maritbet girişmaritbet
Üçüncü havalimanı ihalesi 3 Mayıs'ta kesin yapılacak!

Üçüncü havalimanı ihalesi 3 Mayıs'ta kesin yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ihalesinin ertelenmeyeceğini, ihalenin 3 Mayıs'ta gerçekleştirileceğini bildirdi

Yıldırım, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının en uzun tünelinin açılışı nedeniyle düzenlenen törende basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Binali Yıldırım, bir gazetecinin İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ihalesinde bir erteleme olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, ihalede bir erteleme olmadığını ifade ederek, "İhale 3 Mayıs 2013'te yapılacak" dedi. 

Bakan Yıldırım, "İhaleye kaç firma katılacak-" sorusunu yanıtlarken de esprili şekilde "Bunu bilmek için istihareye yatmak lazım. Yirmiye yakın şartname alan var ama hangisi teklif verecek bilmiyoruz" diye konuştu. 

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının 29 Ekim 2013'te hizmete açılıp açılmayacağı yönündeki soruya Yıldırım, "Niçin buradayız- Dokuz doğuruyoruz. İnşallah bir aksama olmaz. İşin zorluğunu da takdir edersiniz. Büyük bir felaket yaşamazsak inşallah o tarihte açılacak" karşılığını verdi. 
     
"Çözüm enerjiyi boşa harcamak değil"

Yıldırım, "Terör örgütü PKK'nın üyelerinin çekilme kararını değerlendirmesinin" istenmesi üzerine de şöyle konuştu: 

"İşte çözüm süreci bu. Çözüm enerjiyi boşa harcamak değil. Çözüm insan kaynağımızı, parasal kaynağımızı hiç uğruna, anlamsız bir kavgaya kurban etmek değil. Çözüm süreci bize bunu sağlıyor. Bugüne kadar harcadığımız 400 milyar dolar uçtu, gitti. Ne bir metre demiryolu var, ne karayolu var, ne havaalanı, ne köprü var. Eğer o parayı biz ülkenin kalkınmasına harcasaydık bugün 400 Boğaz Köprüsü olurdu." 

Teröre harcanan bu parayla 10 bin kilometre YHT hattı yapılabileceğine işaret eden Yıldırım, bu bölgelere yönelik yatırımların hızlanacağını bildirdi. 

Bugüne kadar "terör var" diye Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırımların kesilmediğini vurgulayan Yıldırım, Güneydoğu'ya 11 yılda yapılan 34 milyar lira yatırım yapıldığını, bunun 20 milyar lirasının altyapı yatırımları olduğuna işaret etti. 

Yıldırım, şunları kaydetti: 

"Biz yapmaya çalışıyorduk, terör örgütü yıkmaya çalışıyordu. Biz ısrarımızı sürdürdük, bu noktaya geldi. Halk da gördü, kalkınmayı engellemek, insanların geleceğini umutsuzluğa dönüştürmenin çözüm olmayacağını herkes gördü. Bu topraklarda uzun yıllardır beraber yaşıyoruz, birlikteyiz. Hiçbir zaman ayrılıklarımızı ön plana çıkarmadık. Cumhuriyetin kuruluşundan önce de birlikte mücadele ettik. Osmanlı'nın dağılmasından önce de Çanakkale'de, Galiçya'da, Sarıkamış'ta, Trablus'ta aynı mücadeleyi birlikte verdik. Onun için paylaşacak çok şeyimiz var, kavga edecek hemen hemen hiçbir şeyimiz yok. Bugün aklıselim galip gelmiştir." 

Bakan Yıldırım, terör örgütünün çekilme tarihini 8 Mayıs olarak belirlediğinin hatırlatılması üzerine, "Bizim tarihimiz 29 Ekim. En önemli tarih 29 Ekim, diğer tarihler tali tarihler. Herkesin kendi takvimi ne ise onu uygulasın" dedi. 

Yıldırım, Ankara-İstanbul YHT hattının test seferlerinin Ağustos ayında başlamasının planlandığını, 29 Ekim'de de açılmasının öngörüldüğünü kaydetti.     

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "Körfez Geçişi Köprüsü'nde sorun yok

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ndeki çalışmalara ilişkin, "Şu anda her şey planlandığı gibi gidiyor, bir sıkıntı yok" dedi. 

Bakan Yıldırım, Gebze CR3 Marmaray Şantiyesinde, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, bakanlık ve yüklenici firma yetkilileriyle düzenlediği toplantının ardından gazetecilerine yaptığı açıklamada, çalışma programının planladığı şekilde devam ettiğini belirtti. 

Yıldırım, çalışmalarda ciddi bir sıkıntının bulunmadığını, ufak sıkıntıların da 1 ay içinde giderilmiş olacağını kaydetti. 

Bir gazetecinin, "PKK geri çekilme tarihini açıkladı" demesi üzerine Yıldırım, "Ne yapalım. Açıkladılarsa açıkladılar. Biz işimize bakıyoruz. Bizim tarih, 29 Ekim" karşılığını verdi. 

Yıldırım, "İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ndeki çalışmalar ne aşamada-" şeklindeki soruya, çalışmaların gayet iyi gittiğini kaydetti. 

Köprü ayaklarının oturacağı temel kazıklarının şu anda çakıldığını dile getiren Yıldırım, bir yandan da o ayakların oturacağı blokların dökümüne başlandığını anlattı. 

Başka bir bölgede oluşturulan havuzda döküm yapıldığını vurgulayan Yıldırım, "Oradan alıp Kaytazdere'ye getirecekler. Burada birleştirildikten sonra yüzerek getirip, yerine monte edecekler. Şu anda her şey planlandığı gibi gidiyor bir sıkıntı yok" diye konuştu. 

Yıldırım, helikoptere binerek şantiyeden ayrıldı.

Seval Ocak Adıyaman - Necati Keleş - Şengül Oymak - Murat Paksoy/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...