maritbet girişmaritbet
Le Meridien Makyol’un Etiler projesiyle Türkiye’ye giriyor

Le Meridien Makyol’un Etiler projesiyle Türkiye’ye giriyor

Starwood grubunun lüks otel markası Le Meridien 12 grupla çekiştikten sonra Makyol’un Etiler’de inşaatı süren otelin işletmesini 32 yıllığına üstlendi. 260 odalı otelin Eylül 2011’de açılması planlanıyor

Kaynak: Hale TÜZÜN / VATAN


Starwood grubunun lüks otel markası Le Meridien 12 grupla çekiştikten sonra Makyol'un Etiler'de inşaatı süren otelin işletmesini 32 yıllığına üstlendi. 260 odalı otelin Eylül 2011'de açılması planlanıyor. Starwood grubunun Türkiye'deki 8'inci oteli olacak Le Meridien, fiyatıyla ‘Boğaz hattının hemen arkasında' olacak.
 
ABD'Lİ Starwood grubunun ultra lüks otelcilik markası Le Meridien, Türkiye pazarına Makyol İnşaat'ın yapımına devam ettiği Etiler'deki projesiyle girme kararı aldı. Makyol tarafından 150 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen 260 odalı otelin 32 yıllığına işletmesini üstlenen Le Meridien, Eylül 2011'de İstanbul'a ‘Merhaba' diyecek. Aralarında Türkiye'ye gelmek için fırsat kollayan ünlü Ortadoğu ve Uzakdoğulu grupların da bulunduğu 12 rakibinin arasından sıyrılarak Makyol'un Etiler projesine giren Le Meridien, Starwood grubunun da Türkiye'deki 8'inci oteli olacak. Her otelcilik grubunun İstanbul'da olmak istediğini bu yüzden Etiler'de seçim aşamasının oldukça çekişmeli geçtiğine dikkat çeken Makyol Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Çebi, Le Meridien Etiler otelinde sanat, kültür ve tarihi birleştiren bir konsept yaratılacağını açıkladı.
 
Boğaz hattının arkası fiyat
Projede 260 otel odasının yanı sıra 28 adet de uzun ve kısa süreli kiralanabilir, otel hizmetlerini verildiği 1+1 stüdyo dairelerin bulunacağını açıklayan Çebi, fiyat olarak da ‘Boğaz hattının hemen arkasında' olacaklarını ifade etti.
Çebi, İstanbul'da Mövenpick, Bodrum'da ise Doria oteliyle faaliyet gösterdikleri turizm sektöründe büyüme hedeflerinin olduğunu, özellikle Taksim, tarihi yarımada ve Boğaz'da yeni otel yatırımları için yer baktıklarını da vurguladı. Savaş Çebi, Makyol'un inşaatta 4.5 milyar dolarlık portföyünün bulunduğunu, yıllık cirosunun da 800 milyon dolar düzeyinde olduğunu, yurtdışında inşaat yaptıkları ülkelerde de turizm yatırımlarına sıcak baktıklarını sözlerine ekledi.
 
ABD VE AVRUPA TOPARLANIYOR, İŞ HAYATI İYİ GİDİYOR
İSTANBUL'DA son günlerde otelcilik sektöründeki gelişmeleri değerlendiren Göktuğ Özdemir, “2009'a göre şehirde yüzde 11, Eylül ayına göre yüzde 19 artış var. Ekim-Kasım rakamları çıktığında bu artış daha da fazla olacak. Yazın normalde İstanbul'da oda fiyatları 100-110 euroya düşerdi ama şu anda 140 euro düzeyinde. Üst segmentte ise fiyatlar 180-200 euro düzeyinde” dedi. Ortadoğu pazarındaki beklenmedik artışın şehrin doluluğuna önemli katkısı olduğuna da dikkat çeken Özdemir, “Avrupa ve ABD'de de toparlanma başladı. İş hayatı da iyi gidiyor. Tüm bunlar şehre yaradı” diye konuştu.
 
BELEDİYE İSTEDİ, KAVŞAĞIN FİNANSMANINI ÜSTLENDİ
ETİLER'DEKİ otel inşaatının sürdüğünü, aynı zamanda otelin önünde belediyenin isteğiyle kavşak inşaatını da üstlendiklerini söyleyen Savaş Çebi, “Projelere ruhsat alırken belediyenin inşaat firmalarından yol, kavşak gibi talepleri oluyor. Biz de belediyenin isteğiyle 7-8 trilyonluk kavşak inşaatının finansmanını üstlendik. İnşaat 1 ay önce başladı, Kasım ayının ilk haftasında da bitecek” dedi.
 
İki yılda konut sektörüne girecek
SAVAŞ Çebi, konut sektörüne de girmeyi planladıklarını belirterek,”İstanbul Anadolu Yakası'nda arsalarımız var. Beylikdüzü'nde de arsamız var. 1-2 yıl içinde konut inşaatına başlayabiliriz. Lüks konut ve orta sınıfa hitap edenler inşaat düşünüyoruz. Burada da kendi markamızı kullanacağız. Mevcut arsalarımızı değerlendireceğiz” diye konuştu.
 
TURİZM YATIRIMLARI 1 MİLYAR $'A ÇIKACAK
MAKYOL Turizm Grup Başkanı Göktuğ Özdemir, turizm yatırımlarının büyüklüğünün 550 milyon dolar düzeyinde olduğunu belirterek, “3-4 yıl içinde bu rakamı 1 milyar dolara çıkaracağız. Marina yatırımımız da var. Kaş'taki marinamızı Setur'la 2011'de açacağız” dedi. Turizm grubunu Makyol'da ‘Ailenin para harcayan çocucuğuz' şeklinde tanımlayan Özdemir, ciroda turizmin payının yüzde 3-4 olduğunu açıkladı. Le Meridien'in dünyada 105 oteli olduğunu ve kısa sürede otel sayısını 125'e çıkaracağını da aktaran Özdemir, zincirin 85 otelinin Avrupa ve Ortadoğu'da olduğunu da hatırlattı.
  • Etiketler:

Yorum Yaz