maritbet girişmaritbet
Antalya'da konutların çoğunun deprem sigortası yok!

Antalya'da konutların çoğunun deprem sigortası yok!

Antalya’da konutların üçte ikisinin zorunlu deprem sigortası bulunmuyor. Antalya yüzde 29,1 ile Akdeniz Bölgesindeki iller arasında sigortalılık açısından ilk sırada geliyor ancak Türkiye geneline bakıldığında 13. sırada yer alıyor.

 


Doğal Afet Sigortaları Kurumu DASK, Antalya'da önceki gün merkez üssü Korkuteli ilçesi olan 4.1 büyüklüğündeki yer sarsıntısının ardından, zorunlu deprem sigortasına dikkati çekti.

DASK üst düzey yöneticilerinden ve Eureko Sigortası Genel Müdürü Okan Utkueri, yaptığı yazılı açıklamada, toprakları ikinci derecede deprem risk bölgelerinde yer alan Antalya'nın gecikmeden depreme karşı önlem alması gerektiğini bildirdi. Utkueri, Antalya'da zorunlu deprem sigortası kapsamına giren 365 bin dolayındaki konuttan yaklaşık 106 binin depreme karşı sigortasının bulunduğunu anımsatarak, şu ifadelere yer verdi:

"Antalya'da konutların üçte ikisinin zorunlu deprem sigortası bulunmuyor. Antalya yüzde 29,1 ile Akdeniz Bölgesindeki iller arasında sigortalılık açısından ilk sırada geliyor ancak Türkiye geneline bakıldığında 13. sırada yer alıyor. İkinci dereceden deprem risk bölgesinde bulunan bu ilimizde Zorunlu Deprem Sigortasının acilen yaygınlaşması gerekiyor."

Bölge halkına geçmiş olsun dileklerini de sunan Utkueri, depremlerin her zaman "siyah beyaz sonuçlar" doğurmayacağına işaret ederek, acıyı yaşamadan önlem almanın gerekliliğinin öğrenilmesini istedi. Utkueri, "Can kaybına neden olmayan depremler bile konutlarımızda hasara yol açabilir. Zorunlu Deprem Sigortası sadece konutların yıkılması durumunda değil deprem kaynaklı her türlü hasarda tazminat ödüyor. Depremden sonra hayata devam edebilmek için Zorunlu Deprem Sigortası son derece önemli bir ihtiyaç" dedi.

Zorunlu Deprem Sigortası uygulaması, 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin ardından hayata geçirildi. Sigorta, depremlerin binalarda yarattığı maddi zararları teminat altına alıyor.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu DASK ise 2000 yılında kar amacı gütmeksizin Zorunlu Deprem Sigortası hizmeti vermek üzere, kamu ve özel sektör işbirliği oluşturuldu.

Zorunlu Deprem Sigortası, 30 dolayında şirketine bağlı yaklaşık 15.700 yetkili acente ve sigorta acentesi banka şubeleri tarafından yapılıyor. Sigorta şirketleri Zorunlu Deprem Sigortası yaparken aracılık görevini üstleniyor. Konutlar, DASK tarafından teminat altına alınıp herhangi bir hasar durumunda tazminat DASK tarafından karşılanıyor.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz