Akyazı Stadı İhalesi’ne çağrılacak firmaların ismi sır gibi saklanıyor!

Akyazı Stadı İhalesi’ne çağrılacak firmaların ismi sır gibi saklanıyor!

Akyazı ihalesine çağırılacak olan 10 müteahhit firma belirlendi. Ancak firma isimlerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacağı öğrenildi

Akyazı ihalesine çağırılacak olan 10 müteahhit firma belirlendi. Ancak firma isimlerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacağı öğrenildi. Bu nedenle ihaleye davet edilen 10 firma ismi sır gibi saklanıyor. 

Trabzon'un pür dikkat kesildiği ve yatırım gündeminin ilk maddesinde yer alan Akyazı stat ihalesine davet edilecek girişimciler kimlerden oluşuyor. TOKİ belirlediği 16 firmadan eleme yaparak 10 firmaya indi. Bu 10 firmanın adı sanı unvanı belli ancak TOKİ dün bu firmaların adlarını duyuracağını söyledi ancak açıklama yapmadı. 
 
Bakan Bayraktar'ın çantasında 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da önceki gün Trabzon'da partisinin il danışma meclisinde yaptığı açıklamada ihaleye çağrılacak 10 firmanın belirlendiğini resmen açıklamasına rağmen, Bayraktar cephesinde de bugün bu 10 firmanın kimler olduğuna dair açıklama yapılmadı. 
 
Liste başbakanın onayını mı bekliyor? 
 
TOKİ'ye yalan kaynaklardan edinilen bilgilere göre ihaleye çağrılacak 10 firmaya son şeklini Başbakan R.Tayyip Erdoğan karar verecek. İş ve inşaat dünyasının etkin çevreleri bu denli büyük ve prestijli ihalelerde Başbakan R.Tayyip Erdoğan da işin süratle bitmesi, haksızlık yapılmaması için titiz davrandığı belirtiliyor. 
 
AKYAZI'NIN MÜTEAHİTLERİ BELLİ ADLARI SAKLI 
 
Ve Akyazı Stat ihalesinde yeterlilik alan 16 firmadan 10'nun ihaleye çağrılacağı yönünde bilgiler netleşti. 
 
Ancak bu 10 firmanın kimler olduğu yönünde ise ne TOKİ ne de diğer ilgili kurumlardan bilgi gelmedi. TOKİ daha önce ihaleye çağrılacakları dün için açıklayacağını ilan etmiş TOKİ Başkanı Ahmet Karabel, bu doğrultuda da açıklamalarda bulunmuştu. Ancak TOKİ dün bu açıklamayı yapmadı. 
 
Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da TOKİ'nin belirlediği 10 müteahhit firmadan bahsetti ama adlarını o da vermedi. Pazar günü il danışma kurulu toplantısında Bakan Bayraktar bu yönde açıklama yaptı isim vermedi. 
 
Türkiye'nin dikkat kesildiği ihaleye katılacak 10 firmayı Türkiye'de şu anda üç kişi biliyor. TOKİ Başkanı Ahmet Karabel, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Başbakan R. Tayyip Erdoğan. Bu üç kişinin bildiği isimlerin kamuoyuna ne zaman açıklanacağı da merak konusu. Bir iddiaya göre ihaleye katılacaklarla ilgili olarak son sözü Başbakan R.Tayyip Erdoğan söyleyecek. Zira Erdoğan, Trabzon için de kendisi ve hükümeti için de prestij projesi olan stat ihalesinin mutlaka eksiksiz kusursuz ve yeterli kişiler arasındaki yarışmadan sonuçlanmasını istiyor. 
 
Karadeniz'den Güne Bakış

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor
  • 18.09.2026 16:30

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ev ve iş yeri borcunu ...

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor
  • 15.09.2026 13:51

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor

TOKİ, 47 İlde 405 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

Trabzon Uzunkum Yaşam Alanı Projesi'nin temeli atıldı
  • 11.09.2026 15:01

Trabzon Uzunkum Yaşam Alanı Projesi'nin temeli atıldı

Trabzon’da Uzunkum Yaşam Alanı Millet Bahçesi Projesi için temel atma ve fidan d ...

Ataşehir'de kentsel dönüşüm konut teslimleri devam ediyor
  • 10.09.2026 11:55

Ataşehir'de kentsel dönüşüm konut teslimleri devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kiralık konut başvurularını 14 Eylül'de alıyoruz"
  • 08.09.2026 10:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kiralık konut başvurularını 14 Eylül'de alıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da inşa edilecek 15 bin kiralık kon ...

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı
  • 26.08.2026 15:25

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı

  TOKİ tarafından Sinanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüş ...