maritbet girişmaritbet
Odunpazarı Belediyesi 25 yıllık kiralama karşılığı otel restore ettirecek!

Odunpazarı Belediyesi 25 yıllık kiralama karşılığı otel restore ettirecek!

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanlığı, turistik ve kültürel gelişim projeleri kapsamında restore et işlet devret modeli ile butik otel restorasyonu yaptırarak kiraya verecek

 

Odunpazarı Belediye Başkanlığı Eskişehir Dede Mahallesi Yeşil Efendi Sokak'taki tescilli bir yapıyı restore et işlet devret modeli ile 25 yıllığına kiraya verecek. İhalenin yıllık kira bedeli 24 bin 480 lira üzerinden artırmaya çıkarılacağı belirtilirken restorasyon tahmini yapım bedeli 991 bin 653 lira olarak kayıtlar geçti.
 
İhale 2 Ekim 2012 salı günü saat 14.30'da Eskişehir İli Odunpazarı Belediyesi Belediye Encümeni Toplantı Salonunda yapılacak.
 
Ayrıntılı bilgiler şöyle:
 
Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanlığından:
 
ESKİŞEHİR İLİNİN TURİSTİK VE KÜLTÜREL GELİŞİMİ KAPSAMINDA RESTORE ET İŞLET DEVRET MODELİ İLE BUTİK OTEL RESTORASYONU YAPILIP İŞLETİLMESİ KİRAYA VERİLECEKTİR
 
Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanlığından:
MADDE – 1 İHALENİN KONUSU VE ŞEKLİ İLE İŞİN NİTELİĞİ, VE MİKTARI:
Mülkiyeti Eskişehir ili Odunpazarı Belediyesine ait olan Dede Mahallesi Yeşil Efendi Sokak 83 ada 14-15-1 parselde yer alan tescilli yapının Restorasyon projelerine uygun olarak; (25849 sayılı Resmi gazetede ve değişiklik yapılarak,27315 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 10.08.2009 ve 18.06.2005 tarihli‘' Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu Kapsamındaki Kültür Varlıklarının Rölöve, Restorasyon, Restitüsyon Projeleri, Sokak Sağlıklaştırma, Çevre Düzenleme Projeleri ve Bunların Uygulamaları ile Değerlendirme, Muhafaza, Nakil İşleri ve Kazı Çalışmalarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik) hükümlerine göre Restorasyonunun yapılması, İhale şartnamesi hükümlerine göre ayni hak tesisi kurularak, 25 (Yirmi Beş) yıl süre ile müteşebbis tarafından işletilmesi ve bu sürenin sonunda OdunpazarıBelediyesine devredilmesi işleri; 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35. (a) Maddesi gereğince kapalı teklif usulü ile yıllık tespit edilen muhammen bedel (yıllık kira bedeli) 24.480.00TL (Yirmi Dört Bin Dört Yüz Seksen TL) üzerinden, artırma yapmak suretiyle ihaleye çıkarılmıştır.
 
RESTORASYON TAHMİNİ YAPIM BEDELİ: 991.653,00TL (Dokuz Yüz Doksan Bir Bin Altı Yüz Elli Üç TL)
İhale Şartnamesi ile ilgili irtibat adresi:
Belediye Hizmet Binası, İhale Bürosu 4. Kat
Eskişehir İli Odunpazarı Belediyesi Yenidoğan Mah. Çamkoru Sok. No: 4 ESKİŞEHİR
Telefon No: 0222-2173030 Faks No : 0222-2279621
Bahse konu iş ile ilgili ihale dokümanları, Eskişehir İli Odunpazarı Belediyesi İhale Bürosunda bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek isteklilerin ihale dokümanını satın alması zorunlu olup, buna ilişkin makbuz aslının, işbu şartnamede belirtildiği gibi "Dış zarf' belgeleri arasında İdare'ye ibrazı şarttır.
İhale dokümanının satış bedeli 500 TL (Beş Yüz Türk Lirası)'dır.
İhale dokümanı, içeriğindeki belgeleri gösteren bir dizi pusulasıyla birlikte verilir. İstekli, ihale dokümanını oluşturan belgelerin aslına uygunluğunu ve belgelerin tamam olup olmadığını kontrol eder. İDARE bu incelemeden sonra isteklinin, ihale dokümanını oluşturan belgelerin tamamını teslim aldığına dair, dizi pusulası üzerine yazılarak imzalanmış beyanını alır.
İstekli ihale dokümanını satın almakla, ihale dokümanını oluşturan belgelerde yer alan koşul ve kuralları, bu dokümanda aksine bir hüküm olmadığı sürece, İstekli sıfatıyla kabul etmiş sayılır.
 
MADDE - 2 MUHAMMEN BEDEL:
Bu iş için tahmin edilen yıllık kira bedeli 24.480.00TL (Yirmi Dört Bin Dört Yüz Seksen TL) olmak üzere 25 yıllık kullanım bedeli karşılığı muhammen bedel 612.000,00 TL (Altı Yüz On İki Bin Türk Lirası)'dir.
 
MADDE 3 - İHALENİN NEREDE. HANGİ TARİH VE SAATTE YAPILACAĞI:
3.1 İhale 02.10.2012 SALI günü saat 14.30'da Eskişehir İli Odunpazarı Belediyesi Belediye Encümeni Toplantı Salonunda yapılacaktır.
3.2 İstekliler dilekçelerini (yeterlilik dosyalarını) 02.10.2012 Salı günü Saat 14.30 kadar OdunpazarıBelediyesi Yazı İşleri Evrak Kayıt Memurluğuna Kayıt ettirerek, İhale Komisyonu Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir. Bu saatten sonraki başvurular ve postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.
3.3 Verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz
3.5 Saat ayarında Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumunun saat ayarı esas alınacaktır
 
MADDE 4 - İHALENİN TATİL GÜNÜNE RASTLAMASI:
İhale için belirlenen tarih, tatil gününe rastlarsa, ihale tatili izleyen ilk iş gününde aynı yer ve saatte yapılır. Çalışma saati sonradan değişse de, ihale ilan edilen saatte yapılır. Teklifler açılmaya başlandıktan sonra çalışma saatine bağlı kalmaksızın işleme devam olunur.
 
MADDE 5 - İHALEYE GİREBİLME ŞARTLARI:
İstekliler verecekleri bilgi ve beyanlarını kanıtlayıcı belgeleri de teklifleri ekinde vereceklerdir.
İDARE, istekli tarafından verilen, doğru olmayan veya yanıltıcı nitelikteki bilgi, beyan ve belgeler nedeniyle istekliyi ihale dışında bırakma hakkına sahip olacaktır.
İDARE, teklif değerlendirme çalışmaları sırasında da, isteklilerden beyan ettikleri bilgilerle ilgili kanıtlayıcı ek belgeler isteyebilir ve bunların ibraz edilememesi hali "yanıltıcı beyan" kapsamında değerlendirilip istekli ihale dışı bırakılabilir. .
İhaleye katılacak gerçek ve tüzel kişi veya kişilerde aşağıdaki şartlar aranır.
İsteklilerin:
5.1- Kanuni ikametgahı olması,
5.2- Türkiye'de tebligat için adres göstermesi, (Beyanda telefon, faks varsa e-mail bilgileri de yazılacaktır)
5.3- 2012 Yılı onaylı Ticaret ve/veya Sanayi Odası belgesi vermesi, (ihale ilan tarihinden sonra alınmış)
a) Gerçek kişi olması halinde ilgisine göre Ticaret Odası, Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkar siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge,
b) Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğinin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge,(Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin belgelerinin, bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir).
c) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b)'deki esaslara göre temin edecekleri belge,
d) Tüzel kişilik veya Ortak Girişimi oluşturan her bir ortak kendi sektöründe en az ihale tarihinden önceki son 2 (iki) yıl kesintisiz faaliyette bulunmuş olmalıdır.
5.4- İmza sirkülerini vermesi,
a) Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküleri,
b) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri (Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin sirkülerinin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğu'nca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nca onaylanması gerekir.)
c) Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belge,
5.5- İstekliler adına vekaleten iştirak ediliyor ise, istekli adına teklifle bulunacak kimselerin vekaletnameleri ile vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri vermesi (Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin vekaletnamelerinin bulunduğu Türk Konsolosluğu'nca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nca onaylanmış olması gerekir.)
5.6- Şartnamenin 7.3. maddesinde belirtilen şekilde geçici teminat vermesi, RESTORASYON TAHMİNİ YAPIM BEDELİ: 991.653,00TL (Dokuz Yüz Doksan Bir Bin Altı Yüz Elli Üç TL) in %3 ü olan 29.749,59 TL (Yirmi Dokuz Bin Yedi Yüz Kırk Dokuz TL, Elli Dokuz Kuruş) ve 612.000,00 TL (Altı Yüz On İki Bin TL) olan 25 yıllık kiralama bedelinin %3 ü olan 18.360.00 TL (On Sekiz Bin Üç Yüz Altmış TL)
5.7- İsteklilerin ortak girişim olması halinde, bu şartnameye ekli örneğine uygun olarak noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi ile ortaklarca imzalanan Ortaklık Sözleşmesi vermesi,
5.8- Şartnamenin 8.maddesinde yazılı esaslara göre hazırlayacağı teklifini vermesi.
5.9- a-İsteklilerin İhale tarihi itibarı ile, Türkiye'nin veya kendi ülkesinin mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu olmadığına dair belgeleri,
b- Türkiye'nin veya kendi ülkesinin mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş vergi borcu olmadığına dair belgeleri, ilgili vergi dairesinden ve ilgili sosyal güvenlik kurumundan alınmış belgelerin aslının ibraz edilmesi.
5.10- İstekliler; bahse konu yatırımı sözleşme imzalandıktan itibaren 90 gün (Doksan) Gün içerisinde projede belirtilen detaylara haiz olmak üzere,25849 sayılı Resmi gazetede ve değişiklik yapılarak,27315 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 10.08.2009 ve 18.06.2005 tarihli‘' Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu Kapsamındaki Kültür Varlıklarının Rölöve, Restorasyon, Restitüsyon Projeleri, SokakSağlıklaştırma, Çevre Düzenleme Projeleri ve Bunların Uygulamaları ile Değerlendirme, Muhafaza, Nakil İşleri ve Kazı Çalışmalarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik) hükümlerine göre Restorasyonunun yapılması gerçekleştireceklerine dair taahhütname vereceklerdir.
5.11- İhaleye katılacak olan isteklinin en az 100.000,00 TL (Yüz Bin TL). tutarında kullanılmamış nakit kredi ile en az 100.000,00 TL. (Yüz Bin TL) tutarında kullanılmamış gayri nakit (teminat) kredisi bulunduğuna dair banka referans mektubu ibraz etmesi zorunludur. İsteklinin ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan ortakların banka referans mektupları ortaklıktaki hisseleri oranında değerlendirilecektir.
Bu kriterler, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir.
5.12 - İstekli söz konusu Restorasyon işine ait, İdarece hazırlanmış Kurul Onaylı projeye göre hazırlanmış 90 (Doksan) günlük ayrıntılı iş programını düzenleyerek yeterlilik dosyası içerisinde idareye vermek zorundadır.
5.13 - Organizasyon yapısı ve personel durumuna ilişkin belgeler:
Teknik Personel:
İstekli tarafından yapım işinde aşağıda unvanları ve adetleri belirtilen teknik personellerin özgeçmişleri, mesleki durumlarını gösterir (diploma sureti gibi) belgelerin eklenmesi ve noterden tasdikli teknik personel taahhütnamesinin verilmesi gerekir.
 
Şantiye ŞefiMimar1 AdetEn az 5 yıl deneyimli
Saha Şefiİnşaat Mühendisi1 AdetEn az 5 yıl deneyimli
TesisTeknikSorumlusuRestarötör1 AdetEn az 5 yıl deneyimli
 
5.14 - İhaleye katılacak isteklilerin kendilerinin veya alt yüklenicilerinin yada Restarosyon işini yaptıracağı firmaların; Benzer İş Deneyimi olarak:
17/6/2011 tarihli ve 27967 sayılı Resmî Gazete'de aslına uygun olarak yayımlanan, Kamu İhale Kurumuna ait “Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Tebliğinde belirtilen B I. Grup İşler Benzer İş Olarak Kabul edilecektir.
İş deneyimi olarakta; Aday veya isteklilerden, yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektöre bedel içeren tek bir sözleşme kapsamında taahhüt ettikleri, ihale konusu iş veya benzer işlerdeki deneyimlerini tevsik etmeleri için
RESTORASYON TAHMİNİ YAPIM BEDELİ nin % 50'si oranında iş deneyim belgesi sunmaları zorunludur
5.15 - Odunpazarı Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğünden alınmış yer görme belgesi,
5.16 - Her sayfası istekli tarafından imzalanmış ihale şartnamesi ve ihale evrakları,
5.17 - Şartname bedelinin ödendiğine dair makbuz.
Teklifler iadeli taahhütlü olarak gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine Komisyon Başkanlığı'nın adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı, soyadı veya ticari unvanı ile açık adresi yazılacaktır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar, Komisyon Başkanlığı'na ulaşması şarttır. Postada olacak gecikmeler kabul edilemez.
Komisyon Başkanlığı'na verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz. Saat ayarında Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) idaresinin saat ayarı esastır.
İhaleye iştirak edeceklere duyurulur.
İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun teklifi tespit etmekte serbesttir.
İlan olunur.
7339/1-1
 
Hüseyin BELİBAĞLI/emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fercan Yavuz 'Eskişehir'deki yapıların yarısı kaçak'
  • 22.11.2011 14:22

Fercan Yavuz 'Eskişehir'deki yapıların yarısı kaçak'

Eskişehir İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Fercan Yavuz, Eskişehir'deki yapılar ...

Pazar günleri AVM'lere 5,5 milyon ziyaretçi bekleniyor!
  • 23.06.2021 08:49

Pazar günleri AVM'lere 5,5 milyon ziyaretçi bekleniyor!

Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamaların kalkmasıyla pazar günler ...

Eskişehir, yine dünyanın en güvenli şehirleri arasında!
  • 30.01.2021 09:30

Eskişehir, yine dünyanın en güvenli şehirleri arasında!

Numbeo, en güvenli şehirler listesini açıkladı. Son 3 yılda yükselişine devam ed ...

Hakan Yılmaz ''2021'de konut fiyatları artacak''
  • 14.12.2020 13:46

Hakan Yılmaz ''2021'de konut fiyatları artacak''

Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, 2021 yılında konut fiyatların ...

Bien'den adı gibi zarif koleksiyon: "Swan"
  • 05.11.2020 12:01

Bien'den adı gibi zarif koleksiyon: "Swan"

Bien'in yeni koleksiyonu Swan ile göz alıcı mekanlar ve bütünsel çözümler sunulu ...

TOGG'da kullanılacak pillerin üretim yeri belli oldu!
  • 12.10.2020 16:20

TOGG'da kullanılacak pillerin üretim yeri belli oldu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eskişehir’de Lityum Pilot Üretim ...