maritbet girişmaritbet
Çimsa, çalışanlarıyla sürdürülebilirlik vizyonunu paylaşıyor

Çimsa, çalışanlarıyla sürdürülebilirlik vizyonunu paylaşıyor

Çimsa,sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda, çalışanlarına yönelik “Çimento sektöründe sürdürülebilirlik” toplantısı düzenledi

Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi'nin (WBCSD) himayesi altında faaliyet gösteren Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi'ne (CSI) Türkiye'den ilk üye olan Çimsa'nın ‘Sürdürülebilirlik' toplantısına, WBCSD-CSI Direktörü Philippe Fonta da katıldı. Türkiye'nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, tüm iş ve operasyonlarını sürdürülebilir gelecek hedefiyle gerçekleştiriyor. Bu doğrultuda, Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi'nin (WBCSD) Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi'ne (CSI-Cement Sustainability Initiative) üye olarak, 2013 yılında sürdürülebilirlik anlamında önemli bir adım attı. Çimsa sürdürülebilirlik vizyonunun çalışanlarla değerlendirildiği toplantıya, WBCSA-CSI Direktörü Philippe Fonta da katıldı. Fonta, Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi'nin (CSI), 100'den fazla ülkede operasyona sahip olan önde gelen 24 çimento üreticisinin (Çimsa dahil) katılımıyla gerçekleştirilen küresel bir girişim olduğunu belirtti. Tek bir sanayi sektörü tarafından üstlenilen en büyük global sürdürülebilirlik programlarından biri olan CSI'a üye şirketlerin, sürdürülebilir kalkınma arayışının güçlü bir gereklilik olduğuna inandığını söyleyen Fonta, tüm üyelerin, sürdürülebilir kalkınmaya yönelik ilerlemeyi hızlandırmak için faaliyetlerini belirleyerek, bu doğrultuda şirket olarak ve CSI işbirliği aracılığıyla yol aldığını ekledi. Ayrıca, global çimento sektöründeki sürdürülebilirlik gelişmelerini değerlendirirken, CSI üyelerinin sosyal ve çevresel sorumluluklarını açıkladı.

Çimsa'da karlı bir şekilde büyürken yaşanabilir gelecek için sektöre öncülük etmeyi hedeflediklerini belirten Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu ise “Çimsa'da sürdürülebilirlik yönetimini, çalışma kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Geniş ürün yelpazemiz, yenilikçi kadromuz, insana ve çevreye saygılı yaklaşımımızla tüm paydaşlarımız için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Tüm faaliyetlerimize entegre ettiğimiz sürdürülebilirlik anlayışımız, bizi, sektörümüzde sürdürülebilir kalkınma konusunda dünyanın çeşitli bölgelerinde kapsamlı çalışmalar yürüten Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi'ne taşıdı. Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi'nin bir parçası olarak sürdürülebilirlik konusunda önemli girişimlerin gerçekleşmesine katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Sektörün önemli bir oyuncusu olarak, büyümeyi sürdürülebilir kılmak, değişen dünya koşullarında, müşterilerimizin ve çalışanlarımızın farklılaşan ihtiyaçlarına, iş ortaklarımızla birlikte geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerle hızlı bir şekilde çözüm üretmek hedefiyle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Hacıkamiloğlu: “Başarılı iş çözümleri geliştirmek için tüm paydaşlarımızla el ele veriyoruz.” 

Gelecek 10 yıllık dönem için belirlediğimiz öncelikli hedeflerimizin tümü sürdürülebilirlik çalışmalarımızı destekliyor. Hep birlikte çok daha yaşanabilir dünya oluşturabileceğimize inanıyorum ve bu yolda tüm paydaşlarımızın desteklerinin çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Geçen yıl başladığımız ‘Paydaş Toplantıları'na bu yıl da devam edeceğiz. Paydaş diyalog ve entegrasyon çalışmalarımızı, sürdürülebilirlik ve raporlamanın beslendiği ve şeffaflığın temsilcisi olan önemli bir girişim olarak görüyoruz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çimsa’nın varlık satışı 110 milyon euro karşılığı 2 milyar TL bedelle tamamlandı
  • 29.07.2022 10:40

Çimsa’nın varlık satışı 110 milyon euro karşılığı 2 milyar TL bedelle tamamlandı

Sabancı iştiraki Çimsa’nın Kayseri ve Niğde Fabrikaları ile Ankara Öğütme Tesisi ...

Çimsa'dan 52 milyon TL'lik güneş enerjisi yatırımı!
  • 25.06.2022 00:36

Çimsa'dan 52 milyon TL'lik güneş enerjisi yatırımı!

Sabancı Topluluğu’nun global markası Çimsa, Afyon Fabrikası’nda çimento sektörün ...

Çimsa yılın ilk çeyreğinde cirosunu 1.355 milyon TL’ye çıkardı!
  • 11.05.2022 16:55

Çimsa yılın ilk çeyreğinde cirosunu 1.355 milyon TL’ye çıkardı!

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine g ...

Çimsa, sektöründe Türkiye'nin en mutlu işyeri seçildi!
  • 01.04.2022 17:25

Çimsa, sektöründe Türkiye'nin en mutlu işyeri seçildi!

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, Türkiye’nin En Mutlu İșyerleri Araștırması’nda T ...

Çimsa’nın cirosu %80 artışla 3,7 milyar TL’ye ulaştı
  • 23.02.2022 11:33

Çimsa’nın cirosu %80 artışla 3,7 milyar TL’ye ulaştı

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, geçen yıla göre cirosunu yüzde 80 artırarak 2 mi ...

Afyon Çimento’nun cirosu %53 artışla 413 milyon TL’ye yükseldi
  • 21.02.2022 16:37

Afyon Çimento’nun cirosu %53 artışla 413 milyon TL’ye yükseldi

Çimsa iştiraki Afyon Çimento, cirosunu geçen yıla göre %53 artırarak 270 milyon ...