maritbet girişmaritbet
Dap Yapı, 4 bin yıllık tarihi Maltepe’ye Vazo Kule ile taşıdı!

Dap Yapı, 4 bin yıllık tarihi Maltepe’ye Vazo Kule ile taşıdı!

Birbirinden ilginç kuleler inşa eden Dap Yapı, son projesinde Hititler dönemine ait İnandık Vazosu’ndan etkilendi. Maltepe’de yapılan projede 400 ünitenin 300 tanesi otel gibi işletilirken, diğerleri ise home-ofis olarak kullanılabilecek

Daha önce gerçekleştirdiği farklı mimarideki projeleriyle dikkat çeken Dap Yapı'nın son projesi bu kez tarihten izler taşıyor. M.Ö. 1600 yılından esintilerle hayata geçirilen proje eski Hitit vazosundan ilham alınarak tasarlandı.

Maltepe Dragos'ta yükselen Vazo Kule'nin Hitit medeniyetinin 3 bin yıllık eşsiz mirasını günümüze getirdiğini vurgulayan Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Hitit sanatının en önemli objelerinden olan İnandık Vazosu'nun, anıtsal mimari anlayışıyla modernize edilerek Vazo Kule'de yeniden hayat bulduğunu belirtti.

150 milyon TL
Vazo Kule'nin dış mimarisine uygun iç tasarımının da geçmiş ve geleceği harmanladığını söyleyen Yılmaz, “150 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilen projede, modern çizgilerin yanı sıra, Hitit dönemine ait, kabartma ve freskler kullanıldı” diye konuştu.

Yüzde 56'sı satıldı
3 kuleden oluşan Vazo Kule'de bir kulenin satışa çıktığını söyleyen Yılmaz, bu kuledeki konutların yüzde 56'sının satıldığını vurgulayarak, projedeki metrekare fiyatlarının ise 3 bin 970 ile 6 bin lira arasında olduğunu belirtti.

Otel konsepti gibi işletilecek
400 adet bağımsız bölümden oluşan proje, otel konseptiyle işletilecek 300 adet rezidans ve ‘bedava ofis' konseptinde satışa çıkacak 100 adet home ofisten oluşuyor. Rotana'yla güçlerini birleştiren Dap Yapı, 300 rezidansı otel konseptiyle işletecek. Otel işletim sisteminde kiraya verilerek ekstra kazanç sunulan projenin, 8 ila 12 yılda kendini amorti etmesi bekleniyor. 

Önü hiç kapanmayacak
Maltepe Dolgu Alanı Düzenleme Projesi'nin, Vazo Kule'nin değerini artırdığını belirten Ziya Yılmaz,“Ayrıca projenin yanında, Arkeoloji Müzesi'nce sürdürülen arkeolojik kazılarda Bizans dönemine ait kalıntılara ulaşıldı. Kazı alanı, imara uygun olmadığı için Vazo Kule'nin önü kapanmayacak. Projenin hemen önündeki bu alan, üniversite ve kampüs alanına çevrilecek” dedi.

Yabancı ortak gelecek
Türkiye'nin kredi notunun yükselmesiyle doğru orantılı olarak, büyümenin çok iyi olduğunu söyleyen Yılmaz, “Türkiye'nin puanı arttığı için yatırımcılar geliyor. Buraya yatırım yapmak istiyorlar. Bizim de yabancı yatırımcılarla ortak projelerimiz olacak” dedi.

Her projede spor merkezi olacak
Projelerindeki sağlık ve spor merkezlerini yaygınlaştıracağını ifade eden Yılmaz, Royal Towers projesinde de spor merkezi açtıklarını vurgulayarak, “3 yeni proje daha yapacağız. Bu projelerde de sağlık ve spor merkezleri bulunacak” dedi.

Kutsal bir tören anlatılıyor
İnandık Vazosu, M.Ö. 2000 yıllarında Anadolu'ya gelen Hitit devletinin Hanhana (Çankırı'ya yakın İnandık Köyü) adlı merkezinde bulunan ünlü vazodur. Hitit kültürünü çok iyi yansıtan vazonun dış yüzündeki kabartmalı motifler tek tek incelendiğinde, her bir figürün birbirini tamamlar nitelikte olduğu ve bütün olarak kutsal bir töreni, büyük olasılıkla da dini bir evlilik törenini yansıttığı görülmektedir. İnandık Vazosu, Hititler'in bölgeye yerleşim tarihini ve o döneme ait sosyal yaşantıyı aydınlatması açısından önemli bir buluntudur.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi
  • 18.05.2022 17:18

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berek ...

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı
  • 25.02.2022 08:52

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı

Dap Gayrimenkul Geliştirme hisseleri, Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmeye baş ...

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!
  • 14.02.2022 17:07

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!

Pandemi döneminde geliştirdiği ‘Sağlıklı Ev’ konseptini gayrimenkul sektörüne ka ...

Ziya Yılmaz ''Enflasyona karşı koruyacak en güvenli liman konut''
  • 14.01.2022 15:23

Ziya Yılmaz ''Enflasyona karşı koruyacak en güvenli liman konut''

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Küresel Konut Fiyat Endeksi'nin ...

DAP Nişantaşı Koru projesi Emlak Konut hasılat şampiyonu oldu!
  • 20.10.2021 11:25

DAP Nişantaşı Koru projesi Emlak Konut hasılat şampiyonu oldu!

DAP Yapı’nın Nişantaşı Koru projesi, Emlak Konut’un “Yıl Bazlı Satış Raporu”na g ...