maritbet girişmaritbet
Avrupalılar lüks otel alma eğilimlerini korumaya devam ediyor!

Avrupalılar lüks otel alma eğilimlerini korumaya devam ediyor!

Jones Lang LaSalle Hotels’in En Son Yapmış Olduğu Otel Yatırımcıları Duyarlılık Araştırması’na göre, Avrupa’nın kilit pazarlarında lüks otel alma eğilimi gücünü korudu

Jones Lang LaSalle Hotels'in en son yapmış olduğu Otel Yatırımcıları Duyarlılık Araştırması'na göre, katılımcıların %40'ı önümüzdeki 6 ay boyunca eğilimlerinin varlık “satın almak” yönünde olacağını ve Almanya'daki kilit şehirlerin yanı sıra Londra, Varşova, Viyana, Amsterdam ve Paris gibi Avrupa'daki önemli pazarlara yöneleceklerini belirtti.

Jones Lang LaSalle Hotels Kuzey Avrupa CEO'su Jon Hubbard “Araştırma sonuçları, Avrupa'daki ekonomik problemlere karşın otel gayrimenkullerine olan güvenin arttığını göstermiştir.Beklenen kapitalizasyonoranı  ortalama %7,2 seviyesinde kalırken, Paris, Londra ve Almanya'nın kilit şehirlerindeki agresif teklif vermesüreçleri fiyatların tavan yapmasına neden olmuştur. İç verimlilik oranı beklentileri gözle görülür şekilde gerilemiş, 170 baz puan düşüşle %13,7 seviyesine oturmuştur; ki bu düşüş de Avrupa'daki otel gayrimenkullerine devam etmekte olan güçlü yatırımcı ilgisinin bir göstergesidir.
 
Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki en rağbet edilen gayrimenkullere bakıldığında, katılımcıların %28,8'i lüks otelleri satın almayı hedeflediğini belirtmiştir; ki Mayıs 2012'de yapılan Otel Yatırımcıları Duyarlılık Araştırması'na göre bu sınıfa olan ilginin ciddi bir biçimde artmış olduğu gözlenmiştir. Güncel araştırma sonuçlarına göre, ekonomik/limitli hizmet veren oteller ve uzun dönem kalışlı otellergibi daha alt kategoride olan sınıflar ise en az ilgi gören gayrimenkul tipi olmuştur. Ancak, gelişmekte olan pazarlardaki olanaklardan ötürü Orta ve Doğu Avrupa'daki yatırımcıların ekonomik otellere olan ilgisinin sürdüğü görülmüştür. 
Kaliteye olan ilginin artması beklentisi sebebiyle, yatırımcılar Varşova, Stockholm, Münih ve İstanbul'da beklenen kapitalizasyon oranının daha da düşeceğini düşünmektedirler. Sürpriz bir sonuç ise, Batı Avrupa'daki beklenen getiri (kapitalizasyon) oranının en düşük seviyede çıkmış olmasıdır, Paris'teki oran %6,1,Londra'daki oran ise %6,3 seviyesindedir.
Araştırma, yatırımcıların otel performansları konusunda kısa ve orta vadede olumlu bakmaya devam ettiklerini ortaya koymuştur; ancak bir önceki araştırmaya kıyasla özellikle orta vadede daha temkinli bir yaklaşım söz konusudur.
 
Araştırmadaki 37 şehir içinden, % 51'nin (19) 6 aylık kısa vadede performans açısından büyüme göstermesi beklenmektedir. Orta vadede performans büyümesi 6 ay önce yapılan araştırmada 31 şehirde beklenirken, bu sayı yeni araştırmada 24'e gerilemiştir.” açıklamasında bulundu.
 
Jones Lang LaSalle Hotels Avrupa Kıtası CEO'su Christoph Härle ise yaptığı açıklamada “Her ne kadar yatırımcılar otel performansları konusunda genel olarak olumlu beklentilere sahip olsa da, Güney Avrupa'daki kurumsal ve resort pazarlarındaki zorluklardan ötürü, kısa vadede bu bölgelerle ilgili performans beklentilerinin düştüğünü gözlenmiştir. Örneğin, Madrid, Lizbon ve Milano gibi pazarlarda oda başı gelirler düşmeye başlamıştır. Ancak, olumlu gelişmelere bakıldığında, İskandinav pazarı mevcut pazardaki başarısı ve bir tatil destinasyonu olarak büyümeye başlaması sebebiyle, yatırımcıların kısa vadede güvendikleri bir pazar konumuna gelmiştir. Performans açısından en olumlu öngörü, Alman otel pazarının en iyi sonuçlarına sahip Münih için olmuştur”  dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

THY'den Güney Avrupa'ya seyahat edeceklere özel kampanya!
  • 17.02.2022 11:31

THY'den Güney Avrupa'ya seyahat edeceklere özel kampanya!

Türk Hava Yolları (THY), Güney Avrupa ülkelerinden İtalya, Fransa, Portekiz, İsp ...

Milano Citylife projesi tamamlanıyor
  • 11.09.2021 12:15

Milano Citylife projesi tamamlanıyor

Bjarke Ingels Group, Milano'nun CityLife bölgesine açılan kapısı niteliğindeki p ...

3D yazıcı robotlar çelik köprü yapacak!
  • 17.06.2015 10:33

3D yazıcı robotlar çelik köprü yapacak!

Hollandalı 3D yazıcı araştırma ve geliştirme firması MX3D bir ilke imza atacak. ...

İşte Avrupa'nın en büyük altyapı projesi!
  • 11.06.2015 10:48

İşte Avrupa'nın en büyük altyapı projesi!

İngiltere’nin başkenti Londra'nın taşımacılık sistemini rahatlatmak için hayata ...

Altın kaplama bagaj arabası hizmetinizde!
  • 05.06.2015 11:27

Altın kaplama bagaj arabası hizmetinizde!

Londra’daki Heathrow Havalimanı’nda bulunan ‘Kraliçe Terminali’nde altın kaplam ...

Kırklardağı Konakları Diyarbakır'a modern yaşam merkezi inşa ediyor!
  • 24.05.2012 14:39

Kırklardağı Konakları Diyarbakır'a modern yaşam merkezi inşa ediyor!

Kırklardağı Konakları Diyarbakır'da modern yaşam merkezi inşa ederek Doğu'nun Pa ...