maritbet girişmaritbet
Orka Grup, Louis Vuitton'u beklemeye aldı!

Orka Grup, Louis Vuitton'u beklemeye aldı!

Louis Vuitton'dan gelen ortaklık teklifini beklemeye alan Orka Grup, kararını 2012 sonunda verecek

 

Louis Vuitton'dan gelen ortaklık teklifini beklemeye alan Orka Grup, kararını 2012 sonunda verecek. Süleyman Orakçıoğlu, 'Şu anda masamızda en az Louis Vuitton kadar değerli 3 teklif var. Ticari boyutta daha da güçlendikten sonra kararımızı vereceğiz' dedi
 
Damat, Tween, DS, ADV gibi markaların sahibi Orka Grup, Louis Vuitton'ın finansal yatırım kolu L Capital'den kendilerine gelen teklif mektubuyla başlayan görüşmelerini 2012 sonuna kadar masada bekletme kararı aldı. Orka Grup Başkanı Süleyman Orakçıoğlu beklemelerinin gerekçesini 'Şu anda dikkat çekiyoruz ama yarın dikkat çekmenin de ötesine geçeceğiz' diye açıkladı. 'Louis Vuitton'a hayır demediniz ama önce okulu bitireyim sonra evleniriz mi dediniz' sorumuza, 'Biz şu anda rölans çekmiş durumdayız. Aynen böyle oldu' cevabı veren Orakçıoğlu 'Ayrıca en az Louis Vuitton kadar önemli 3 teklif daha var' dedi.
 
HEDEF ALMAN BORSASI
 
Al Capital dikkat çekse de kendilerinin 'Yapmalı mıyız? Yaparsak hangisini yapmalıyız' diye düşündüğünün altını çizen Orakçıoğlu Alman borsasıdan gelen teklifin kendisini daha çok  heyecanlandırdığı sinyalini verdi. Alman borsasından 'Bize benzer boyutta bir firmayla yaptığınız bir çalışmayı gönderir misiniz' talebi ilettiklerini belirten Orakçıoğlu, L Capital'in Başkanı Daniel Piette'nin bütün ekibiyle İstanbul'a geldiğini ve bundan kimsenin haberi olmadığını anlattı.
 
ÇATALHÖYÜK KONSEPTİNİ MAĞAZALARA ALDIK
 
Orka Grup içeriğinde Çatalhöyük'ten beslenen yeni bir konsepti hem mağazalarına hem de ürünlerine taşıdığı hızlı değişim sürecine girdi. Marmara Forum, Akbatı AVM İzmir, Antalya, İzmit gibi mağazalarına uyguladıklarını anlatan Süleyman Orakçıoğlu konsept içerisinde Çatalhöyük'ün ilk kralının mühründe taşıdığı sembolü Damat'a, dünyadaki ilk erkeklik sembolü olan koç başını da Tween'e uyarladı. Tüketicinin markayı algılama sürecinin 3 saniyeyle sınırlı olduğunu ifade eden Süleyman Orakçıoğlu, 'Bu bizim kimliğimiz artık. Sadece mağazalarda değil, ürünlerde de bu kültürün izleri olacak' dedi.
 
Uzakdoğu'ya koleksiyon gönderip 'üst'ü hedefledi
 
2013 itibarıyla modada tasarımın merkezi haline gelen Japonya'ya koleksiyon göndermek için Tokyo, Şangay ve Hong Kong'u hedefleyen bir çalışma içine girdiklerini ifade eden Orakçıoğlu, 
6 ay önce bir çalışma sürecine girdik. Orada ilk hedefimiz üst segment department storelara girmek. Bunlardan biri de İsetan olacak. Aklınıza gelebilecek birçok lüks marka orada. Şu an orası için prensipte anlaştık ve hazırlık yapıyoruz' dedi.
 
Tüketiciler çok tepki gösterdi
 
Orakçıoğlu Fransa ile 'soykırım gerginliği' döneminde L Capital'la ortaklık konusunda tüketicilerinden tepkiler aldıklarını da şöyle anlattı: Bir daha Damat'tan bir şey almam' diyenler de oldu. Ben kimsenin Louis Vuitton'a hayır diyeceğini düşünmezdim.
 
Şenay KÖŞDERE/Akşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Orka Holding'den Giresun'a 30 milyon TL'lik yatırım
  • 12.10.2021 16:14

Orka Holding'den Giresun'a 30 milyon TL'lik yatırım

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Üçüncü üretim tesisimi ...

Louis Vuitton Tokyo mağazası göz kamaştırıyor!
  • 30.03.2021 11:21

Louis Vuitton Tokyo mağazası göz kamaştırıyor!

Louis Vuitton'un Tokyo'daki 7 katlı mağaza binası yenilenerek hizmete açıldı. Bi ...

Konya, 4 büyüklüğünde depremle sallandı
  • 30.09.2020 09:04

Konya, 4 büyüklüğünde depremle sallandı

Konya'nın Emirgazi ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremden s ...

'Bazı AVM’ler sanki uzayda yaşıyor gibi davranıyor'
  • 31.08.2018 17:28

'Bazı AVM’ler sanki uzayda yaşıyor gibi davranıyor'

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, döviz kurlarına paralel ...

Damat, Tween ve D’S Damat Romanya’dan sonra İspanya’ya geçiyor!
  • 22.08.2013 09:38

Damat, Tween ve D’S Damat Romanya’dan sonra İspanya’ya geçiyor!

ORKA Grup bünyesinde faaliyet gösteren Damat, Tween, D’S Damat Romanya’da 7 mağa ...

Damat Pakistan ve Tunus’ta iki yeni mağaza açtı!
  • 04.08.2013 13:22

Damat Pakistan ve Tunus’ta iki yeni mağaza açtı!

Bünyesinde bulundurduğu Damat, Tween ve D’S Damat markalarıyla, Türkiye erkek gi ...