maritbet girişmaritbet
Ankara'da tarım alanında imara izin yok

Ankara'da tarım alanında imara izin yok

Ankara Valisi Yüksel, tarım alanlarında imara izin vermeyeceklerini ifade ederek, tarıma dayalı alanlarda imar çalışması yapmayacaklarını söyledi

 

 
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, toprağın  Türk insanını beslemeye hazır hale getirilmesinin önemine dikkat çekerek, "Bir gün hayal ediyorum ki buradan tırlarla domatesler,i biberleri yüklemeliyiz. Almanya'ya Hollanda'ya Rusya'ya ihraç etmeliyiz. Önümüzdeki günlerde bir çalışma yapacağım tarıma çok önem verdiğimi göstermek için buraya geldim. Çiftçilerle de işbirliği yapacağız. Bu maskeli bir yaklaşım değil" dedi.

“TARIMA DAYALI ALANDA İMARA İZİN VERMEYECEĞİZ"
İmar çalışmaları ile ilgili soru üzerine Vali Yüksel, yerel yönetimlerin bu tür alanlarda yeni bölgeleri imara açacak düzenleme yapmış olmasının genel itibariyle hiçbir şey ifade etmeyeceğini söyleyerek, "Çünkü bana göre Cumhuriyet tarihinin meydana getirdiği en doğru mevzuatlarından bir tanesi de  toprakların korunmasına ilişkin kanundur" dedi.
Vali Yüksel sözlerine şöyle devam etti:
 
Bu alanda ev temeli atmanın öncül koşulu bu yasa uyarınca gidip Toprak Koruma Kurullarından karar almaktır. Ankara mülki tutarı dahilinde tarıma dayalı alanların hiçbirisinde  böyle bir uygulama yapmayacağız. Bu toprak bize lazım. Bu topraklar Türk insanını beslemeye hazır hale getirmelidir. Bu toprağın bir bölümünde sebze, bir bölümündre seracılık, bir bölümünde tahsil yapan ziraat eğitimi alan  çocuklar da kesme çiçek üretimi yapmalıdır. Bir gün hayal ediyorum ki buradan tırlara domatesleri biberleri yüklemeliyiz. Almanya'ya, Hollanda'ya, Rusya'ya ihraç etmeliyiz. Türk tarımın en önemli problemi de zirai ilaç kalıntılarını tarım ürünleri üzerindeki etkileri. Dünya hangi domatesi inciri, sebzeyi, meyveyi hangi oranda hangi niteliklere göre yiyorsa Türk halkı da onu yemelidir"
 
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz