maritbet girişmaritbet
İstanbul'da imar planları değiştirilip finansal kaynak oluşturuluyor!

İstanbul'da imar planları değiştirilip finansal kaynak oluşturuluyor!

Yalçın Doğan Hürriyet Gazetesi'ndeki yazısında kaynak oluşturmak için arazilerin imar planlarında değişiklikler yapıldığını dile getiriyor.

Para lazım, kaynak oluşturacağız, onun için sat, sat, saaaaattıııım. Arazi belediye ya da hazineye ait. İmar planlarında “sosyal kültürel tesis alanı” olarak görünüyor. İnşaat zor. Kolayı var. İmar Planında ufak bir değişiklik, haydi, hoop, önüne bir “özel” lafı ekle, oluyor sana, “Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanı”. Şimdi oraya ister otel yap, ister eğlence yeri, ister alış veriş merkezi.Örnek mi, Üsküdar Çengelköy, Kartal Yakacık, Eyüp Yeşilpınar, Bağcılar Çınar Mahallesi.Ya da yeşil alanlar. Beykoz Kavacık'ta 219 bin metrekare yer hazineye ait, yeşil alan. Planda parklar, çocuk oyun alanları, İETT oto terminali. Önce bir vakfa tahsis ediliyor. Sonra plan değiştiriliyor. Ardından hastane ve üniversite için inşaat izni veriliyor.

(18.02.2011/348).Üsküdar Kısıklı, 85 bin metrekare. 1. derece SİT alanı, inşaat hakkı yok. Koruma Kurulu birinci dereceden çıkartıyor, üçüncü derece SİT alanına alıyor. Sonra iki kat konut yapımı izni veriyor. (12.01.2012/ 107).Pendik Çakmaklı'da Büyükşehir mülkiyetindeki park alanı ile Pendik Kurtköy'deki Pendik Belediyesi mülkiyetindeki fuar alanı akaryakıt istasyonu yapılıyor.
 
MESİRE ALANLARI
 
Boğaziçi Yasası “Boğaz'da buralara ağaç dikeceksiniz” diyor, diyebilir, desin. Çubuklu ve Burunbahçe Mesire Alanlarında inşaat yasağı varken, “turizm alanı” ilan ediliyor. (16.12.2011/182 ve 183 sayılı raporlar). Mesire alanında son örnek Sevda Tepesi. Boğaziçi Yasasında inşaat izni yok iken, “turizm alanı” ilan ediliyor, imara açılıyor.
 
KAT OTOPARKLARI
 
Otopark ihtiyacını karşılamak Büyükşehir Belediyesinin görevi. Oysa, para lazım. Kat otoparkı olarak görülen arsalarda plan değiştiriliyor, ondan kolay ne var, nasıl olsa Belediye Meclisi'nde AKP çoğunlukta, anında değişiklik, kat otoparkı yerine al sana Ticaret-Turizm Alanı.  Ticaret ve turizm alanları İstanbul'un her yanında dizi dizi. Beşiktaş 2.882, Pendik 7.118, Güngören 2.741 metrekare, Büyükşehir mülkiyetinde. Otoparklar sizlere ömür, yerlerine artık nasıl turizm alanı ise.Daha neler, neler. Mahkemeden dönen kararlar karşısında, Büyükşehir Belediye Meclisi neler yapıyor, tutanaklarda hepsi var.
 
97 DAVA
 
Uygulamalara direnen CHP Meclis üyeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesine 97 ayrı dava açıyor. Her karara ayrı bir dava.İstanbul son bir ayda trafik keşmekeşi ile haşır neşir. Belediye Başkanı Kadir Topbaş tatilde. Olmasın mı, baksanıza şu kararlara, insan yorulmaz mı? Yorulan insanın tatil hakkı yok mu?Trafikteki felç İstanbul'da buzdağının görünen yüzü. Görünmeyen, haraç-mezat giden yeşil alanlar, mesire yerleri, hepimizin nefes boruları. O alanlar birer birer gittiği için trafik böylesine içinden çıkılmaz halde.
 
 
Yalçın Doğan/Hürriyet 
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Araziler yapay zeka destekli sistemle izlenecek
  • 19.12.2023 13:49

Araziler yapay zeka destekli sistemle izlenecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, arazi örtüsünün mevcut durumun ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...

Arazi sanatçısı Saype'den deprem bölgesinde anlamlı çalışma
  • 16.10.2023 16:36

Arazi sanatçısı Saype'den deprem bölgesinde anlamlı çalışma

"Saype" adıyla tanınan arazi sanatçısı Guillaume Legros, Hatay'da depremin ardın ...

Bakan Ersoy, Hatay'daki tarihi yapılarla ilgili yapılacak çalışmaları anlattı
  • 04.08.2023 18:28

Bakan Ersoy, Hatay'daki tarihi yapılarla ilgili yapılacak çalışmaları anlattı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde d ...

Afet Yeniden İmar Fonu kuruluyor
  • 10.03.2023 09:45

Afet Yeniden İmar Fonu kuruluyor

Afet bölgesi ilan edilen alanlarda; imar, altyapı ve üstyapı çalışmaları için ge ...