maritbet girişmaritbet
Barcelona Güell Parkı turistlere paralı olacak!

Barcelona Güell Parkı turistlere paralı olacak!

İspanya'nın doğusundaki Barcelona kentinin sembollerinden olan ve açıldığı 1926 yılından bu yana kamuya açık tutulan Güell Parkı, gelecek sonbahardan itibaren turistlere paralı olacak

 

İspanya'nın doğusundaki Barcelona kentinin sembollerinden olan ve açıldığı 1926 yılından bu yana kamuya açık tutulan Güell Parkı, gelecek sonbahardan itibaren turistlere paralı olacak.

UNESCO tarafından korunan eserler arasında yer alan dünyaca ünlü Katalan mimar Antonio Gaudi'nin fikri ve dizaynı ile 1910-1914 yılları arasında inşa edilen Güell Parkı, ekonomik krize karşı finansman yaratmak için alınan kararların kurbanı oldu.

Barcelona'nın en çok ziyaret edilen yerlerinin başında gelen Güell Parkı'nı dolaşmak isteyen turistler gelecek sonbahardan itibaren 5 avro ödemek zorunda kalacak. Barcelona'da ikameti bulunanlar ise şimdiye kadar olduğu parka bedava girebilecek

Barcelona Belediyesi meclis üyelerinden Maite Fandos, "İki sebepten dolayı Güell Parkı'na girişi turistler için paralı yaptık. Birincisi, girişi kontrol altında tutmak için, ikincisi de bu parkın korunması için yapılan harcamaların artık Barcelona vatandaşının cebinden çıkmaması gerektiğini düşündüğümüzden" dedi.

2008-2011 yılları arasındaki verilere göre, parkın yüzde 86 turist, yüzde 14'te Barcelonalılar tarafından ziyaret edildiğini kaydeden Fandos, belediye olarak parka yapılan harcamaların "çok fazla" olduğunu savundu.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Barcelona Güell Parkı turistlere paralı olacak!
  • 11.07.2012 08:18

Barcelona Güell Parkı turistlere paralı olacak!

İspanya'nın doğusundaki Barcelona kentinin sembollerinden olan ve açıldığı 1926 ...