maritbet girişmaritbet
Yaz aylarının vazgeçilmezi yaz balkonlarının dekorasyonu nasıl olmalı?

Yaz aylarının vazgeçilmezi yaz balkonlarının dekorasyonu nasıl olmalı?

Yaşam alanınızı hayalinizdeki tasarımlarla yansıtmanın en güzel yolu; yaz balkonlarından geçiyor.

Açık havada vakit geçirmenin en kolay ve konforlu yöntemi balkonlardır. Yazın sıcağından bunalıp akşamları kendinizi balkonlara attığınız günlerin daha keyifli bir yaşam alanına dönüştürmenin yollarını kendinizle bütünleşecek tasarımlar ile bulabilirsiniz. 

Sadece taburelerinizi sığdırabildiğiniz minik bir balkon ya da ailenizi ağırlayabildiğiniz kocaman bir teras olsun alanınızın boyutundan çok kullanım fonksiyonunuzun ne yönde geliştirebileceğiniz önemlidir. Bunun için ilk yapmanız gereken şey ona biraz renk katmak olacaktır. Balkon tasarımlarında çok tercih edilen renklerin başında yeşil ve kahve tonları yer alıyor. Bu renkler ile doğayla iç içe olduğunuzu hissederek yaz kış evinizin balkonunu kullanabilirsiniz. 

Balkonunuz bir manzaraya bakmıyorsa dekorasyon aşamasında duvarları ön planda tutabilirsiniz. Duvarlarınız beyazsa seramik objeler asarak bolca çerçeve ve fotoğraf yerleştirmek, raf monte ederek içlerini bol bol bitkiyle doldurmak, sarkıt saksılar, sepetler ve minik aynalarla ortamı daha ferah ve geniş gösterebilir yaz esintilerini balkonunuza taşıyarak bohem bir hava yakalayabilirsiniz.

Eğer balkonunuzda daha rahat hissetmek istiyorsanız veya bir mahremiyet sorununuz varsa hasır kamış rulolardan, ince uzun bitkilerden, tül perdelerden faydalanarak daha zarif bir görünüm sağlayabilirsiniz.

Balkonunuzda köşeye asacağınız bir salıncak ya da hamakla daha etnik bir hava ve zeminde kilim ve paspas tercih ederek ortama derinlik kazandırabilirsiniz. Bu sıralar oldukça popüler olan LED aydınlatmalarla ve duvar dekorasyonunda balıkçı ağı ve deniz kabukları kullanmak bütçe dostu çözümlerden biri olabilir. 

Dinlenme alanınızda katla kaldır ve aç kullan tabureler, kompakt masalar, depolama alanı olan sedirler sizin için yerden avantaj sağlayacaktır. Balkonunuzda kahvaltı etmeyi seviyor ve daha fazla vakit geçirmeyi tercih ediyorsanız bir balkon şemsiyesi sizi güneşten kurtaracaktır.

Balkon dekorasyonu denilince akla ilk gelenlerden biride çiçeklerdir. Renkli çiçekler ya da minik kaktüsleri sehpa ve cam önlerine koyarak ortamın dinamiğini doğallıkla bütünleştirebilirsiniz. Olmazsa olmazlardan kokulu mumlar ile aydınlatma sağlayarak kendinize huzurlu ve romantik zamanlar oluşturabilirsiniz.

Sevdiklerinizle vakit geçirdiğiniz bu alanı ne kadar özenle dekore ederseniz alacağınız mutluluk da o kadar verimli olacaktır.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz