maritbet girişmaritbet
Fikret Orman: İnönü Stadı'nın yerine park yapılmayacak!

Fikret Orman: İnönü Stadı'nın yerine park yapılmayacak!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, İnönü Stadı ile ilgili tüm izinlerin alındığını belirterek, "stadın yıkılıp park yapılacağı" iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi

BJK İnönü Stadı'yla ilgili açıklamalarda bulunan Fikret Orman, alınan izin belgelerini ve planları paylaştı.

"Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, 'Bütün izinler verilmiştir ve orası yıkılıp stat olarak yapılacaktır' açıklamasını yaptı" diyen Orman, "Fakat şu andaki seçim sürecinde bu işe aday olan arkadaşlar çıkıp kapalı kapılar arkasında, 'Bu stat yıkılacak, elimizden alacaklar, bunu park yapacaklar' deyip, bunu dedikodusal olarak ortaya koyuyorlar" diye konuştu.

Fikret Orman, Beşiktaşlıların yanlış yönlendirildiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Çıksınlar kamuoyunun önüne desinler ki, 'Bu stat yıkılacak bizim elimizden alacaklar, bunu park yapacaklar, Beşiktaş'ı başka yere gönderecekler'. Kapalı kapılar arkasından değil, benim gibi çıksınlar açıklasınlar. Her yerde bunu yayıyorlar ve Beşiktaşlıları yanlış yönlendiriyorlar. Ben resmi evrakla konuşuyorum. Böyle bir durumun söz konusu olmadığını, asla kimsenin de böyle bir niyeti olmadığını, sadece bu planların yapılması ile ilgili destek gördüğümüzü, kimsenin böyle bir amacının olmadığını Beşiktaş Kulübü Başkanı olarak kamuoyuna açıklıyorum ve evraklarını da gösteriyorum. Beşiktaş taraftarını galeyana getirip, bir seçim süreci diye Beşiktaşlıları yanlış yönlendirmek Beşiktaşlılara yakışmıyor." 

Resmi belgelerin, bu iddiaların doğru olmadığını kanıtladığını kaydeden Orman, "Beşiktaş'ta çarşıda gezip, insanları böyle konuların içine çekmenin Beşiktaşlılıkla alakası yoktur. Bu bir seçimdir. Seçimde kazanan olacaktır, kaybeden olacaktır ama ana amaç Beşiktaş'a zarar vermemektir. Bu stadın yapılamayacağını, park yapılacağını kapalı kapılar arkasında insanlara söyleyeceğinize gelin böyledir deyin. Ben onlar ifade etmeden resmi evraklarla cevabını verdim" diye konuştu.

Kendime yalı yapmıyorum

Fikret Orman, stat konusunda ortaya atılan iddiaların yakışıksız olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bunlar çok ayıp şeyler  çünkü kendimize bir stat yapmıyoruz, biz Beşiktaş'a bir stat yapıyoruz. Bu stadın yıkılacağı tarihi, google'a girin 'Beşiktaş'ın stadının yıkım tarihi' diye yazın, ben ta şubat ayında haziranda yıkılacağını söylemişim. Ortada bir seçim var mı? Yok. Tarihi açıklamış mıyız? Evet. Sözleşmeler yapmışız, şimdi bunun seçimle ne alakası var? Bu stadın yapılması Beşiktaş'ın menfaatine olan birşey, ben kendime yalı falan yapmıyorum, Beşiktaş'a yapılıyor. Bu, ülkemizin eseri, bunu baltalamak Beşiktaş'a ihanettir. Gidip insanları yanlış yönlendirmek, devlet kurumlarının içerisinde projeyi durdurtmaya çalışmak ayıp şeylerdir."

Stadı 1 yılda tamamlarız

Orman, "Beşiktaş'ın hızlıca bu stadı yapması lazım. Benim işim inşaat, 1 senede yaparız. Hedefimiz, stadı 2014 eylül sonu, ekim başı açmak" diye konuştu.

Bakanlığın izni konusu

Fikret Orman, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın izni olmadığı konusuna da değinerek, Spor Genel Müdürlüğü ile yapılan protokolü gösterdi ve sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunda Fikret Orman ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın imzası vardı. 26 Şabut tarihinde yapılmıştır. Stadın yıkılması ve yenisinin inşaası durumunda, yıkımın fiilen başladığı genel müdürlükçe tespit edildiği tarihten itibaren yeni stadyum 1000 gün sonra geçici kabule hazır hale getirilecektir maddesi vardır. İnşaat süresi boyunca kulübün stadyumdan yararlanamayacağı göz önüne alınarak, bu süre içinde kira alınmayacaktır denmektedir. Spor Genel Müdürlüğü ayrıca bize yetki belgesi vermiştir."

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hatay stadı açılıyor
  • 25.06.2021 09:16

Hatay stadı açılıyor

Atakaş Hatayspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapacak 25 bin kapasiteli yen ...

 Depremzede çocuklar yaşadıklarını spor ve sanatla unutuyor
  • 07.11.2020 17:26

Depremzede çocuklar yaşadıklarını spor ve sanatla unutuyor

İzmir'deki depremde evleri hasar gören ve oluşturulan çadır kentlerde kalan mini ...

Fikret Orman, İstanbloom projesini anlattı!
  • 19.01.2015 16:46

Fikret Orman, İstanbloom projesini anlattı!

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı ve Esin Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Orman ...

Fikret Orman, emlaktasondakika'ya konuştu!
  • 19.01.2015 11:13

Fikret Orman, emlaktasondakika'ya konuştu!

Esin Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Orman, İstanbloom projesiyle birlikte Voda ...

Hatay yeni stadına kavuşuyor
  • 24.06.2021 14:56

Hatay yeni stadına kavuşuyor

Atakaş Hatayspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapacak 25 bin kapasiteli yen ...