maritbet girişmaritbet
İzmir Kruvaziyer Limanı özelleştirme kapsamında!

İzmir Kruvaziyer Limanı özelleştirme kapsamında!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başbanlığı TCDD’ye ait İzmir kruvaziyer limanını 46 yıllık işletme hakkını ihale ile özelleştirecek

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı TCDD'ye ait İzmir Kruvaziyer Limanı'nın 46 yıllık işletme hakkını ihale ile özelleştirecek.

Geçici teminat bedeli 15 milyon dolar olarak belirlenen liman için son teklif verme tarihi 7 Eylül 2012 olduğu açıklandı.
 
Detaylar şöyle:
 
YATIRIMCILARA DAVET
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığından:
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca (İdare), Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD)'ne ait İzmir Kruvaziyer Limanı, 46 yıl süre ile “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilecektir.
 
Geçici Teminat Bedeli (ABD Doları) İhale Şartnamesi ve İhale Dokümanları Bedeli (TL) Teklif Verme Tarihi
 
15.000.000.- (Onbeşmilyon) 15.000.-(Onbeşbin)   07 Eylül 2012
 
 
1 - İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecektir. İhale Komisyonu'nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilir.
2 - Teklifler ABD Doları olarak alınacak ve ihale ABD Doları üzerinden sonuçlandırılacaktır.
3 - İhale bedeli olarak teklif edilen tutar “İzmir Kruvaziyer Limanı'nın 46 Yıl Süre İle İşletme Hakkının Devrine İlişkin İmtiyaz Sözleşmesi” (İmtiyaz Sözleşmesi) imza tarihinde peşin veya vadeli olarak ödenebilir.
İhale bedelinin vadeli ödenmesi durumunda; toplam ihale bedelinin en az %20'si İmtiyaz Sözleşmesinin imza tarihinde, toplam ihale bedelinin en az %20'si İmtiyaz Sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren en geç bir yıl içerisinde, toplam ihale bedelinin en az %20'si İmtiyaz Sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren en geç iki yıl içerisinde, toplam ihale bedelinin en az %20'si İmtiyaz Sözleşmesi nin imzalandığı tarihten itibaren en geç üç yıl içerisinde, bakiye tutar ise İmtiyaz Sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren en geç dört yıl içerisinde nakden ödenecektir.
İhale bedelinin vadeye bağlanan tutarına, İmtiyaz Sözleşmesi imza tarihinden itibaren yıllık LİBOR+2,5 (ikibuçuk) faiz ödemeleri anapara ödemeleri ile aynı tarihte yapılacaktır.
4 - Teminat Olarak,
(i) ABD Doları veya
(ii) Türkiye'de faaliyet gösteren Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından belirlenen yetkili bankalardan veya özel finans kuruluşlarından alınacak, İdare'ce kabul edilecek, İdare lehine, konusu da belirtilerek düzenlenmiş (Ortak Girişim Grubu'nun alacağı teminat mektubu, Ortak Girişim Grubu temsilcisi veya temsilcileri adına düzenlenecektir) gayrikabili rücu, kayıtsız şartsız, ilk talepte ödemeli, süresiz geçici teminat mektubu veya
(iii) Devlet Tahvilleri, teminat olarak kullanılması mümkün olan Hazine Bonoları ve Hazine kefaletine haiz Tahviller kabul edilecektir.
5 - İhaleye katılabilmek için İhale Şartnamesi ve İhale Dokümanlarının alınması zorunludur. İhale Şartnamesi ve İhale Dokümanları karşılığı olarak alınan bedel her ne suretle olursa olsun iade edilmez.
6 - 4046 sayılı Kanun'un 37 nci maddesi hükümleri ve 815 sayılı Kabotaj Kanunu hükümleri saklı olmak kaydıyla, ihaleye Türk ve yabancı uyruklu tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları katılabilirler. Gerçek kişiler ve yatırım fonları, ancak Ortak Girişim Grubuna dâhil olarak ihaleye katılabilirler. Ortak Girişim Grubu sadece gerçek kişiler ve yatırım fonlarından oluşamaz.
7 - İhaleye katılabilmek için teklif sahibinin;
(i) 2011 yılı içerisinde en az 100.000.000 (yüzmilyon) ABD Doları ciro elde etmiş olması veya
(ii) 31 Aralık 2011 tarihi veya daha sonraki bir tarih itibariyle 100.000.000 (yüzmilyon) ABD Doları değerinde fon yönetiyor olması veya
(iii) 31 Aralık 2011 tarihi veya daha sonraki bir tarih itibariyle 50.000.000 (ellimilyon) ABD Doları net aktif değere sahip olması veya
(iv) 31 Aralık 2011 tarihi veya daha sonraki bir tarih itibariyle öz sermayesinin en az 50.000.000 (ellimilyon) ABD Doları seviyesinde bulunması şartlarından en az birini taşıması gerekmektedir.
Teklif sahibi, bir Grup Şirketi ise, grubun diğer şirketlerinin mali değerlerinden de bu madde çerçevesinde yararlanabilir. Teklif sahibi bir Ortak Girişim Grubu ise, Ortak Girişim Grubu üyelerinden en az birinin tek başına bu maddede yer alan kriterlere uygun mali yeterliliğe sahip olması gerekmekte olup bu üyenin Ortak Girişim Grubu içerisindeki payının en az %30 oranında olması ve bu oranın altına düşmemesi zorunludur.
8 - Aşağıdaki gerçek ve tüzel kişiler doğrudan veya dolaylı olarak, teklif sahibi ve/veya teklif sahibinin danışmanı veya temsilcisi sıfatıyla ihaleye katılamaz:
(i) 4046 sayılı Kanun'un 7 nci maddesinde sayılanlar ve her ne suretle olursa olsun İdare'de görevlendirilenler,
(ii) İhaleye konu projenin özelleştirme uygulamalarına ilişkin işlemlerin herhangi bir aşamasında her ne suretle olursa olsun görev alan danışmanlar,
(iii) (i) ve (ii) bentlerinde belirtilen kişilerin eş ve çocukları,
(iv) Yukarıda sayılanların hissedarı veya yöneticisi oldukları şirketler (bu şahısların yönetiminde görev almadıkları ve sermayesinde %10'dan az pay sahibi oldukları sermaye şirketleri hariç),
(v) İlgili mevzuat hükümleri gereği geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış gerçek veya tüzel kişiler ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan ve 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu'nda sayılan suçlardan dolayı hükümlü bulunanlar,
(vi) OECD Rüşvetle Mücadele Sözleşmesi kapsamında kendi ülkesinde ya da yabancı bir ülkede kamu görevlilerine rüşvet verme suçundan dolayı hükümlü bulunan gerçek ve tüzel kişiler,
9 - Liman hakkında hazırlanan İhale Şartnamesi ve İhale Dokümanları TC Halkbankası A.Ş., ANKARA Kurumsal Şubesi nezdinde bulunan TR25 0001 2009 4520 0083 0000 06 no.lu Özelleştirme Fonu Vadesiz Satış ve Temettü Gelirleri TL hesabına 15.000 (onbeşbin) TL yatırıldığına dair üstünde ihale konusu limanın adı ile tüzel kişinin veya Ortak Girişim Grubunun isminin de açıkça belirtildiği dekont getirilmek suretiyle İdarenin aşağıdaki adresinden alındı belgesi karşılığında temin edilebilecektir. Ortak Girişim Grubunun tüzel kişi olan üyelerinden birinin adına alınması yeterlidir.
10 - Teklifler, İhale Şartnamesi ve İhale Dokümanlarında belirtilen hususlar dikkate alınarak hazırlanıp en geç 07 Eylül 2012 Cuma günü saat 17.00'ye kadar İdare'nin aşağıda belirtilen adresine elden teslim edilecektir. Yukarıda belirtilen teklif verme saatinden sonra verilecek teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
11 - Yurtdışında yerleşik taraflara ihale konusu edilen limanların işletme hakkının verilmesi 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu'na ve ilgili mevzuata tabidir.
12 - Özelleştirme işlemleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine tabi olmayıp, İdare ihaleyi yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta ve teklif verme süresini uzatmakta serbesttir.
13 - İhaleye ilişkin diğer hususlar TCDD İzmir Kruvaziyer Limanı'na ait İhale Şartnamesinde yer almaktadır.
                                                                                                            T.C. BAŞBAKANLIK
                                                                                                      Özelleştirme İdaresi Başkanlığı
                                                                                       Ziya Gökalp Caddesi No:80 Kurtuluş/ANKARA
                                                                                           Tel: 0.312.585 80 80 Faks: 0.312.585 83 07
                                                                                                                 www.oib.gov.tr
4197/1-1

 
 
Hakan Paker/emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

Bakan Özhaseki: "190 bin civarında konutun ihalesini yaptık"
  • 24.08.2023 15:47

Bakan Özhaseki: "190 bin civarında konutun ihalesini yaptık"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Adıyaman Kentsel ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

Depremin etkisiyle hasar gören tren rayları onarılıyor
  • 10.03.2023 15:36

Depremin etkisiyle hasar gören tren rayları onarılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören Adana-Malatya arasındaki tren ray ...