maritbet girişmaritbet
Özak-İnt-er'den TOKİ Kağıthane arsasına 500 milyon TL!

Özak-İnt-er'den TOKİ Kağıthane arsasına 500 milyon TL!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kağıthane İlçesi Merkez (Arıcılar) Mahallesi’ndeki arsanın ihalesini bugün gerçekleştirdi.

Toplu konut uygulamalarının yanı sıra birçok ilde değerli arsaları arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi ile satışa çıkaran TOKİ, Kağıthane'deki değerli arsası için ihale düzenledi. İstanbul İli Kağıthane İlçesi Merkez (Arıcılar) Mahallesi Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım İşi” ihalesi bugün saat 11.00'de yapıldı. 

ÖZAK-İNT-ER ORTAKLIĞI'NDAN 500 MİLYON LİRALIK TEKLİF!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Halkalı-Küçükçekmece adresinde gerçekleştirilen ve yoğun katılım görülen ihaleye toplam 14 firma tekliflerini sundu. 3 aşamada yapılacak olan ihalenin bugün düzenlenen 1. aşamasında firmalar kıyasıya yarıştı. İhalede Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.ve İnt-er Yapı İş Ortaklığı en yüksek teklifi verdi. Ortaklık; arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 500 milyon lira önerirken, şirket payı toplam geliri olarak ise bu rakamın yüzde yüzde 30'una karşılık gelen 150 milyon lirayı TOKİ'ye teklif etti.

İstanbul'un Kağıthane ilçesi Merkez (Arıcılar) Mahallesi'nde yer alan söz konusu arsa 7755 Ada, 4 Parsel, 7756 Ada, 2 Parsel, 7756 Ada, 3 Parsel üzerinde bulunuyor. Ticaret+konut alanı fonksiyona sahip olan arsaların toplam yüzölçümü 22 bin 491 metrekare, emsale esas inşaat alanı 40 bin 485 metrekare büyüklüğüne sahip. Emsali ise 1,80 metre olarak belirlendi. Yani arsa üzerinde ticaret+konut+cami ve park alanından oluşan karma bir proje yapılabilecek.

Arsanın 7756 Ada, 4 Parsel'ine de 803 metrekarelik cami alanı, 531 metrekarelik park alanı yapılması planlanıyor. Söz konusu işin süresinin işe başlama tarihinden itibaren 1265 takvim gününde tamamlanması öngörülüyor. 

İstanbul İli Kağıthane İlçesi Merkez (Arıcılar) Mahallesi Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım İşi ihalesine katılan 14 firma şu şekilde;

  1. Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.&İnt-er Yapı İnşaat  Turizm San. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı,
  2. Esta&İntek Ortaklığı,
  3. Artaş&Bemay&Aksoy İş Ortakjlığı, 
  4. Fema İnşaat, 
  5. Dağ Mühendislik, 
  6. Torkam İnşaat, 
  7. Fuzul Yapı&İstanbul Teknin Arı İnşaat İş Ortaklığı,
  8. Ak Yapı,
  9. Güney Gayrimenkul&Başyapı&Elit Vizyon İş Ortaklığı
  10. Seha İnşaat,
  11. Yılmaz İnşaat
  12. Esta&EGG Yapı&A Yapı İş Ortaklığı,
  13. Makro İnşaat,
  14. Günyüzü İnşaat

İhaleye katılan firmaların tekliflerinin önünüzdeki günlerde açıklanacak. İhaleye katılan firmalar için yapılacak değerlendirme sonucu davet edilen firmalarla ihalenin ikinci oturumu gerçekleştirilecek.   

Ayrıntılar için tıklayınız!

Emine Pile/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özak-İnt-er'den TOKİ Kağıthane arsasına 500 milyon TL!
  • 13.07.2017 14:03

Özak-İnt-er'den TOKİ Kağıthane arsasına 500 milyon TL!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kağıthane İlçesi Merkez (Arıc ...