TOKİ Sivasspor’un stat ihalesini bugün yapıyor!

TOKİ Sivasspor’un stat ihalesini bugün yapıyor!

TOKİ tarafından Sivasspor için yapılacak olan yeni stadyumun ihalesi bugün öğleden sonra yapılacak

 

TOKİ tarafından Sivasspor için yapılacak olan yeni stadyumun ihalesi bugün öğleden sonra yapılacak. 
 
Akıllı ve çevreci stadyumda denilen yeni tesisin bir çok özelliği bulunuyor. 25 bin kişi kapasiteli olacak stat, kuru ve soğuk iklime göre tasarlanacak. Enerjisinin büyük bölümünü kendi üretip, yağmur suyunu toplayarak tasarruf yapacak. Sivas stadında kuzey cephe çift duvarlı inşa edilecek. İç cephede hava ile ısı yalıtımı sağlayacak bir alan oluşacak. Kuzeydeki alan, güney cepheye doğru yaptığı sarmal hareket ile doğal hava akışlarına izin verecek. Sistem, kuzey rüzgarlarına kalkan oluştururken, güneyden gelen sıcak hava akımlarının stadyum içine alınmasını sağlayacak. Böylelikle bina ısıtma ve havalandırması için harcanan enerji miktarı önemli ölçüde azaltacak. Statta güney cephede oluşturulan ve rüzgar akımlarına izin veren yarık 'S' biçiminde oluşturularak yüzey alanı arttırıldı. Bu sayede rüzgardan daha fazla yararlanılması amaçlandı. 
 
Stadın güneş panelleri, güneş ışınlarını dik alacak şekilde güney cephede konumlandırıldı. Yaz aylarında 10 saatlik gün ısınımı ve metrekare başına 150 wattlık enerji üreten standart bir güneş paneli ile günde 798 bin vatlık enerji üretilecek. Yaz aylarında ise kuzey cephedeki rezerv kapaklar açılıp duvarlar arası hava transferine izin verilebilecek. Soğuk iklim bölgesinde, doğu ve batı cephelerde pencere boşlukları oluşturulacak ve ısıtıcı etkisi olan güneş ışınımlarının içeri alınmasına izin verilecek. Stadın çatısında oluşturulan yağmur suyu kanalı, yağan yağmur ve kar suyunun toplanmasını sağlayacak. Toplanan su oluşturulacak rezerv alanda biriktirilerek çevre sulamasında ve rezervuarlarda kullanılabilecek. Bu sayede su tüketim miktarı önemli ölçüde azalacak. 
 
Bugün saat 14.00'de TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkez binasında yapılacak olan ihalenin sonuçları Yiğidolar tarafından oldukça merak ediliyor. Yeni stad ihalesi bugün Sivas'a yapılacak olan 25 bin kişilik yeni stadyumun ihalesi bugün saat 14.00'de TOKİ tarafından Ankara'da gerçekleştirilecek.
 
Hürdoğan Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi
  • 04.08.2026 15:58

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi

TOKİ, 41 ilde 235 konutu ve 30 ilde 305 iş yerini açık artırma yöntemi ile satış ...

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...

Osmaneli–Bursa hattında Yüksek Hızlı Tren test süreci başlıyor
  • 30.07.2026 15:41

Osmaneli–Bursa hattında Yüksek Hızlı Tren test süreci başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bandırma–Bursa–Yenişehir–Osmane ...

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak
  • 28.07.2026 10:03

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, Ağustos ayında 737 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da
  • 22.07.2026 12:25

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur, şehirlerin yalnızca de ...

Türkiye'de 2025 yılında 2 milyon 475 bin 19 kişi iller arasında göç etti
  • 20.07.2026 09:57

Türkiye'de 2025 yılında 2 milyon 475 bin 19 kişi iller arasında göç etti

İstanbul 371 bin 258 kişi ile en çok göç veren il olurken, onu 145 bin 661 kişi ...