maritbet girişmaritbet
Turistik bölgelerde bayram yoğunluğu devam ediyor

Turistik bölgelerde bayram yoğunluğu devam ediyor

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla turistik bölgelerdeki yüzde 100 doluluk oranı devam ediyor.

Kurban Bayramı tatilini turistik bölgelerde geçiren tatilcilerin oluşturduğu yoğunluk tatil merkezlerinde turizm sektörünün yüzünü güldürüyor.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kurban Bayramı tatili nedeniyle Akçay'ı tercih eden vatandaşların otomobilleriyle gelişi trafiği kilitledi. Akçay şehir içinde de polis ekipleri trafiği açık tutmak için yoğun çaba sarf ederken, turizm merkezi zaman zaman araç girişine kapatılıyor.

Bodrum'da Mio Bianco oteli Genel Müdürü Nihat Terzi ise 1,5 milyon turistin Bodrum'a geldiğini ifade ederek “Bayram tatili çok iyi gidiyor. Geçmiş yıllara nazaran bu bayram daha yoğun. Sadece bizim otel değil diğer oteller de doldu taştı. Bu doluluk Eylül ayının ortalarına kadar devam edecek. 170 bin nüfusluk Bodrum'da şuna 1,5 milyon yerli ve yabancı turist var” dedi.

Kurban Bayramı sebebiyle ise Marmaris'te mavi tur yapan yaklaşık 500 tekne, gulet ve motoryatta yer bulmak imkansız. Konuyla ilgili konuşan özel bir tur şirketi koordinatörü Aykut Deveci, “Teknelerin 4 saat süren seyir süreleri var. Teknelerimizin belirli rotaları var ama müşterilerimiz isterlerse rotalarını kendileri de belirliyor. Bizde bayram yoğunluğu var. Şu anda neredeyse teklerimizin yüzde yüzü dolu” dedi.

Kuşadası'nda ise konaklama turizminde yüzde 100 doluluk oranı yakalanması, en çok eğlence sektörüne yaradı. Bayramın ilk gününden itibaren Kuşadası'nın gözde eğlence mekanları dolup taştı. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz