maritbet girişmaritbet
Dünya markası Rixos Hotels Kuzey Afrika’ya odaklanacak

Dünya markası Rixos Hotels Kuzey Afrika’ya odaklanacak

Rixos Hotels Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Başak Erel, Grup olarak hedeflerinde Kuzey Afrika ve Körfez ülkeleri olduğunu, büyümenin devamını bu bölgelerden sağlayacaklarını söyledi

ERDİNÇ AKKOYUNLU / ANTALYA

 

Lüks otel işletmeciliğinin önde gelen markalarından Rixos Hotels, büyüme hedefinde yönünü Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika'ya çevirdi. Türkiye ve yurt dışında toplam 12 otel ile hizmet veren Rixos'un 2010 itibariyle 6 bin kişiye istihdam sağladığını söyleyen Rixos Hotels Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Başak Erel, şirketin hedeflerini anlattı. Magic Life Genel Müdürlüğü görevinden ayrılarak 31 Mayıs'ta Rixos'a geçen Erel, Rixos Sungate Genel Müdürü Cem Uzan ile birlikte düzenlediği toplantıda Rixos'un başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 50'yi aşkın ülke insanına hizmet verdiğini belirterek, grubun Doğu ve Orta Avrupa ile Akdeniz sahilleri, Körfez bölgesi, Kuzey Afrika'ya odaklanarak büyüme hedefini sürdüreceğini ifade etti. Erel, bu çerçevede grubun Rusya, Orta Asya ülkeleri, Libya ve Bahreyn de devam eden projeleri bulunduğunu vurguladı.

ÇALIŞAN SAYISI YÜZDE 78 ARTTI

Rixos'un en hızlı büyüyen lüks otel zincirlerinden olduğunu söyleyen ve bu büyümenin istihdam oranlarından da anlaşılabileceğini ifade eden Erel, 2008'de 1.951 kişi olan istihdam sayısının 2009'da yüzde 67 arttığını, 2010'a gelindiğinde ise bu oranın yüzde 78 artış ile Türkiye ve yurt dışındaki 12 tesiste 6 bine ulaştığını söyledi. Erel şunları söyledi: “İşsizlik sorununun olduğu bu dönemde bu istihdamı sağlayan bir grup olarak mutluyuz. Rusya, Ukrayna, Fransa, Tunus, Tayland, Endonezya, Kenya, Moldova, Belarus, Bulgaristan, Lübnan, Çin, Türk Cumhuriyetleri, Avusturya ve Hollanda vatandaşı olmak üzere 18 ülkeden çalışanımız bulunuyor. Yurt dışındaki otellerimizde ağırlıklı olarak yerel halktan kişiler çalıştırmaya özen gösteriyoruz” dedi. Başak Erel, Rixos Grubu olarak insan kaynağına yapılacak en önemli faydanın eğitimler olduğunu belirterek “Bu amaçla çalışanlarımıza yurt dışı deneyimi sağlamak amacıyla başarılı olanları Singapore Cornell Üniversitesi'nin Hospitality Management programına gönderiyoruz” dedi.

Restoranlar da marka olacak

Başak Erel, yakın dönemde Rixos bünyesindeki Türk restoranlarını da markalaştıracaklarını ve bu marka ile hem şehir hem de resort otellerinde hizmet vereceklerini açıkladı.

Rixos Premium Bodrum oda-kahvaltı konseptine geçecek

Başarılı uygulamalar sonucu bu yıl misafir sayılarının yüzde 30 arttığına dikkat çeken Erel, turizmde çeşitlilik hedefiyle 2011'de Bodrum'daki tesisin oda-kahvaltı konseptine dönüştürüleceğini kaydetti. Rixos Hotels, Türkiye'de ‘All Inclusive-All Exclusive' ilkesi doğrultusunda Rixos Premium Belek, Rixos Sungate, Rixos Premium Bodrum, Rixos Tekirova, Rixos Lares, Rixos Grand Ankara ve Rixos Konya, Kazakistan'da Rixos President Astana ve Rixos Almaty, Libya'da Rixos Al Nasr Tripoli, Hırvatistan'da Rixos Libertas Dubrovnik ve Ukrayna'da Rixos Prykarpattya olmak üzere toplam 12 otel ile hizmet veriyor. Martta açılan Rixos Al Nasr Tripoli yurt dışı yatırımlarının sonuncusu. Bu yıl yenilenen Premium Bodrum ve bu yıl gruba dahil edilen Rixos Lares ise grubun Türkiye'deki son yatırımları. Bu yatırımlarla Rixos Hotels'in yatak kapasitesi 6 bine çıktı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz