maritbet girişmaritbet
Şeyh El Maktum'un Dubai’deki oteli Maçka'da

Şeyh El Maktum'un Dubai’deki oteli Maçka'da

Şeyh El Maktum'un Dubai'deki ultra lüks yelken otelini de işleten şirketi Jumeirah Maçka'ya geliyor. Eski Maçka Oteli'ni alan DEMSA Group, otelin işletmesi için grupla görüşüyor


Kaynak: Sabah / Dilek Taş

Şeyh El Maktum'un Dubai'deki ultra lüks yelken otelini de işleten şirketi Jumeirah Maçka'ya geliyor. Eski Maçka Oteli'ni alan DEMSA Group, otelin işletmesi için grupla görüşüyor.
Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşit El Maktum'un turizm alanındaki en büyük yatırımlarını yöneten Dubai merkezli Jumeirah Otelleri, Maçka'ya geliyor. Geçtiğimiz aylarda Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) satışa çıkardığı eski Maçka Oteli'ni 166 milyon dolara alan DEMSA Group'un otelin işletmesi için Jumeirah Group ile anlaşma sağlama aşamasında olduğu öğrenildi.

BURJ EL ARAB'IN İŞLETMECİSİ
DEMSA'nın üç otel zinciriyle görüşmelerini sürdürdüğü ancak Jumeirah Group ile anlaşmanın son aşamaya geldiği bildirildi. DEMSA'nın patronu Demet Sabancı Çetindoğan da bu bilgiyi doğruladı. Otel, 2 bin 339 metrekare yüzölçümlü, 21 bin 930 metrekare inşaat alanı üzerinde yer alıyor. Maçka Oteli'ni işletecek olan Jumeirah Group, Dubai Şeyhi El Maktum'un şirketleri arasında yer alıyor. Jumeirah Group bünyesinde dünyanın en ünlü 7 yıldızlı otellerinden Burj El Arab, Emirates Tower gibi Dubai'nin en büyük işletmeleri bulunuyor. Bunun yanı sıra grubun Jumeirah Hotels markası altında Dubai, New York, Maldivler ve Londra'da otelleri bulunuyor. Jumeirah grubu bünyesinde iş oteli Madinat Jumeirah, resort otel Jumeirah Beach Hotel, rekreasyonel park Widly Wadi Water Park ve bungalowlardan oluşan Jumeirah Beach Resorts de yer alıyor.

'Tarhan Han için alıcılarla görüşüyoruz'
2007'de Tepebaşı'ndaki Tarhan Han'ı 4.5 milyon dolara alan Demet Sabancı Çetindoğan, önce burayı müze yapmak istemişti. Ancak bürokratik engellerle karşılaşınca müze projesini Haliç'e taşıdı. Çetindoğan'ın şimdi de Tarhan Han'ı satışa çıkardığı öğrenildi. Çetindoğan, "Bir alıcıyla görüştük. Ancak sonuçlanmadı. Taliplerle görüşebiliriz" dedi.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz