maritbet girişmaritbet
TOKİ’den %15 indirim ve 120 ay vadeyle ev ve işyeri!

TOKİ’den %15 indirim ve 120 ay vadeyle ev ve işyeri!

TOKİ, mülkiyetinde bulunan 90 adet işyeri ile 14 adet konut olmak üzere toplam 104 adet taşınmazı satışa çıkardı


TOKİ, mülkiyetinde bulunan 90 adet işyeri ile 14 adet konut olmak üzere toplam 104 adet taşınmazı satışa çıkardı. 25 Ocak 2011 tarihinde gerçekleştirilecek Açık artırmaya ilişkin bankacılık hizmetleri Türkiye Halk Bankası A.Ş. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından yürütülecek.
Satış işlemlerine yönelik tanıtım ve satış organizasyonu hizmetleri Eskidji A.Ş. tarafından yerine getirilmektedir.
 
Başvuru sırasında neler gerekecek
- Fotoğraflı nüfus cüzdanı,
- Vatandaşlık kimlik ve Vergi sicil numaraları,
- Yetkili Banka Şubelerine Nakit olarak;
• Muhammen bedeli 100.000.- (Yüzbin) TL ye kadar olanlar için 5.000.- (Beşbin) TL,
• Muhammen bedeli 100.000.- (Yüzbin) TL ile 200.000.- (İkiyüzbin) TL arasında olanlar için
10.000.- (Onbin) TL,
• Muhammen bedeli 200.000.- (İkiyüzbin) TL nin üstünde olan taşınmazlar için 50.000.-
(Ellibin) TL katılım teminatı ödemek zorundadırlar.
- Başvuruların vekaleten yapılması durumunda, satışlarla ilgili tüm belgeleri düzenleme, imzalama, beyan ve taahhütlerde bulunma yetkisini içeren vekaletname,
- Başvuru bir tüzel kişilik adına yapılacak ise, Şirketin yetki belgesi ve yetkili kişinin vekalet ile imza sirküleri.
(Alıcılar başvuru sırasında “Açık Artırma Satış Şartnamesi”ni imzalayacaklardır.)

 
ÖDEME KOŞULLARI:
• Satışa sunulan işyeri için %15 peşinata 120 ay vade sayısı belirlenmiştir. Meskenlerde ise Sivas Gölova Projesi kapsamındaki konutlar için 4.000.-TL peşinata 180 ay vade, diğer projeler kapsamındaki konutlar için %15 peşinata 120 ay vade sayısı belirlenmiştir.
• Bütün taşınmazlar Açık Artırmaya vadeli muhammen bedellerle çıkacak olup, Bankada yapılacak sözleşme imzalama aşamasında, dileyen katılımcılar peşin ödeme talebinde bulunabileceklerdir; bu durumda, hiçbir taşınmaz için peşin ödeme indirimi yapılmayacaktır.
• Muhammen bedeller, bütün projeler için KDV hariç olarak belirlenmiş olup, vadeli işyeri satışları ile İstanbul Bahçeşehir Avrupa Konakları kapsamındaki konutların satışlarında satış performansının artırılması için, Gayrimenkul Satış Sözleşmesinde belirtilen satış bedeli ve teslim tarihine kadar gerçekleşen dönem artışları toplamı üzerinden hesaplanan tutar esas alınarak 3065 sayılı yasa kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden hesaplanan Katma Değer
Vergisi tutarı, taşınmazın (işyeri/konut) tesliminden sonraki vadelere yayılarak tahsil edilecek, ayrıca vade sonuna kadar altı aylık artış dönemlerinin başında borç bakiyesine uygulanan artış tutarı üzerinden hesaplanan KDV tutarı kalan vadelere yayılarak, peşin işyeri satışları ile diğer konutların satışlarında ise projenin teslimi aşamasında peşin olarak tahsil edilecektir.
• Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalama aşamasında sözleşmeye ilişkin (tek nüsha) damga vergisi ile vb. giderler alıcı tarafından ödenecektir.
• Borç bakiyesi ve aylık taksitler, her altı ayda bir (Ocak ve Temmuz), (İstanbul
Küçükçekmece Halkalı 3. Etap 2. Bölge, Osmaniye Düziçi) (Adıyaman Merkez Esentepe, Ankara Polatlı 1. ve 2. Etaplar, Çanakkale Biga 1. Etap, Kırşehir Kaman ve Sivas Gölova 2. Etap) Projelerinde bir önceki 6 aylık döneme ait TÜFE, ÜFE ve Memur Maaş Artış oranlarından en düşük olanı, diğer projelerde ise bir önceki 6 aylık döneme ait Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak sözleşme imzalama tarihine bakılmaksızın İdarece belirlenecek orana göre artırılacaktır. İlk taksit ödeme tarihi sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olup, söz konusu satışlar ile ilgili ilk artış uygulaması Temmuz 2011 tarihinde realize edilecektir.
• Vadeli satışlarda belirlenen peşinat oranları asgari oranlar olup, dileyen alıcılar kredilendirilen borç bakiyelerini düşürebilmek amacıyla satış tarihinde ek peşinat ödemesi hakkına sahiptir.
• Satış işlemlerine yönelik reklam, tanıtım, pazarlama ve satış organizasyonu hizmetleri Eskidji Müzeyedecilik Ticaret İthalat İhracat A.Ş. tarafından yerine getirilecektir. Bu çerçevede, satış işlemlerinde, Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin imzalanması esnasında, alıcı adayının, Eskidji Müzayedecilik Ticaret İthalat İhracat A.Ş.'nin KDV Hariç satış bedeli üzerinden alınan %1,69 (yüzdebirvirgülaltmışdokuz) + KDV (%1,69 komisyon bedelinin %18'i) oranındaki komisyon bedelini yatırması gerekmektedir.
• Ayrıca, sözleşmeden doğan Banka Komisyonu alıcıya aittir.

 

Satış listesine ulaşmak için tıklayınız!


Tel: 444 45 45
www.eskidji.com
  
www.toki.gov.tr
 

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz