maritbet girişmaritbet
Yabancıya vatandaşlık hakkı sektörü heyecanlandırdı

Yabancıya vatandaşlık hakkı sektörü heyecanlandırdı

ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, yabancılara Türk vatandaşlığı verilmesinin önünü açan yönetmelik hakkında değerlendirme yaptı.

Türkiye'den en az 1 milyon dolar tutarında taşınmaz alan yabancıya vatandaşlık hakkı tanınmasının önünü açan yönetmelik sektör uzmanlarını umutlandırdı. Yeni yönetmeliğin emlak sektörüne büyük bir ivme kazandıracağını belirten ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, “Bu yönetmeliği bekleyen yabancı yatırımcılar var, şimdi onlar harekete geçecek. Yeni yönetmelik emlak sektörü için büyük avantaj sağlayacak ve sektöre canlılık getirecek” dedi.

Türkiye'den 1 milyon dolar tutarında taşınmazı 3 yıl satmamak kaydıyla alan yabancılara Türk vatandaşlığı verilmesinin önünü açan yönetmeliğin yürürlüğe girmesi, sektör uzmanlarını umutlandırdı.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, en az 1 milyon dolar tutarında taşınmazı 3 yıl satmama kaydıyla satın alan yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek.

EMLAK SEKTÖRÜNE BÜYÜK AVANTAJ SAĞLAYACAK 

Döviz getiren yabancılara vatandaşlık hakkı veren yeni yönetmeliğin emlak sektörüne ciddi avantaj sağlayacağını belirten ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, belli bir miktarın üzerinde konut alımı yapan yabancılara vatandaşlık hakkı konusunun uzun zamandır sektör temsilcileri tarafından talep edildiğini hatırlattı. 

Baygan “Bu kararı bekleyen yabancı yatırımcıların olduğunu biliyoruz. 1 milyon dolar yatırımla konut alan yabancılar emlak sektörüne direkt olarak katkı sağlayacak. 2 milyon dolar sermaye ile Türkiye'de yatırım yapan ve 3 milyon dolar tutarında mevduatı 3 yıl süre ile tutacak olan yabancılar ise her halükarda Türkiye'de ya konut satın alacak ya da kiralayacak. Yeni yönetmelik emlak sektörü için büyük avantaj sağlayacak ve sektöre ciddi canlılık getirecek. Yurtdışıdan Türkiye'ye yatırım kararını durduran ister fon, ister bireysel yatırımcı olsun tüm yatırımcıların Türkiye'yi tekrar uygun bir liman olarak görmesini sağlayacaktır. ERA Gayrimenkul olarak güçlü olduğumuz ERA Europe, Ortadoğu ve Uzakdoğu'dan bu tür sinyalleri almaya başlamıştık. ERA ülkelerinden, Türkiye'ye yatırım yapacak yatırımcılar için son 2 haftadır bazı talepler vardı. Yeni uygulama ile bu taleplerin işleme döneceğinden eminiz” diye konuştu.

Bütün bu teşviklerin hızlıca olmasının sektöre büyük ivme kazandıracağını belirten Baygan, konut satın almanın vatandaşlık getirmesi sonucu yüzde 2 -3 civarında olan yabancı konut satın alma oranının önümüzdeki günlerde artacağını söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mustafa Baygan: Kartal çok gelişiyor
  • 03.06.2016 16:14

Mustafa Baygan: Kartal çok gelişiyor

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, ‘Kartal'a Yatırım Geleceğe Yatırım' tem ...

Konut satışları 2016'da artacak!
  • 20.01.2016 15:32

Konut satışları 2016'da artacak!

ERA Türkiye Genel Koordinatörü Mustafa Baygan, Türk halkı ve Ortadoğulu ülke vat ...

Mustafa Baygan 'İstanbul, dönüşümde bir numara'
  • 02.03.2015 15:09

Mustafa Baygan 'İstanbul, dönüşümde bir numara'

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, kentsel dönüşümde başta Fikirtepe olmak ...

Mustafa Baygan, ikinci el konut sektörünü anlatıyor!
  • 16.02.2015 10:27

Mustafa Baygan, ikinci el konut sektörünü anlatıyor!

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, ikinci el konut satışlarının, sıfırdan ...

Mustafa Baygan 'Yabancı ağırlık bir fuar oluyor'
  • 12.09.2014 15:34

Mustafa Baygan 'Yabancı ağırlık bir fuar oluyor'

Era Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, CNR Emlak Fuarı 2014'te mikrofonumuza f ...

'Satış vaadine de vatandaşlık verilsin'
  • 07.10.2018 08:12

'Satış vaadine de vatandaşlık verilsin'

Ocak-ağustos döneminde yabancılara konut satışı geçen yılın aynı sürecine göre y ...