maritbet girişmaritbet
Esenler Belediyesi Kent Bilgi Sistemi kurdu!

Esenler Belediyesi Kent Bilgi Sistemi kurdu!

Esenler Belediyesi’nin hayata geçirdiği Kent Bilgi Sistemi projesi ile ilçedeki sorunlar daha hızlı, etkili ve daha verimli şekilde çözülüyor

Esenler Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü, son teknolojik özelliklerden faydalanarak ilçeyi modern bir kent kimliğine kavuşturmak ve Esenler'i daha yaşanabilir hale getirebilmek için Kent Bilgi Sistemi projesini hayata geçirdi. Proje ile bir taraftan belediyedeki birimler arasındaki koordinasyonun sağlanması, diğer taraftan da ilçeye ait tüm verileri toplayarak, bu verilerin Esenlerliler'in hizmeti için kullanılması amaçlanıyor. Kaliteli hizmetin belediye birimleri arasındaki doğru koordinasyonla sağlanacağı anlayışıyla hareket eden Esenler Belediyesi, proje ile önce kurum içi, ardından da vatandaşa yönelik hizmetlerin niteliğini artırmayı hedefliyor. Yönetim sürecindeki iyileştirmelerin, vatandaşa hizmet noktasında hızı ve etkinliği artıracağı fikriyle çalışmalarını sürdüren Esenler Belediyesi'nin bu projesi ile teknik, sosyal ve mali birimler arasındaki bağımsız verilerin tek bir veritabanında ve tüm ayrıntılarıyla takip edilebilmesi sağlanıyor. Proje kapsamında vatandaşların ev ve işyerlerine sadece kendilerine ait olan ‘Bağımsız Birim Kimlik Numarası' veriliyor. Belediye ile ilgili tüm iş ve işlemlerde kullanılacak bu numara, vatandaşların evlerinin ve işyerlerinin kapılarına küçük bir tabela olarak monte ediliyor. Yavuz Selim ve Namık Kemal Mahalleleri'nde tamamlanan, Davutpaşa Mahallesi'nde de sona gelinen numaratajlandırma yöntemi, Esenler'deki toplam 26 bin binaya uygulanacak.

PROJE NELER SAĞLIYOR?

Kent Bilgi Sistemi projesi ile ilçeye ait bilgiler kayıt altına alınıyor, hizmetler hızlı, şeffaf ve daha az maliyetle sunuluyor, taşınmazlarla ilgili bilgilerin kontrol edilebilir ve geliştirilebilir bir ortamda kayıt altına alınması ve tüm sosyal, ekonomik, teknik ve mimari alanda etkin hizmet imkânı sağlanıyor.

Esenler'de uygulanacak Kent Bilgi Sistemi projesini diğer projelerden ayıran 2 önemli hizmet bulunuyor. Bunlardan ilki, işlemlerin barkod sistemi ile yapılıyor olması. Barkod sistemi sayesinde arazide, elektronik ortamda, el terminalleriyle barkodu okutup verilere hızlı bir şekilde erişme imkânı sağlanıyor. Proje ile sağlanan diğer önemli hizmet de, sosyal alanda geniş çaplı bir hizmet anlayışının uygulanıyor olması. Esenler Belediyesi, bu proje ile emlak, imar ve ruhsat gibi her türlü belediye işlemlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışının gerektirdiği her türlü ihtiyaca da cevap veriyor. Hane içinde yaşayan insanların sayısı, aylık gelirleri, sağlık ve eğitim durumlarının veritabanına işlenmesiyle, vatandaşların belediyenin sosyal hizmetlerinden daha etkin, hızlı ve verimli şekilde faydalanması amaçlanıyor.

GÖKSU: NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ'NE BAŞVURUN

Kent Bilgi Sistemi projesi hakkında konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, projenin Esenler'in değişim ve dönüşümünün bir parçası olduğunu belirtti ve “Hayatın her alanında ileriye yönelik adımlar atmak çok önemli. Esenler hem fiziksel hem de sosyal anlamda bir dönüşüm içerisinde. İşte bu proje de, bahsettiğimiz değişimin somut bir örneği. Proje ile amacımız, günden güne ilerleyen teknolojik sistemlerden istifade ederek, vatandaşlara hızlı ve verimli bir hizmet üretmek.” Projenin düzgün şekilde işlemesi ve vatandaşların mağdur olmaması için uyarılarda bulunan Göksu, “Esenler'de ikâmet ettiği hâlde ilçe nüfus kayıtlarına kaydını aldırmamış ve ilçede ikâmet ettiği hâlde nüfus sayımlarında misafir olduğunu beyan etmiş vatandaşlarımız, bir an evvel Nüfus Müdürlüğü'ne başvurmalı” dedi. Vatandaşları, çalışmaları yürütenlerden belediye görevli kimlik kartı olmayanlara itibar etmemeleri konusunda da uyaran Göksu, vatandaşlardan görevli kartı bulunan personele yardımcı olmalarını da rica etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 17:11

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve ...

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 15:17

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Bakan Kurum, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Esenler Belediyesince YTÜ Davut ...

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i anlatıyor!
  • 25.08.2015 15:55

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i anlatıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler bölgesinde yapılan yatırım ...

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!
  • 07.03.2015 18:34

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!

Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-B ...

Başkanın gözünden Esenler Emlak Konutları!
  • 13.10.2014 17:05

Başkanın gözünden Esenler Emlak Konutları!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, emlaktasondakika.com'dan Uğurcan T ...

Tevfik Göksu Esenler'de kentsel dönüşümü anlatıyor
  • 05.11.2013 16:57

Tevfik Göksu Esenler'de kentsel dönüşümü anlatıyor

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını an ...