maritbet girişmaritbet
Filipinler’deki Boracay  Adası turizme kapatıldı

Filipinler’deki Boracay Adası turizme kapatıldı

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, yılda 1.7 milyon turist alan Boracay adasını turistlerin ziyaretine kapatıldığını açıkladı.

Tayland'dan sonra Filipinler de doğayı korumayı para kazanmaya tercih etti. Filipinler'de, beyaz kumları ile bilinen Boracay adası yoğun turist trafiği nedeniyle uğradığı tahribatı önlemek için ziyarete kapatılıyor.

Boracay'a 1980'lerde başlayan turist akını, geçtiğimiz yıl 1.7 milyona ulaştı. Bunların arasında, adaya yanaşan kayda değer sayıdaki kruvaziyer gemileri de bulunuyor.

Başkanlık sözcüsü Harry Roque, Adanın 26 Nisan'dan itibaren turistlere kapatılacağına dair kararın bakanlar kurulu toplantısında alındığını belirtti.

Yapılan bir araştırmaya göre, adada bulunan 834 konut ve ticari yapıdan 716 tanesinin altyapı izninin olmadığı ve atık suların doğrudan denize akıtıldığı tespit edildi.

Şubat ayında adayla ilgili açıklama yapan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, adanın yanlış yönetildiğini ve bir lağım çukuruna döndüğünü, ''Denize bağlanmış borulardan pislik atığını gördüğüm sürece adaya turist gelmesine izin vermeyeceğim'' demişti.

Ada sakinler, ''Adadaki sorunların kaynağı olan tamamlanmamış altyapı yatırımlarının bitirilmesi için adeta yalvardık.'' diyerek mevcut durumdan hükümeti sorumlu tuttu.

Tayland da The Beach Plajı'nı turizme kapatmıştı

Bu arada Tayland da The Beach plajı, artan trafik nedeniyle bölgedeki mercan resiflerinin de zarar gördüğü, bunun üzerine yerel yönetim bölgeyi hazirandan itibaren 4 ay boyunca turizme kapatma kararı almıştı. Yerel yönetimin  bu kararı, “Hükümet, doğa ve çevreyi korumayı paraya tercih etti” şeklinde yorumlanmıştı.

ABD'li yıldız Leonardo DiCaprio'nun başrolünü oynadığı 'The Beach' filmi burada çekilmesinden sonra plaj, 'aşırı turist trafiğine sahne olmuştu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Filipinler’deki Boracay  Adası turizme kapatıldı
  • 09.04.2018 14:30

Filipinler’deki Boracay Adası turizme kapatıldı

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, yılda 1.7 milyon turist alan Boracay ...