maritbet girişmaritbet
Akfen Holding, limanın karşısında otel kuracak

Akfen Holding, limanın karşısında otel kuracak

Yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkarılan 629 metrekarelik metrekarelik arsa için en yüksek teklifi Akfen Holding verdi

 

Kaynak: SİNAN DOĞAN / Yeni Asır
 
Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü'nün yap-işlet-devret modeliyle otel veya iş merkezi yapılmak üzere ihaleye çıkardığı İzmir Alsancak Limanı'nın karşısındaki 629 metrekarelik arsa için en yüksek teklifi Akfen Holding verdi. Tepe Grubu ile beraber İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın Dış Hatlar Terminali'ni de işleten Akfen'in, Alsancak'taki arazide otel yapacağı öğrenildi.
 
Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü, daha önce iki defa ihaleye çıkardığı ancak yeterli talep gelmeyen Alsancak Limanı ile İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'nün hemen karşısında yer alan gayrimenkulü 8 milyon 477 bin lira muhammen bedelle ve 49 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkardı. İhale öncesinde 6 firma dosya aldı. Çarşamba günü Bölge Müdürlüğü'nde yapılan ihaleye ise Akfen ile Hiperbol firmaları teklif verdi. Kira bedeli üzerinden yapılan ihaleyi yüzde 17 artırımla Akfen Holding kazandı.
 
İZMİR'DE 2. YATIRIM
Hamdi Akın'ın yönettiği Akfen Holding, Tepe Grubu ile ortak olduğu TAV şirketi aracılığıyla İstanbul Atatürk Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı başta olmak üzere Türkiye'de ve yurtdışında bir çok havaalanının işletmesini yapıyor. Singapurlu ortağı ile Mersin Limanı'nı işleten Akfen'in inşaat, gayrimenkul, enerji, turizm alanlarında önemli yatırımları bulunuyor. Akfen'in İzmir'de kurmayı planladığı otel, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan sonra İzmir'e yapacağı ikinci yatırım olacak. Akfen, dünyaca ünlü Accors Hotels işbirliği ile Türkiye'de çeşitli şehirlerde Novotel ve İbis Otel zincirine bağlı oteller kurdu.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz