maritbet girişmaritbet
Sultanbeyli Teleferik Projesi'nin ihalesi yapıldı

Sultanbeyli Teleferik Projesi'nin ihalesi yapıldı

Yapılan ihaleyle Çekmeköy-Sultanbeyli metro hattı, Sultanbeyli Gölet Parkı’ndan geçerek Sultanbeyli Kalesi’ne kadar uzanacak.

Yapılan ihaleyle Çekmeköy-Sultanbeyli metro hattı, Sultanbeyli Gölet Parkı'ndan geçerek Sultanbeyli Kalesi'ne kadar uzanacak

Yaklaşık 300 bin nüfusa sahip olan Sultanbeyli'de teleferik hattı yapımı için ihale önceki gün gerçekleşti. 3 km uzunluğunda olması planlanan Sultanbeyli Teleferik Hattı Proje çalışmaları halen yapımı devam eden Çekmeköy-SancaktepeSultanbeyli Metro Hattı'nın Sultanbeyli İstasyonu ile entegre edilerek Sultanbeyli Gölet Parkı'ndan geçip Sultanbeyli Kalesi'nde son bulacak.

“Sultanbeyli Teleferik Projesi” işi; teleferik hattının güzergâh ve hat bazlı ulaşım etütlerinin yapılması, istasyon yerlerinin tespit edilmesi, istasyon ön projelerinin yapılması, işletme senaryolarının belirlenmesi, seçilen güzergâhın imar plan tadilatının hazırlanması ile mali ve ekonomik fizibilite etütlerinin hazırlanmasını kapsıyor. İşin toplam süresi 240 gün. 8 firma tarafından verilen teklifler, ihale komisyonu tarafından değerlendirilecek.

Tarihi 6. yüzyılın başlarına kadar uzanan, 80'lerde nüfusu 4 bin civarında olan köy statüsündeki Sultanbeyli, şu an 300 binin üzerinde kişinin yaşadığı bir ilçe haline geldi. Bunun en büyük etkeni ilçenin tam ortasından geçen ve bölgeye ulaşımı olanaklı kılan TEM otoyolu.

AYDOS KALESI RESTORE EDİLİYOR

İstanbul'un en yüksek rakıma sahip (537) dağı olan Aydos Dağı'na ev sahipliği yapan ilçenin en önemli tarihi bölgesi hiç kuşkusuz Aydos Kalesi. Doğu Roma İmparatorluğu zamanında inşa edilen kale 325 metre yükseklikteki tepenin üzerinde harabe halde bulunarak SİT alanı ilan edildi. Son yıllarda devam eden restorasyon çalışmalarıyla yeniden düzenlenen kalenin bu yıl yaz aylarında turistik amaçla hizmete girmesi bekleniyor.

Kalenin turizme açılmasının önündeki en büyük engellerden biri ulaşım. Teleferik hattının gerçekleşmesi ile ilçenin en önemli merkezlerinden biri olan 200 bin metrekarelik Sultanbeyli Göleti, Aydos Kalesi'ne bağlanacak. Teleferik projesi, Anadolu yakasında bir ilk olacak. 2019 yılında yapılması planlanan metro hattı ile bölgeye ulaşım daha da rahatlayacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ordu'da teleferikle 800 bin yolcu  taşındı!
  • 09.01.2019 09:03

Ordu'da teleferikle 800 bin yolcu taşındı!

Ordu’da 2011 yılında hizmete giren teleferik geçen yıl yaklaşık 800 bin yolcuyu ...

Çaykara Belediyesi teleferik yaptıracak
  • 12.12.2018 09:42

Çaykara Belediyesi teleferik yaptıracak

Çaykara Belediye Başkanlığı tarafından Uzungöl ile Karester Yaylası arasına tele ...

Yolu olmayan tarlasına ilkel teleferikle ulaşıyor
  • 27.10.2018 13:32

Yolu olmayan tarlasına ilkel teleferikle ulaşıyor

Van'da çiftçi Necmettin Direk, komşularının yolu kapatması üzerine kurduğu ilkel ...

Bursa'da teleferik seferleri iptal edildi
  • 28.02.2018 09:40

Bursa'da teleferik seferleri iptal edildi

Bursa-Uludağ arasında alternatif ulaşımı sağlayan teleferik, olumsuz hava koşul ...

Sultanbeyli'ne metro hattı müjdesi
  • 13.03.2017 13:18

Sultanbeyli'ne metro hattı müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ...

Babadağ, 12 ay ziyaret edilebilecek
  • 03.10.2016 15:32

Babadağ, 12 ay ziyaret edilebilecek

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ'da, uzun yıllardır yapılması planlanan tel ...