TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, üç ile stat yaptırıyor!

TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, üç ile stat yaptırıyor!

TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığınca imzalanan protokoller kapsamında, Trabzon, Adana ve Sakarya statları için ihaleye çıkılacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokoller çerçevesinde Trabzon, Adana ve Sakarya'ya yapılacak stadyumların ihale tarihleri belli oldu.

TOKİ, Trabzon'da yapılacak Akyazı Spor Kompleksi'nin ihale sürecini başlattı. Bünyesinde 40 bin seyirci kapasiteli stadyumu da barındıran kompleksin ön yeterlik ihalesi, 14 Şubat'ta yapılmıştı. Stadın teklif alma ihalesi ise 8 Nisan'da yapılacak. Bu oturumda, ön yeterlilik idari şartnamesinde belirtilen kriterlere göre kısa listeye giren firmalardan teklifler alınarak ihale sonuçlandırılacak.

TOKİ'nin Trabzon'a inşa edeceği kompleks, Avrupa'nın en modern spor kompleksleri arasında gösteriliyor. Proje, 800 bin metrekarelik dolgu sahasında hayata geçirilecek.

Projede, 40 bin kişilik stadyumun yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, kamp eğitim merkezi, 2 doğal çim sahası, 5 sentetik çim saha, 4 tenis kortu, 2 basketbol ve 1 voleybol sahası, 4 bin kişilik paket arıtma tesisiyle açık otopark bulunuyor.

ANADOLU KULÜPLERİ STADYUMLARINA KAVUŞUYOR

Adana'da 33 bin seyirci kapasiteli stadyum için 10 Nisan'da, Sakarya'da 25 bin seyirci kapasiteli stadyum için de 30 Nisan'da ihaleye çıkılacak.
Adana'daki stadyum 102 bin 822 metrekareye inşa edilecek. Protokolle, Adana'da stadyumun yanı sıra 7 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonu, il hizmet binası ve futbol antrenman sahası yapılacak.

Sakarya ve Adana'da inşa edilecek stadyumlarda, en az 300 seyirci kapasiteli VIP ve protokol tribünü yer alacak. Ayrıca 4 erkek, kadın ve engelli soyunma odası, 4 teknik direktör, 2 hakem, 1 sporcu revir, 1 doping kontrol odaları da bulunacak.
Stadyum yönetimi, UEFA kulüp ağırlama, kurumsal misafir alanları, restoran, polis merkezi, sağlık merkezi, mağazalar, çoklu bilet satış gişeleri, basın ve konferans odalarının yer alacağı stadyumlarda, açık ve kapalı otopark alanları yer alacak.

ANTALYA'YA 10 BİN SEYİRCİ KAPASİTELİ SPOR SALONU

TOKİ, stadyumların yanı sıra Ankara Karayolları Genel Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu, açık spor sahaları, altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı için 3 Nisan'da, Antalya'da inşa edilecek 10 bin seyirci kapasiteli spor salonu için de 11 Nisan'da ihale düzenleyecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doğu Karadeniz bölgesi Çinli turiste odaklanıyor
  • 04.08.2026 16:20

Doğu Karadeniz bölgesi Çinli turiste odaklanıyor

TİSAD Başkanı Murat Çavga önümüzdeki dönemde bölgeye yönelik Çinli ziyaretçi say ...

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi
  • 04.08.2026 15:58

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi

TOKİ, 41 ilde 235 konutu ve 30 ilde 305 iş yerini açık artırma yöntemi ile satış ...

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak
  • 28.07.2026 10:03

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, Ağustos ayında 737 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da
  • 22.07.2026 12:25

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur, şehirlerin yalnızca de ...

Arsa yatırımcısı İstanbul dışına çıkıyor
  • 20.07.2026 11:59

Arsa yatırımcısı İstanbul dışına çıkıyor

İstanbul'daki arsa fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı komşu illere yöneltti. Ar ...