maritbet girişmaritbet
Haliçport ihalesi 1 milyar 346 milyon dolarla Fettah Tamince’nin!

Haliçport ihalesi 1 milyar 346 milyon dolarla Fettah Tamince’nin!

Tamince'nin Haliçport ihalesinde en yüksek teklifi 1 milyar 346 milyon dolar (KDV ile 1.588 milyon dolar) ile Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince'nin şirketleri Sembol - Ekopark - Fine Otelcilik OGG verdi

Tamince, "1 milyar liranın üzerinde yatırım planlıyoruz" dedi. İhale, 20. turda Cengiz - Taca -Galeri Kristal OGG'nin çekilmesiyle tamamlandı. Teklif, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım onaylarsa kesinleşecek.

4 yılı inşaat, 45 yılı işletme olmak üzere 49 yıllığına YİD modeliyle gerçekleştirilen proje kapsamında her biri 70 yat kapasiteli iki yat limanı, her biri 400 oda kapasiteli 5 yıldızlı iki otel, kongre ve kültür merkezleri, sinema ve eğlence tesisleri, bin kişilik cami ve otopark yapılacak. Tamince, "Projeye ortak alabiliriz. Bedel, biraz yüksek oldu ama bu önemli lokasyonla ortaklarımızla beraber bunun altından kalkarız" dedi.

Fettah Tamince'den Haliç Yat Limanı'na 1 milyar 346 milyon dolar            

İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesinde en yüksek teklifi veren konsorsiyum adına açıklama yapan Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, bölgeye 1 milyar liralık yatırım yapacaklarını söyledi. İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesinde en yüksek teklifi 1 milyar 346 milyon dolar ile Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu verdi.

İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi (Haliçport) ihalesinde en yüksek-teklifi 1 milyar 346 milyon dolar (KDV dahil 1.588 milyon dolar) ile Rixos Otelleri'nin sahibi Fettah Tamince'nin şirketleri Sembol Uluslararası Yatırım Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu verdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca gerçekleştirilen İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesinde açık artırma görüşmeleri tamamlandı. 20. turda Cengiz İnşaat-Taca İnşaat Galeri Kristal Ortak Girişim Grubu'nun ihaleden çekilmesinin ardından sona erdi. İhale komisyonunun, Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu'nun son teklifini istemesinin ardından grup son tekliflerinin 1 milyar 346 milyon dolar olduğunu belirtti. Açık artırmada en yüksek kira bedelini veren firmanın teklifinin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakam Binali Yıldırım'ın onaylamasının ardından ihale sonuçlanmış olacak. İşletme süresi 45 yıl Proje, 4 yılı inşaat, 45 yılı işletme süresi olmak üzere 49 yıllığına Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında her biri 70 yat kapasiteli iki yat limanı, her biri 400 oda kapasiteli 5 yıldızlı iki otel, dükkanlar, restoranlar, kongre ve kültür merkezleri, sinema ve eğlence tesisleri, bin kişilik cami ve otopark yapılacak. 1 milyar lira yatırım İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesinde en yüksek teklifi veren konsorsiyum adına açıklama yapan Fettah Tamince, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın kendileri lehine karar vermesini umut ettiklerini söyledi.

Amaçlarının Türkiye'ye bir değer kazandırmak olduğunu belirten Tamince, "Biliyorsunuz ki dünyanın birçok gelişmiş ülkesine seyahat edildiğinde önemli projeleri size gitmeden anlatırlar. Biz de İstanbul'a böyle bir şey kazandırmak istiyoruz" dedi. Turizmde önemli işler ortaya koyduklarına dikkati çeken Tamince, "Dünyanın en önemli şehri İstanbul'un tarihi yarımadası ile karşı karşıya belki de tarihin en değerli ticaret alanı içerisinde yer alan Golden Horn da denilen Haliç'te yapacağımız projeyi çok önemli bir vizyonla ülkeye kazandıracağız. Bölge tarihin adeta göbeğinde bir mekan. İstiyoruz ki insanlar çocuklarıma da torunlarıma da helal olsun, böyle güzel bir şey kazandırıldı İstanbul'a desinler" diye konuştu. 1 milyar liranın üzerinde bir yatırım gerçekleştirmek istediklerini belirten Tamince, "Belki bedel, beklentilerimizin biraz üzerinde oldu, ama umut ediyorum ki bu önemli lokasyonda ortaklarımızla beraber bunun altından kalkarız" ifadelerini kullandı. Proje aşamasında tecrübeli insanları ve önemli markaları yanlarına alacaklarını vurgulayan Tamince, "İstanbul halkıyla ve şehirdeki önemli kurumlarla, İstanbul'daki doğal ve kültürel bağlılıklara sahip çıkan birimlerle mutlaka çok önemli istişareler edeceğiz ki bu İstanbul'umuz için bir örnek teşkil etsin" değerlendirmesinde bulundu.

İnşaatın bugünkü şartlarda en az 1 milyar lira civarında olacağını ifade eden Tamince, "Önümüzde 34 yıllık bir süreç var, bu süre içerisinde ne olacağını hep beraber göreceğiz. Ödeme ise eşit taksitlerle gerçekleşecektir. Projede ekonominin şartlarına bağlı olarak yüzde 20-25 oranında öz sermaye kullanmayı planlıyoruz" bilgisini verdi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Uçurumdaki mescit' ziyaretçilerini hayran bırakıyor
  • 19.06.2020 09:09

'Uçurumdaki mescit' ziyaretçilerini hayran bırakıyor

Bayburt ile Çaykara arasındaki Soğanlı Dağları'nda, zirvenin dik yamaçlarında in ...

Haliç Yat Limanı 2. Etap imar planları askıda!
  • 20.02.2017 16:02

Haliç Yat Limanı 2. Etap imar planları askıda!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Haliç Yat Limanı projesinin 2. Etap imar planl ...

Haliçport Projesi'nin ÇED raporu kabul edildi
  • 03.08.2016 17:17

Haliçport Projesi'nin ÇED raporu kabul edildi

Haliç'te yapılması planlanan yat limanları ve kompleksi projesi için hazırlanan ...

Türkiye'nin en büyük eğlence parkı Antalya'da açılıyor!
  • 17.06.2016 12:15

Türkiye'nin en büyük eğlence parkı Antalya'da açılıyor!

Rixos Grubu, turizmin yoğun yaşandığı Antalya’da 4 milyar lirayı bulması beklene ...

Haliçport için büyük adım!
  • 10.08.2015 16:10

Haliçport için büyük adım!

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi olarak bilinen Haliçport projesini kapsayan imar p ...

Haliçport ve Galataport için tarih 2023!
  • 06.03.2015 10:45

Haliçport ve Galataport için tarih 2023!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Haliçport ve Galataport projeler ...