maritbet girişmaritbet
Bio İstanbul projesinin ihalesi yaz sonunda yapılacak!

Bio İstanbul projesinin ihalesi yaz sonunda yapılacak!

İstanbul’daki Sazlıdere Barajı’nın yakınında yapılan ve 2020 yılında bitecek olan Bio İstanbul projesi için ihale yaz sonunda yapılacak. Projenin ilk etabında bulunan ekolojik 600 konut ise ekim ayında resmi satışa çıkarılacak

Yeni Şehir projesinin önemli bir parçası olan Bio İstanbul'daki konutlar ön satışa çıkarken, ihale süreci de başladı. Projenin inşaatını iki aşamada sürdüreceklerini belirten Bio City Development CEO'su ve Bio Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Elie Haddad, ilk etapta ön ihale yapacaklarını ve bu kapsamda 15 firmaya davet gönderdiklerini söyledi. İkinci etapta ise resmi ihale düzenleyeceklerini anlatan Haddad, “Şu anda hazırlıklarımız sürüyor. Yaz sonunda resmi ihaleyi yapıp inşaatı başlatacağız” dedi.

Elie Haddad, Bio Istanbul projesindeki konutları ön satışa çıkardıklarını ve gelen talepten memnun olduklarını anlatarak, “İlk etapta 150 daireyi ön satışa çıkardık ve gelen talep iyi oldu. Bu gerçek satış değil, biz sadece pazarı test ettik” dedi.

150 dairenin yanı sıra 450 dairenin daha tasarımını yaptıklarını ve 150 daireyle birlikte toplamda 600 dairenin lansmanını yapacaklarını açıklayan Elie Haddad, “Ekim ayında 600 konutu satışa çıkaracağız. Şu anda gelen ön talep beni memnun etti. Resmi satışta da bu ilginin devam edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Kişiye özel pazarlama
Elie Haddad, şimdiye kadar markayı öne çıkardıklarını ve ekim ayından itibaren ise farklı bir pazarlama stratejisiyle pazara çıkacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Projemiz merak ediliyordu. Bu nedenle ön satışa çıktık ve yakın çevreye satışlar oldu. Gerçek pazarlama ise ekimde başlayacak ama burada seçici olacağız. Hedef odaklı pazarlama stratejileriyle yolumuza devam edeceğiz. Kişiselleştirilmiş pazarlama yapacağız. Avrupa'daki elit projelerde uygulanan pazarlama yöntemini uygulayacağız. Daha önce Fransa, İsviçre ve Lübnan'daki projelerimizde bunu yaptık.”

Yabancılarla görüşüyor
Elie Haddad, konut, hastane, okul, alışveriş alanları, ofis ve inovasyon merkezinin yer aldığı projenin araştırma geliştirme binalarının ikisi için yatırımcılarla görüştüklerini belirterek, okul içinse uluslararası eğitim kurumuyla anlaşmayı planladıklarını söyledi.

Haddad, projenin PPP sistemine uygun olarak hayata geçirildiğini anlatarak, “Bio Istanbul'u Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ iştiraki EPP ile birlikte yapıyoruz. Özellikle Bakan Erdoğan Bayraktar projeyi destekliyor” edi.

Ekolojik yaşam alanı olacak
İlk etapta 600 konut, hastane, okullar, alışveriş alanları ve inovasyon merkezi yer alırken, bu etap 2 yılda bitecek. İkinci etapta 1500 konutun yanı sıra, Nişantaşı gibi tasarlanan cadde mağazaları ve büyük meydanlar olacak. Burada ekolojik yaşam konsepti devam edecek. Organik ürün satan mağazalar bulunacak. Ayrıca Bio Universite bu etapta hayata geçirilirken, sanat atölyeleri ve gösteri merkezleri yer alacak. Ofislerin de yer alacağı bu etap ise 2018'de hayata geçirilecek.

Üçüncü ve son etap ise villa ve sıra evlerden oluşan konutlara ev sahipliği yapacak. Bu etap ise 2020'de tamamlanacak. Metronun da geleceği Bio Istanbul'daki konutları ünlü mimar Murat Tabanlıoğlu tasarladı.

Proje maliyeti 2 milyar dolar
Bio City Development Company, TOKİ iştiraki olan Emlak Planlama Proje Yönetimi EPP ortaklığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle hayata geçirilen Bio İstanbul projesinde ar-ge merkezleri, üniversiteler, tam donanımlı ve farklı uzmanlıklarda çocuk hastaneleri, ofisler, mağazalar ve konutlar bulunacak. 3 etap halinde inşa edilecek projenin tamamı 2020 yılında bitecek.

Projenin toplam maliyeti 2 milyar dolar olurken, beklenen hasılat ise 3 milyar dolar.2 milyon metrekarelik alanda yapılan projenin 1 milyon metrekaresi ise peyzaja veya doğal olarak tasarlanacak.

İngiliz botanikçi geliyor
Bio Istanbul'un yapıldığı arazideki endemik türleri koruduklarını ve tamamen doğal bir ortamda projeyi şekillendireceklerini vurgulayan Haddad, aynı zamanda Rahmi Koç'un bahçesini de yapan ünlü bir İngiliz botanikçiyle bu projeye özel olarak çalışacaklarını söyledi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bio İstanbul'un basın toplantısı yayında!
  • 04.05.2013 12:24

Bio İstanbul'un basın toplantısı yayında!

Türkiye’nin en gelişmiş çocuk hastanesi, en ileri biyomedikal araştırma ve geliş ...

Bio İstanbul Başakşehir bugün tanıtıldı!
  • 03.05.2013 17:10

Bio İstanbul Başakşehir bugün tanıtıldı!

İçerisinde sağlık kuruluşlarının yer alacağı Bio İstanbul projesi Başakşehir'de ...

Kanal İstanbul'un Küçükçekmece Gölü - Sazlıdere Barajı güzergahı
  • 06.01.2020 11:28

Kanal İstanbul'un Küçükçekmece Gölü - Sazlıdere Barajı güzergahı

Kanal İstanbul projesinin en önemli kısımlarından olan Küçükçekmece Gölü ile Saz ...

Bio İstanbul foto galerisi emlaktasondakika.com farkıyla yayında!
  • 03.05.2013 17:14

Bio İstanbul foto galerisi emlaktasondakika.com farkıyla yayında!

Bio İstanbul Başakşehir projesinin foto galerisi emlaktasondakika.com farkıyla y ...

Sazlıdere Barajı'nın su seviyesi yüzde 11,23'e indi
  • 24.09.2020 10:11

Sazlıdere Barajı'nın su seviyesi yüzde 11,23'e indi

İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 40’ın altına indi. Bu durumdan en f ...