maritbet girişmaritbet
Tekirdağ Limanı’na Cey Group, Ulukar Grup ve Yıldırım Holding talip oldu!

Tekirdağ Limanı’na Cey Group, Ulukar Grup ve Yıldırım Holding talip oldu!

Tekirdağ Limanı’na 3 talip çıktı. Özelleştirme kapsamında ihaleye çıkacak limanla Cey Grup, Ulukar Grup ve Yıldırım Holding’in yakından ilgilendiği kaydedildi.

 

Edinilen bilgiye göre Tekirdağ Limanı'nı 1997 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) alan ve ismini Akport olarak değiştiren Akkök Grubu, yüksek kira ve yanaşan gemilere kesilen cezalar nedeniyle Mart 2012′de limanı Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne (TDİ) iade etti. Limanda faaliyetin durması üzerine yapılan ihale sonucu Cey Group, geçen hafta pazar gününden itibaren limanda ücret karşılığı yükleme ve boşaltma işlerini yapmaya başladı.
 
Özelleştirme İdaresi (ÖİB) yakın bir tarihte toplam 7 liman, 1 iskeleyi özelleştirilecek. Özelleştirilecek limanlardan 4′ü Derince, İzmir Kruvaziyer, İzmir Yük ve Tekirdağ Limanları, yine yük ve yolcu limanları olarak hizmet verecekler. Diğer 3 liman (Güllük, Çanakkale Kabatepe ve Gökçeada Kuzu limanları) ve Pasaport İskelesi ise yat limanına dönüştürülmek şartıyla özelleştirilecek.
 
YÜZDE 40 İŞ KAYBI OLUŞTU
 
Limanın TDİ'ye devredilmesinden sonra yüzde 50 iş kaybının yaşandığını ifade eden Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, “Bunun sebepleri ve nedenleri var. Limanı kamu ile özel sektörün çalıştırması arasında çok farklar var. Bu tesis Tekirdağ için önemli bir tesis. Biz buranın özelleştirilmesini önemsiyoruz. TDİ'ye devredildikten sonra iş hacmi yüzde 50 düştü.” dedi.
 
TDİ'DE HANTAL BİR YAPI VAR
 
Tekirdağ Limanı'nın acilen özelleştirilmesi gerektiğini kaydeden Günay, “TDİ'de hantal bir yapı var. Bu yüzden gemilerin demoraj süresi artıyor. Firmalar fazla ücret ödediği için Tekirdağ Limanı'nı tercih etmiyor. Biran önce Tekirdağ Limanı'nın özelleştirilmesi gerekiyor.” dedi.
 
LİMANA 3 TALİP VAR
 
Tekirdağ Limanı'nın 132 bin metre kare alana sahip ve içinde tren rampasının olduğunu kaydeden Günay, “Limana şuana kadar 3 talip çıktı. İlk olarak limanda ücret karşılığı yükleme ve boşaltma Cey Group limana talip olduğunu açıkladı. Yıldırım Holding de limanla ilgileniyor. Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım limanı havadan ve karadan inceledi ve limana talip olduğunu söyledi. Bu grup Türkiye'nin çeşitli yerlerinde liman işletiyor. Ulukar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Uluğ da limanımızla ilgilendiğini söyledi. Şuana kadar limana 3 talip var. İnşallah yakın zamanda özelleştirme yapılır ve sanayicimiz rahat bir nefes alır.” dedi.
 
Murat Erdoğan
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye’nin 65. yat limanı Gazipaşa’da açıldı
  • 11.11.2025 18:00

Türkiye’nin 65. yat limanı Gazipaşa’da açıldı

208 yat kapasiteli Gazipaşa Yat Limanı Türkiye’nin 65. yat limanı olarak hizmete ...

Sığınak yönetmeliği güncellendi
  • 07.11.2025 11:39

Sığınak yönetmeliği güncellendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 ay süren çalışmalar kapsamın ...

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!
  • 24.10.2025 15:54

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd ...

Türkiye İMSAD’dan Dünya Konut Günü açıklaması
  • 03.10.2025 14:16

Türkiye İMSAD’dan Dünya Konut Günü açıklaması

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 6 Ekim Dünya Konut Günü d ...

Tarihi Hicaz Demiryolu yeniden canlanıyor
  • 25.09.2025 15:12

Tarihi Hicaz Demiryolu yeniden canlanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Suriye-Ürdün Ulaştırma ...