maritbet girişmaritbet
Çeşme Ilıca Otel termal merkez yapacak!

Çeşme Ilıca Otel termal merkez yapacak!

Ilıca Otel Genel Müdürü Yakup Demir, Çeşme'ye yaptıkları yeni yatırımı anlattı. Demir, Ilıca Otel olarak son 17 yılda her yıl Çeşme'de turizmi geliştirmek, şirketin turizm yapısını büyütmek ve ona güncel sinerji katmak için uğraş veren bir kurum olduklarını ifade etti

 

Çeşme'den kazandıklarını Çeşme'ye yatırdıklarını belirten Demir, "Oden İnşaat Turizm Ticaret Aş, Özilhan ve Özkardeş Aileleri olarak Çeşme sempatizanlığı var. Bu sempatimizi de yatırıma dönüştürüyoruz. Sevgimizi lafla değil, yatırımla destekliyoruz. Önce Ilıca Otel'i yeniledik. Arkasından aqua park geldi, hemen onun arkasında da kongre ve termal merkezi yapıyoruz" dedi. Bu projeyi hayata geçirmeden önce yurtdışında çok araştırma yaptıklarını söyleyen Demir, "Çeşme'de temalı bir termal merkezi oluşturmadan kış turizmi yapmanın mümkün olmadığına inandık. Bunun doğrultusunda termal merkezlerini araştırdık, inceledik. Benim öngörüm ve patronlarımızın desteğiyle Türkiye'nin en büyük, güncel ve konseptli termal merkezini yapacağız. Bu bir spa merkezi değil. Her yerde spa merkezi var. Biz termal merkezi yapıyoruz" dedi. 
 
Termal merkezinin yaklaşık 2 milyon dolara mal olmasıyla Çeşme'deki en büyük yatırımcı olduklarını vurgulayan Demir, "Şu anda Çeşme'de en büyük yatırımcıyız, geçen yılda böyleydi, umarım önümüzdeki yılda ve bundan sonraki yıllarda da öyle olur" dedi. 
 
Açılış mayısta 
 
19 Mayıs 2013 tarihinde açılması düşünülen bin metrekareye ulaşan termal merkezde mağaralar, şelaleler, amazonlar, egzotik ağaçlar olması planlanıyor. Demir projeyi şöyle anlattı; "Termal şelale akacak, onun altında mağaralar olacak, kaydıraklar koyacağız. Tepeler olacak, volkanik kayalar içinden termal su fışkıracak. Yarı kapalı bir alanda iki katlı havuz yapacağız. Jakuziler olacak. Macera parkı gibi olacak. İnsanların kışın dinlenmesi ve eğlenmesi tatil yapması için burayı açıyoruz." 
 
Merkezde konsept localarda olacağını söyleyen Demir, terasta 24 saat yaşanan yirmiye yakın loca inşa edileceğini söyledi. Çeşme'nin tüm güzelliklerine, denizine, kumuna, insanına, çevresine, bahçesine uygun bir proje yaptıklarını belirten Ilıca Otel Genel Müdürü, "Tam bir Çeşme konseptini uyguluyoruz. Denize nazır böyle bir projeyi ilk defa biz yapıyoruz" dedi. 
 
Sadece odayla olmaz 
 
Çeşme'nin kış turizminin canlanması gerektiğini ifade eden Demir sözlerini şöyle tamamladı; "Genel olarak Çeşme turizmine baktığımızda kış turizminin sıkıntılı olduğunu görüyoruz. Ancak temalı projelerle (toplantı salonları, kongreler, aktiviteler) bu sıkıntıların aşılabileceğine inanıyoruz. Sadece ev ve oda yaparak Çeşme'yi geliştirmek yanlış olur. Çeşme'ye birazcık aktivite katmak lazım. O zaman insanlar geliyor. Bunu yerel yönetimlerin de desteklenmesi lazım."
 
Çeşme Life

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çeşme turizmde son yılların en hareketli dönemini geçiriyor!
  • 27.08.2022 09:35

Çeşme turizmde son yılların en hareketli dönemini geçiriyor!

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, Çeşme'deki otelle ...

Lavobalarda tüm ihtiyaçlar tek muslukta buluştu!
  • 23.12.2020 11:19

Lavobalarda tüm ihtiyaçlar tek muslukta buluştu!

Sıvı sabun, su ve kurutma tek muslukta birleşerek özellikle ortak alan kullanıml ...

Mutfaklarda fıskiyeli musluk devri!
  • 17.12.2020 17:30

Mutfaklarda fıskiyeli musluk devri!

Mutfak evyelerinde daha kapsamlı yıkama sağlayan fıskiyeli muslukların kullanımı ...

Dali Yatak Odası evlerin havasını değiştirecek
  • 27.02.2021 14:01

Dali Yatak Odası evlerin havasını değiştirecek

Sadeliğin gizli iddiasını, tasarımın her detayına yansıtan Dali Yatak Odası, zar ...

Kaz Gölü ziyaretçi akınına uğruyor!
  • 02.11.2020 11:16

Kaz Gölü ziyaretçi akınına uğruyor!

Tokat Pazar ilçesindeki Kaz Gölü'nde ziyaretçi patlaması yaşandı. Göl, 2006'da Y ...

Oteller doldu, Çeşme'nin yüzü güldü
  • 30.09.2020 12:20

Oteller doldu, Çeşme'nin yüzü güldü

ÇEŞTOB Başkanı Demir, "Çeşme farklı, cesareti var, hedefi var" dedi. ...