasında memnuniyet yarattı. Karar, özellikle bölgeye yatırım yapacak olan firmalarda büyük sevinç yaratırken, İzmir'e ilk etapta 10 milyar dolarlık yatırımın da önü açılmış oldu. Yaklaşık 2 yıldır imar konusunda yaşanan sorunun çözülmesini bekleyen işadamları, bundan sonraki süreçte gerekli prosedürün de tamamlanması halinde yatırıma hemen başlamayı planladıklarını ifade ettiler. Karar ile son dönemde sıkıntı yaşayan inşaat sektörünün hareketleneceğine, İzmir ile çevre illerde de büyük bir canlılık yaşanacağını ifade eden işadamları, yatırımların başlaması ile işsizlik sorunun da önemli ölçüde çözüleceğini belirtiyorlar. İşadamları, bölgedeki projelerin hayata geçmesi ile İzmir'in çehresinin değişeceğine dikkat çektiler.
 
 
Geç kalındı, ancak kentin cazibesi artacak
(Kavuklar Grubu Başkanı Abdullah Kavuk)

İzmir için geç kalmış bir olay. Ama herşeye rağmen bu plan İzmir'in önünü açacak. Kente ciddi yatırımların akmasını sağlayacak. Kent ekonomisine dinamizm getirecek. İşsizlik sorununun çözümüne de önemli ölçüde destek verecek. Bu bölge İzmir'in çok kıymetli bir alanı. Projeler tamamlandığında Manhattan görüntüsü olacak. Son dönemde İzmir'e yatırımda bir düşüş vardı. Projelerin hayata geçmesi ile İzmir yeni yatırımcılar kazanacak.
 
Biz inancımızı kaybetmemiştik
(Rönesans Alışveriş Merkezleri Ege Koordinatörü Ahmet Tunç Duygun)

Biz baştan beri durumun istenilen şekilde gelişeceğini biliyorduk. Bu konuda inancımız tamdı. Plan Büyükşehir Meclisi'nden geçti. Bu zincirin ilk halkasıydı. Diğerlerinin de tamamlanması ile izinlerimizi alıp yatırıma başlayacağız. Biz büyükşehir eski belediye başkanlarının kente ne kadar büyük fayda sağlamak için çalıştıklarını biliyoruz. İtirazlar konusunda da duyarlı davranacaklarını düşünüyoruz. Bizim toplam yatırımımızı 500 milyon doları bulacak.
 
Kent ekonomisi rahatlayacak
(Megapol Grup Başkanı Selim Gökdemir)

Bu bölge şu anda İzmir için en önemli yatırım alanı. Sadece yerli yatırımcılar değil, uluslararası firmalar da bu bölgeyi yakından takip ediyor. İzmir ekonomisinin çıkışı burada. Planın Büyükşehir Meclisi'nden geçmesi bizi mutlu etti. Bundan sonraki süreçte yatırımlar ardı ardına yapılacak. Bizim de bu bölgede projelerimiz var. Gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından yatırımlarımıza hemen başlamayı planlıyoruz. Projelerin hayata geçmesi ile İzmir ekonomisinde büyük bir rahatlama olacak. Yüzlerce kişiye de iş imkanı yaratılacak.
 
10 bin kişiye iş yaratılacak
(Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak)

Bu bölgedeki sıkıntı İzmir için büyük bir sorundu. Bu sorunun çözülmesi ile şu anda 20 proje hemen inşaata başlayacak. İnşaatların başlaması ile birlikte en az 10 bin kişi de iş sahibi olacak. Milyarlarca dolarlık yatırım gerçekleştirilecek. Ofis sorununu çözdüğü gibi Alsancak trafiğini de rahatlatacak. 20'ye yakın projenin yaklaşık 1 milyon metrekare inşaatı olacak. Bu da en azından 2 milyar dolarlık proje bedeli demek.
 
Projelerimizi raftan çıkaracağız
(Nasır Grup Başkanı Necip Nasır)

Burası zaten İzmir'in en büyük çıkmazıydı. Burada birçok yatırımcının rafta bekleyen projeleri hayata geçirilecek. İzmir'in silueti değişecek. Sektörün hareketlendiği bugünlerde çok olumlu bir gelişme. Beraberinde 200 sektöre hitap eden inşaat piyasasınının hareketlenmesi ile İzmir ekonomisi de rahat bir nefes alacak. İzmir'e hem istihdam hem de prestij kazandıracak
 
Ege Bölgesi'ne katkı sağlayacak
(İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu)

Yeni Kent Merkezi Planı'nın onaylanması İzmir'de gayrimenkul sektörüne büyük bir hareketlilik getirecek. Projelerin devreye girmesi ile bölgedeki gayrimenkul fiyatları artış gösterecek. İzmir'in yeni iş merkezi bu bölge olacak. Birçok kişiye istihdam sağlanacak. Bu bölge, sadece İzmir'e değil, Ege Bölgesi'ndeki diğer illere de katkı sağlayacak. İstanbul 4. Levent'te olduğu gibi iş merkezleri bu bölgede toplanacak. Kent bir prestij merkezine kavuşacak.

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz