maritbet girişmaritbet
İstanbul Havalimanı ile Avrupa seferleri de artacak

İstanbul Havalimanı ile Avrupa seferleri de artacak

İstanbul Havalimanı’nın açılışı Avrupalı iş insanları tarafından da coşkuyla karşılandı.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen dev taşınma operasyonu dünya gündeminde de büyük yankı buldu. Negatif algı operasyonlarına rağmen başarıyla tamamlanan taşınma, Avrupalı iş insanlarının da gündemine oturdu. Avrupa'nın önde gelen turizmcilerinden Hüseyin Baraner, İstanbul Havalimanı'nın açılışının Avrupalı iş insanları tarafından da heyecanla karşılandığını, bunun iş turizmini artıracağını söyledi. Baraner, "Almanya, İsviçre, Avusturya gibi Avrupa ülkelerinin bazı şehirlerinden dünya ile bağlantıyı sadece Türk Hava Yolları (THY) sağlıyor. Yeni Havalimanı ile birlikte THY'nin Avrupa seferlerinden artış olacak. Bunu bilen Avrupalı iş insanı en az Türkler kadar heyecanlı" dedi. THY'nin Afrika'nın 37 ülkesine uçtuğunu hatırlatan Baraner, "Yeni havalimanıyla bu kıtaya uçuşlar da artacak. İstanbul Batılılar için Afrika'ya giriş kapısı olacak" diye konuştu.

BAŞARININ DİPLOMASI

Thomas Cook'un Türkiye temsilcisi Diana Travel Genel Müdürü Burak Tonbul da, İstanbul Havalimanı'nın hem yapım hem de taşınma sürecinin Türklerin iş yapma yeteneğinin diploması olduğunu söyledi. Havalimanının turizmin Anadolu'ya yayılmasında da katkı sağlayacağını vurgulayan Tonbul, "İzmir, Antalya gibi havalimanlarına daha fazla uçuş olmasını istiyorduk ancak slot sorunları yaşanabiliyordu. Bu sorunun çözüleceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

TAŞINMA SONRASI İŞ İLANLARI ARTTI

Başlangıçta 100 bin, tüm etapları tamamlandığında ise 225 bin kişiye istihdam sağlayacak olan İstanbul Havalimanı'nda iş ilanları arttı. Özellikle mağazalar, yiyecek-içecek hizmetleri ve satış danışmanları ile ilgili ilanlarda artışlar dikkat çekiyor. Özel havayolu şirketleri de hem uçuş ekibi hem de bazı departmanları için yeni ilanlar yayımladı. Pilot alımı için aktif ilanları yer alan THY, bir süre sonra da kabin görevlisi ilanına çıkacak. THY'nin ikram şirketi DO&CO da personel alım ilanı yayımladı.

BÜYÜK GÖÇ CNN'DE

İstanbul Havalimanı'nın taşınma operasyonu ABD'nin önde gelen haber kanalı CNN International'da yer aldı. İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, deneyimli gazeteci ve sunucu Richard Quest'in programına konuk oldu. "Türkiye'nin mega havacılık projesi uçuşa geçiyor" diyen Quest'in, Denver, Bangkok, Berlin Brandenburg ve Londra Heathrow Havalimanı'nın taşınmasındaki başarısızlıkları hatırlatarak burada neler yapıldığına dair sordu. Samsunlu, diğer havalimanlarında yaşanan sıkıntıların incelendiğini ve senaryoların buna göre çalışıldığını belirtti. Cevdet Özdemir/SABAH

BERLİN BAŞARAMADI İSTANBUL YAPTI

Alman gazeteleri faaliyete geçen İstanbul Havalimanı'nı halen açılamayan Berlin Havalimanı ile karşılaştırdı. İstanbul Havalimanı'nın inşa sürecini Berlin'in ile karşılaştıran Frankfurter Allgemeine Zeitung'daki "İstanbul havalanıyor" başlıklı yorumda, "Şunun kabul edilmesi gerekiyor: İstanbul, Berlin'in başaramadığını başardı" ifadelerine yer verdi.

Sabah

  • Etiketler:

Yorum Yaz