maritbet girişmaritbet
Başaranlar Demir Çelik beyaz eşyaya özel geri dönüşüm tesisi kuracak!

Başaranlar Demir Çelik beyaz eşyaya özel geri dönüşüm tesisi kuracak!

Türkiye’de beyaz eşya türüne özel ilk geri dönüşüm tesisini kuracaklarını söyleyen Başaranlar Demir Çelik Geri Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Tekeli, “10 milyon TL maliyetle kuracağımız tesisin 2014 yılı ilk çeyreğinde faaliyete geçmesini planlıyoruz" dedi

Türkiye'de beyaz eşya türüne özel ilk geri dönüşüm tesisini kuracaklarını söyleyen Başaranlar Demir Çelik Geri Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Tekeli, “10 milyon TL maliyetle kuracağımız tesisin 2014 yılı ilk çeyreğinde faaliyete geçmesini planlıyoruz” dedi. Buzdolaplarının geri dönüşümünün yapılacağı tesisle ilgili yatırım sürecinin başladığını kaydeden Tekeli, ürünün içerdiği gazlar nedeniyle yatırımın tüm dünyada oldukça büyük bir öneme sahip olacağını ifade etti. Tekeli, tesisin faaliyete geçmesi durumunda, ilgili yasa çerçevesinde Türkiye'nin bütün illerinde hurdaya ayrılacak olan buzdolaplarının imhasını ve geri kazanımını sağlayarak, ülke ekonomisine önemli bir katkı sunacaklarını ve çevreyi önemli bir atıktan kurtarmış olacaklarını dile getirdi.

Firmanın 23 yıllık geçmişe sahip olduğunu anlatan Tekeli, İstanbul Bayrampaşa'daki geri dönüşüm tesislerinin yanı sıra 13 yıl Manisa yatırımlarını faaliyete geçirdiklerini söyledi. Bağlı şirketleri ile birlikte ülke ekonomisine ciddi katkı sunduklarını, 60 yıldır geri dönüşüm sektöründe olduklarını belirten Tekeli, “2005'te Gebze'de aynı iş kolunda faaliyette bulunan Ada Metal Geri Dönüşüm'ü, 2008'de İnegöl'de döküm radyatör ve doğalgaz kazanları üreten Adarad Döküm Ürünleri'ni, 2009'da Bilecik Bozüyük'de çelik kütük üretimi yapmak üzere 40 bin metrekarelik açık alanda Bilecik Demir Çelik'i kurduk. Bunların yanında  İstanbul, Bursa, Aksaray, Eskişehir, Ankara, Manisa, Romanya ve Kıbrıs'ta olmak üzere 12 hurda toplama merkezimiz bulunuyor” diye konuştu.

“Her yıl yüzde 20 büyüyoruz”

Aziz Tekeli, ambalaj atıkları, plastik ve metal atıkları gibi tehlikesiz atıkların yanı sıra tehlikeli atık ve  elektronik atık işleme konularında faaliyet gösteren Manisa'da 87 bin metrekarelik alanda kurulu entegre geri dönüşüm tesislerinin, tam anlamıyla bir geri dönüşüm çözüm ortağı olarak hizmet verdiğini vurguladı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) dahil olmak üzere Manisa'da faaliyet gösteren fabrika ve tesislerin yaklaşık yüzde 70'inin atıklarını tek başına Başaranlar'ın aldığını, Manisa ve İzmir'de 150'yi aşkın kuruma 300 konteyner ile hizmet verdiklerini bildiren Tekeli, “Her yıl yüzde 20 büyüyoruz. Ambalaj atıkları olarak plastik, ahşap ve kağıt yanında tehlikeli atık, metal ve maden hurdaları konusunda da faaliyet göstererek kendi alanımızda aynı tesiste tüm atıkları değerlendirebilen birkaç firmadan biri konumundayız” ifadesini kullandı.  

Aziz Tekeli, fabrika ve tesisin büyüklüğü ve atıklarının çeşitliliği fark etmeksizin, ülke çapındaki toplam 300 adetlik araç filosu ve bin 500 kişiyi aşkın personel ile hizmet verdiklerini dile getirerek, “Atık yönetimi konusunda hizmet verdiğimiz firmaların tek ve entegre çözüm ortağı olma anlayışını benimsedik. Bu kapsamda değerlendirilmesi ve ekonomiye kazandırılması mümkün tüm atıkların tek elden toplanması için çalışıyoruz” dedi.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...