maritbet girişmaritbet
Binali Yıldırım: Üçüncü havalimanı ihalesi Ağustos ayı içerisinde çıkabilir!

Binali Yıldırım: Üçüncü havalimanı ihalesi Ağustos ayı içerisinde çıkabilir!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da üçüncü havalimanı yapımı ile ilgili kamulaştırma işlerine başladıklarını belirterek, ağustos ayı içinde ihale ilanına çıkmayı planladıklarını söyledi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da üçüncü havalimanı yapımı ile ilgili kamulaştırma işlerine başladıklarını belirterek, ağustos ayı içinde ihale ilanına çıkmayı planladıklarını söyledi.

Türk Telekom'un Ahlatlıbel Tesisleri'nde basın mensuplarıyla iftarda bir araya gelen Bakan Yıldırım, İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ile ilgili şunları söyledi: "Biz doğru yeri bulabilmek için bazı etüt çalışmalarını yaptık. Tek bir yere tabi olarak gitmedik. Kamulaştırma bedelinin mümkün olduğunca düşük olması, çevreye az zarar vermesi ve seyrüsefer, hakim rüzgarlar bakımından en uygun yerin olması gibi şeylere dikkat ederek bir yer arayışımız bir buçuk senedir devam ediyor. Şu anda kamulaştırma işlerine başladık. Yap-işlet-devret modeliyle olan süreci de başlattık. Ondan sonraki adım ihale ilanına çıkacağız. Her şey yolunda giderse bu sene sonuna kadar ihaleyi gerçekleştirip gerekli adımları atmayı düşünüyoruz. 2015 yılına kadar birinci etabını tamamlamayı düşünüyoruz." Bakan Yıldırım, üçüncü havalimanının yapılmasıyla Atatürk Havalimanı özel uçuşlara ayrılıp ayrılmayacağına ilişkin olarak, "Bu havaalanını devreye soktuğumuz tarihten itibaren Atatürk Havalimanı ile ilgili kira bedeli devam edecek. Orayı açsak bile orayı iptal edemeyiz. Yeni yap-işlet-devret projesinde bu hususlar dikkate alınıyor. Birkaç opsiyon üzerinde çalışılıyor ama herhalde en uygun olan buradaki kiracıya hakkı olanın ödenmesi. Trafik garantimiz yok, bizim Atatürk Havaalanı için trafik garantimiz yok. Hem orası hem orası çalışacak. Trafiği böleceğiz ondan sonra Atatürk Havaalanı tamamen kapanmayacak." diye konuştu.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldırım, "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde çalışmaların yüzde 60'ı tamamlandı. Yüzde 40'ının da 30 Ağustos'a kadar tamamlanması için yoğun çalışmalarımız devam ediyor." dedi. Bakan Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü'nün de önümüzdeki sene bakıma alınacağını ve şu anda bakımla ilgili iş planının hazırlandığını belirtti.

Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı
  • 29.03.2022 16:22

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı

Betacons'un yüklenicisi olduğu, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve giri ...

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti
  • 03.09.2021 17:36

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yı ...

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"
  • 26.06.2021 16:35

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü T ...

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"
  • 18.06.2018 10:47

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"

Başbakan Binali Yıldırım, Çekmeköy'de vatandaşlara hitap etti. ...

"İmar barışı büyük bir reformdur"
  • 11.06.2018 16:20

"İmar barışı büyük bir reformdur"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisince Selimiye Mey ...