maritbet girişmaritbet
TOKİ GOP ihalesine en yüksek teklif Ral Yapı'dan!

TOKİ GOP ihalesine en yüksek teklif Ral Yapı'dan!

TOKİ, GOP Karayolları Mahallesi’nde yer alan 2 adet parselin ihalesinin ilk oturumunu dün yaptı. 149.5 milyon lirayla en yüksek teklifi Ral Yapı verdi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İstanbul Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'ndeki arsalarını dün ihaleye çıkardı. Avrupa Konutları TEM projesinin yanında yer alan iki parsel için düzenlenen ihalenin ilk oturumu kıran kırana geçti. Gül-Elit İnşaat, Mesa Mesken, İhlas, Nuhoğlu, Başyapı, Fuzul- Yol İnşaat, Albayrak ve Ral Yapı teklif verdi. Ral Yapı, 149.5 milyon lira toplam satış geliri üzerinden, yüzde 18 yani 26.9 milyon lira idareye teklif ederek ihalenin ilk oturumunda öne çıktı. Önümüzdeki günlerde yapılacak ikinci oturumda ortaya çıkacak fiyatın ardından ihalenin kazananı belli olacak. İhaledeki 6619 ada 8 parsel 26 bin 622 metrekare, 10086 ada 1 parsel 8 bin metrekare alana sahip.

toki gaziosmanpaşa ihalesi

YERİNDE DÖNÜŞÜM MODELİ

TOKİ Başkanı Ergün Turan, alt ve orta gelire yönelik konutlar yapabilmek için gelir getirici projelere devam ettiklerini belirterek, bu arsada yapılacak işin hem hasılat paylaşımı hem de kentsel dönüşüm olacağını söyledi. Turan, "Bu alandaki hak sahiplerine olduğu yerden daire veriyoruz. Yani hem hasılat paylaşımı hem de yerinde kentsel dönüşüm yapıyoruz" diye konuştu.

toki gaziosmanpaşa

SEKİZ FİRMA TEKLİF VERDİ

TOKİ 'nin ihaleye çıkardığı arsalar, TEM otoyolu üzerinde önemli bir lokasyonda bulunuyor. Avrupa Konutları TEM projesinin yanında, Tem Point projesine komşu konumda yer alan arsa, Karayolları Kentsel Dönüşüm Projesi'ne de yakınlığıyla dikkat çekiyor. Yapılan projeler ve kentsel dönüşümün yoğun yaşandığı bölgede bulunan arsanın ihalesine katılmak için 20 firmanın daha dosya aldığı öğrenildi. Teklif veren firma sayısı ise 8'de kaldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Polat Gayrimenkul Asyalı yatırımcılarla buluştu
  • 06.03.2026 14:34

Polat Gayrimenkul Asyalı yatırımcılarla buluştu

Türkiye’nin özel sektör eliyle gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi ...

İstanbul Ataşehir TOKİ konutları teslim edildi
  • 27.02.2026 15:39

İstanbul Ataşehir TOKİ konutları teslim edildi

TOKİ tarafından İstanbul Ataşehir Şerifali Çiftliği 1. Etap'ta yapımına başlanan ...

Kocaeli Cedit Mahallesi kentsel dönüşümünde sona gelindi
  • 26.02.2026 15:22

Kocaeli Cedit Mahallesi kentsel dönüşümünde sona gelindi

Kocaeli’nin deprem riski taşıyan, gecekondu yoğunluklu en eski yerleşimlerinden ...

TOKİ İzmir Selçuk'ta 543 sosyal konut teslim ediliyor
  • 13.02.2026 17:11

TOKİ İzmir Selçuk'ta 543 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ tarafından İzmir Selçuk Zafer Mahallesi'nde yapımı tamamlanan sosyal konutl ...

TOKİ’den 6 Şubat yıldönümüne özel paylaşım
  • 06.02.2026 17:18

TOKİ’den 6 Şubat yıldönümüne özel paylaşım

TOKİ, 6 Şubat depremlerinin yıldönümü vesilesiyle sosyal medya hesaplarından "Tü ...