maritbet girişmaritbet
Eczacıbaşı Rusya’daki ikinci tesisini faaliyete geçirmeye hazırlanıyor!

Eczacıbaşı Rusya’daki ikinci tesisini faaliyete geçirmeye hazırlanıyor!

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Karodan Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeki Şafak Ozan, banyo ve karo ürünleriyle sektöre öncülük eden firmalarının VitrA, Artema, Engers, Villeroy&Boch, Burgbad ve İntema Mutfak markalarıyla sektöre hizmet verdiğini söyledi.

 

Bin 600'ü yurtdışında olmak üzere toplam 6 bin 250 çalışanı bulunan grubunu, 15 üretim tesisiyle faaliyetlerini sürdürdüğünü söyleyen Ozan, “Bozüyük (Bilecik), Gebze (İzmit) ve Tuzla'da (İstanbul) olmak üzere yurtiçinde altı, Almanya, Fransa ve Rusya'da ise dokuz tesis yer alıyor. Yakın zamanda Rusya'daki ikinci üretim tesisini de faaliyete geçireceğiz. Grubun yıllık üretim kapasitesi; 5 milyon adet seramik sağlık gereci, 35 milyon metrekare seramik kaplama malzemesi, 2.5 milyon adet armatür, 350 bin adet küvet ve duş teknesi ve 340 bin modül banyo mobilyasından oluşuyor” şeklinde bilgi verdi.

Bu yıl stratejik pazarları olan Türkiye, Almanya ve Rusya'da pazar paylarını artırmak istediklerini açıklayan Ozan, “Bu sayede bir yandan Almanya'da pazar liderliğimizi ve Türkiye'de hedef segmentlerdeki lider konumumuzu güçlendirirken, diğer yandan da yeni girdiğimiz Rusya pazarında agresif büyüme sürecine devam etmiş olacağız. Rusya'da faaliyete geçireceğimiz ikinci tesisi de bu hedefin bir parçası olarak görüyoruz” dedi.

Rusya'daki yatırımlar 2008 yılında başladı

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun önümüzdeki yıllar için Rusya ve gümrük birliği içindeki bölge ülkelerini yeni güçlü pazarı olarak belirlediğine işaret eden Zeki Şafak Ozan, buraya sadece üretim yatırımı değil, pazarlama ve depo yatırımları da yaptıklarını açıkladı. Rusya'da üretimle ilgili yatırımlarına 2008 yılında başladıklarını vurgulayan Ozan, “2011 yılında Serkuphov'da hizmete açtığımız 25 bin metrekarelik alanda hizmet veren ve 30 milyon euro'luk yatırımla gerçekleştirilen karo fabrikamız, ekim ayında devreye girecek yeni üretim hattı ile yıllık 3.2 milyon metrekarelik üretim tim kapasitesine sahip olacak. Burası seramik ve porselen karoların yanı sıra yüzme havuzları için üretilen karo ve aksesuvarlar dahil yaklaşık 4 bin çeşit ürüne sahip fabrika, VitrA'nın yanı sıra Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun diğer markaları için de üretim yapıyor” açıklamasını yaptı.

Karo grubunun ürün gamı çok geniş

Grubun kara markaları hakkında da bilgi veren Zeki Şafak Ozan, VitrA'nın ürünlerinin yüzde 60'ından fazlasının ihraç edildiğini bilgisini verdi. Ozan, VitrA Karo'nun seramik, porselen ve cam karolardan oluşan 4 bin çeşit ürün imal ettiğini belirterek, “VitrA Karo, banyodan havuza, bahçe ve dış cepheye kadar pek çok farklı alanda kullanılmaya uygun ürünler sunuyor. Ayrıca Avrupa Birliği'nin eko-etiketini alan Türkiye'nin ilk seramik markası olma özelliğini taşıyor” diye konuştu. 1911'de kurulan Almanya pazarının tanınmış seramik kuruluşlarından Engers'in 2005'ten bu yana Eczacıbaşı bünyesinde faaliyet gösterdiğini de anlatan Ozan, “Engers'in üretim tesisleri, Alman seramik sektörünün merkezi Rheinland Pfalz bölgesinde yer alıyor” aktarımını yaptı. Ozan, yine karo grubunda yer alan Villeroy&Boch'un ise banyo grubu, karo seramik ve sofra ürünleri olmak üzere üç ana işkolunda faaliyet gösterdiğini belirterek, “2007'den bu yana Eczacıbaşı bünyesinde yer alan Villeroy&Boch'un karo seramik alanındaki faaliyetlerini yürüten V&B Fliesen GmbH, ikisi Almanya'da, biri Fransa'da olmak üzere üç fabrikada üretim yapıyor. V&B'nin banyo ve sofra ürünlerinin Türkiye'deki dağıtım ve satış faaliyetleri de Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu tarafından yürütülüyor” bilgisini verdi.

“Yılda 20 yeni ürünü piyasaya sürüyoruz”

Günümüzde beğenilerin, özellikle iç mekanlarda moda ve yaşam trendleri doğrultusunda şekillendiği görüşünde olan Zeki Şafak Ozan, “VitrA Karo olarak biz de trendlerden ilham alıyor ve her yıl ortalama 20 yeni karo serisini de pazara sunuyoruz” ifadesini kullandı. VitrA'nın 2013 karo koleksiyonlarının ışıltılı desenler, pastel renkler ve büyük ebat kullanımıyla sunulduğunu açıklayan Ozan şöyle devam etti: “VitrA Güzellik Çağı karo serisi zaman ötesi bir asaleti, VitrA Gizem Çağı karo serisi iddialı unsurları bir araya getiren çarpıcı estetiği, VitrA Masumiyet Çağı karo serisi doğal dokulardan gelen yalın güzelliği yansıtıyor. VitrA Sonsuzluk Çağı karo serisi ise modern şehir mimarisini, porselenin dayanıklılığıyla sunuyor. Büyük ebatlı karolar, zeminlere estetiğin yanı sıra, devamlılığı ve bütünlüğü taşıyor.”

VitrA Karo'nun üretiminin yüzde 60'ını 75'ten fazla ülkeye ihraç ettiğine de dikkat çeken Ozan, “Stratejik pazarlar olarak tanımladığımız Orta Avrupa, Britanya Adaları, Rusya ve Fransa gibi ülkelerin dışında İskandinavya ve Amerika'daki faaliyetlerimiz öne çıkıyor. Karo seramik ürünlerinde, Villeroy&Boch ve Engers markaları ile birlikte Almanya'da yüzde 12 pazar payıyla lider konumundayız. İngiltere'de yüzde 5 ve Orta Avrupa'da yüzde 5'lik pazar paylarıyla, sektörün en önemli oyuncuları arasında yer alıyoruz” dedi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nde 2 önemli atama
  • 03.07.2020 09:57

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nde 2 önemli atama

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri'nde CEO’luk görevine Özgen Özkan, Pazarlama Direktörlü ...

 Eczacıbaşı, VitrA ve Artema ile Rusya'da üretime 'devam' diyor
  • 03.10.2014 11:00

Eczacıbaşı, VitrA ve Artema ile Rusya'da üretime 'devam' diyor

Mayısta Rusya'da VitrA fabrikasını açan Eczacıbaşı, Artema için de kolları sıvad ...

Eczacıbaşı, Zeytinburnu’ndaki binasını sattı! Peki kime?
  • 16.09.2014 11:10

Eczacıbaşı, Zeytinburnu’ndaki binasını sattı! Peki kime?

Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı, Zeytinburnu’ndaki binasını 32 milyon liray ...

Eczacıbaşı Rusya’da ilk seramik sağlık gereçleri fabrikasını açtı
  • 19.05.2014 09:48

Eczacıbaşı Rusya’da ilk seramik sağlık gereçleri fabrikasını açtı

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, Moskova'ya 100 km uzaklıkta kurduğu seramik sağl ...

ÖİB ihaleleri ile Eczacıbaşı, Anadolu, Yaşar, Enka ve Kale ilgilenmedi
  • 30.10.2013 11:54

ÖİB ihaleleri ile Eczacıbaşı, Anadolu, Yaşar, Enka ve Kale ilgilenmedi

Bazı holdingler milyarlarca dolarlık özelleştirmeye ya çok az ilgi gösterdi, ya ...