maritbet girişmaritbet
TAV İnşaat T-Park’la yeraltına indi

TAV İnşaat T-Park’la yeraltına indi

TAV İnşaat ile Gün Beton'un ortak şirketi TAV G, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden toplam 16 otoparklık ihale kazanarak ilk otoparkı İstanbul Emniyetevler'de devreye aldı

Kaynak: Beste Önkol / Milliyet


TAV G Otopark Yapım Yatırım ve İşletme Genel Müdürü Nurzat Erkal, 2008'de Gün Beton'un iki beşli ihaleyi kazanmasından sonra işin büyüyeceğini öngörerek kendileriyle yüzde 50-50 ortaklık yaptıklarını ifade etti. Üçü beşli grup, biri tek olmak üzere 16 otopark ihalesini yap-işlet-devret modeliyle aldıklarını, bunları T-Park markasıyla işleteceklerini anlatan Erkal, ilk yeraltı otoparkı İstanbul Emniyetevleri'nde devreye aldıklarını, yıl sonuna kadar Vatan Caddesi'nde Murat Paşa mevkindeki yeraltı otoparkını devreye alacaklarını ifade etti.

30 yıllık işletme hakları olduğunu ifade eden Erkal 9 bin metrekarelik otoparka KDV hariç 5 milyon TL yatırım yapıldığını söyleyerek şunları anlattı:
"Yeraltı otoparklarının üzerini yeşil alan olarak yapıyoruz. 3-4 kattan oluşacak olan yeraltı otoparklarının alanı 6 bin-9 bin metrekare, kapasitesi de 200-300 araç arasında değişecek. 16 otoparkın toplam kapasitesiyse yaklaşık 4500 araç olacak. Lokasyonlara göre vale hizmeti de vereceğiz. Yapılan yatırımın geri dönüşümü doluluk oranlarına da bağlı olarak 5-6 yılda gerçekleşecek."

Saati 5 lira
Otoparkların fiyat tarifelerin belediye tarafından oluşturulan tarifeye uygun olduğunu dile getiren Erkal, "Otoparkların bulunduğu lokasyonlara bağlı olarak fiyatlar değişmekte. Ancak Emniyetevleri baz alacak olursak, 0-1 saat arası 5 TL. Aylık ise 125 TL. Ayrıca otoparklarımızda en gelişmiş sistemleri kullanıyoruz. Güvenlik anlamında da TAV Güvenlik'ten de destek aldık" dedi.

Belediyenin açacağı tüm ihalelerle ilgilendiklerini anlatan Erkal proje kapsamında yeraltı dışında yer üstü, hemzemin otoparklarda yapabileceklerini söyledi. Erkal, "Gelecek dönemde Ankara, Adana, Antalya gibi kentlerde yerel yönetimler de ihaleler açarsa onlarla da ilgilenmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
  • Etiketler:

Yorum Yaz