maritbet girişmaritbet
Kayaşehir Fenertepe Metro Projesi geliyor

Kayaşehir Fenertepe Metro Projesi geliyor

Kayaşehir Fenertepe Mevkii Arası mevkiindeki yapılması planlanan Kayaşehir Fenertepe Metro Hattı projesinde ÇED süreci başladı.

İstanbul ili Başakşehir ilçesi Kayaşehir Fenertepe mevkiindeki Kayaşehir Fenertepe Metro Hattı projesinde Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci başladı.

Başakşehir-Kayaşehir metro hattının uzatması kapsamında inşa edilecek olan metro hattı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistem Müdürlüğü tarafından yapılacak. 742 milyon 500 bin lira proje bedeli ile hayata geçirilen metro hattı, Başakşehir-Kayaşehir metro hattının devamı olacak. 

Söz konusu metro hattın başlangıcı, inşaatı devam eden Başakşehir-Kayaşehir Metro hattının devamı olacak. Bu hattın son durağı olan Kayaşehir metro durağı ile başlayan hat uydu kentin farklı yolcu çekim noktalarına uğrayarak Fenertepe'ye ulaşacak.

5 İSTASYONDAN OLUŞACAK, 2020'DE AÇILACAK 

Fenertepe bölgesinde TOKİ tarafından üretilmiş toplu konut bölgesi, İbn-i Haldun Üniversitesi'nin ana yerleşkesi ve imar planlarında öngörülen sağlık fonksiyonları bulunuyor. Başakşehir İlçesi'nden geçen Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı Uzatması halihazırda inşaat aşamasında olan ve kendisi de Kirazlı- Başakşehir-Olimpiyat Metro Hattının Uzatılması niteliğini taşıyan Başakşehir Kayaşehir Metro Hattı'nın Kayaşehir istasyonundan sonra Fenertepe mevkiine uzatılarak projelendirme çalışmaları devam eden Sultangazi-Arnavutköy Metrosu'na entegrasyon yapılmasını amaçlıyor. 

Hattın Vezneciler-Arnavutköy metro hattı ile entegre olması planlanıyor. M3 hattının diğer etapları aracılığı ile de M7 Kabataş-Mahmutbey-Esenyurt metro hattı, M1B Yenikapı-Kirazlı metro hattı, M2 Yenikapı-Sefaköy metro hattı, metrobüs ve Marmaray entegrasyonları mümkün olacak. Kayaşehir Fenertepe metro hattı projesinin yolcu kapasitesi 70 bin kişi olacak. Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı, Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy Metro Hattı'nın devamı niteliğinde inşa ediliyor. İnşaat çalışmalarının sürdüğü proje 6,20 kilometre uzunluğunda olacak. Hattın 2020'de açılması planlanıyor.

5 istasyondan oluşan Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı, Metrokent, Onurkent, şehir hastanesi, Kayaşehir 15. Bölge, Kayaşehir Merkez'den geçecek. 

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı Uzatması 4 km uzunluğunda birbirine paralel geliş ve gidiş tünellerinden oluşuyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz