maritbet girişmaritbet
Esenyurt Belediye Meclisi olağanüstü toplantıda 1/1000’lik imar planlarını onayladı!

Esenyurt Belediye Meclisi olağanüstü toplantıda 1/1000’lik imar planlarını onayladı!

Esenyurt Belediyesi, toplam 8 gündem maddesinden oluşan Mayıs ayı olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 12 Nisan 2013 tarihinde karara bağlanan imar planı, ilçe meclisinde de olağanüstü toplantıyla gündeme geldi. 

Muhalefet grubu kararı ‘ret' olarak değerlendirdi
Muhalefet grubundan BDP Meclis üyesi Arzu Moco, “ Esenyurt'ta böyle bir plana ihtiyaç yoktur. Büyük inşaat firmalarını kurtarmaya yönelik yapılan bir çalışma olarak görüyorum bu planı. Kamu yararına ilişkin alınan bir karar olarak değerlendirmiyorum” diyerek gurup olarak karara ret oyu ile cevap verdi. 

Belediye CHP grubu Meclis Üyesi Metin Munzur Meter de, kararın Esenyurt'ta yaşayan vatandaşların yararına olmadığını belirten bir konuşma yaparak, yeni plana göre sosyal ve donatı alanlarının olmadığı yönünde, karara karşı ret oyu kullanacaklarını söyledi.

Akboğa, ‘Bizim her kararımız kamu yararınadır'
Ak Parti Grup Sözcüsü Mustafa Akboğa, olağanüstü yapılan toplantıda muhalefetten sonra söz alarak, “ Az önce ideal kent diye tabir ettiğiniz kent ile tam olarak Esenyurt u tarif ettiniz. Esenyurt un geçmişine bakarak bugüne not vermek pekte zor değildir. Vatandaşlarımızın insani isteklerini büyük zahmetler içerisinde de olsa karşılanması için bugüne kadar durmaksızın çalıştık. Her ne hizmet yaptıysak hep kamu yararına, Esenyurtlu vatandaşlarımızın ideal yaşam standartlarında yaşaması için yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu imar planı kararının da yine Esenyurt ve Esenyurtlunun yararına alınacak olan bir karardır” dedi.

Emin Batmazoğlu ‘toplantı sonunda bir eser ortaya çıktı' değerlendirmesi yaptı
Esenyurt Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Emin Batmazoğlu, “ Muhalefet ve iktidar adına söz alan arkadaşlarımın konuştukları sonrasından ortaya bir eser çıkmıştır. Bir faaliyette bulunurken, bir şey yapmayalım sadece çöp toplayalım yeter mi diyeceğiz. Fakat ortada hayatın gerçekleri var. Kanun ve yasalar doğrultusunda yapılması gereken he varsa yapıyoruz. Bu eserin çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Muhalefetin imar planı ile ilgili bu tutumu Esenyurt halkını mağdur etmekten başka bir şey değildir. Bundan sonra yapacağımız Esenyurt 'un geleceği için sizi halka şikâyet edeceğiz. Alınan kararın İlçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim” dedi.

Karar, oy çokluğu ile kabul edildi
Esenyurt Belediyesi Meclis salonunda gerçekleşen toplantıda, karara bağlanan 2'nci gündem maddesi, ‘1 / 1000 Ölçekli “Esenyurt 1. Etap TEM Güneyi Uygulama İmar Planına İlişkin” İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Başkanlık teklifi' oy çokluğu ile kabul edilmiş oldu.

Yorum Yaz